Over PadXpress

De leukste naschoolse activiteiten vind je bij PadXpress. Padxpress is een hip, eigentijds en spannend programma voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Uitgangspunt is een familie van tien padden. Deze tien padden zijn allemaal anders. Ze hebben hun eigen hobby’s, interesses en talenten. Deze paddenfamilie trekt rond langs scholen en richt tijdelijke clubs op waarin kinderen hun talenten kunnen ontdekken. In hun clubhuizen doen ze allerlei toffe activiteiten en nemen zo kinderen mee in de zoektocht naar hun talent. Met dit naschools platform krijgen alle kinderen de mogelijkheid om workshops/lessen en/of activiteiten te volgen op het terrein van sport en spel, theater, dans, muziek, media, techniek, kunst, natuur, erfgoed en literatuur.

Ouders worden – per nieuw blok van activiteiten – via Isy of een ander ouderportaal geïnformeerd over de inhoud, data en de kosten. Inschrijven verloopt via de website, hiervoor dien je eerst een account aan te maken. Ouders dienen zelf het vervoer van school naar die externe locatie en vice versa te organiseren.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten, like de facebookpagina PadXpress en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief via de website.

Organisatie

De organisatie van Padxpress is in handen van Cultuurpad in opdracht van de scholen van Akkoord, Dynamiek, Fortior, Kerobei en Prisma. Samenwerkingspartners zijn Hoera Kindercentra, Team Sportontwikkeling gemeente Venlo en de buurtsportcoach van de gemeente Leudal. De activiteiten worden uitgevoerd en aangeboden door een breed scala aan mensen; van een gepassioneerde hobbyist tot een cultuurmaker, van een atleet tot een wetenschapper, van een boswachter tot een culturele instelling.

Meer info? Bel, mail ons gerust of kom eens langs op ons kantoor in Panningen. De deur staat altijd open!

Talentontwikkeling

De school is niet meer de school zoals je die van vroeger kent. De school is de spil in de wijk, het dorp en is uitgegroeid tot een bredere organisatie die samenwerkt met ouders en partners in opvoeding, opvang, ontspanning en zorg. Dit noemen we brede scholen of Integrale Kindcentra. Scholen hebben de opdracht kinderen zogenaamde dagarrangementen te bieden en vinden het belangrijk een brug te slaan tussen kinderen en hun omgeving. De school als vindplaats voor talent en wegwijzer voor later. Waardoor raakte jij als kind geïnspireerd, kon je weg dromen of ontdekte je iets wat je heel leuk vond?
Ieder kind heeft een talent! Alle kinderen verdienen de kans zich verder te ontwikkelen of te ontdekken wat hun talenten zijn, wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en wat de mogelijkheden in de omgeving zijn. Talentontwikkeling van kinderen is belangrijk omdat het een investering is in de toekomst. Juist door een kind te erkennen in zijn eigenheid krijgt het zelfvertrouwen en kan zijn talent ontwikkelen. Het gaat daarbij om talent in de breedste zin: cognitief, sociaal, creatief, etc.  Met een aanbod van naschoolse activiteiten creëren scholen blijvende voorzieningen, ontmoetingspunten voor cultuur, sport, techniek, natuur, wetenschap en techniek, etc. in de kindomgevingen in onze regio.

Daarom bieden we ook de komende jaren -in opdracht van de scholen -kinderen van 4 t/m 12 jaar een naschools programma aan.

 

Fondsen

Alle kinderen moeten mee kunnen doen met naschoolse activiteiten. Ook als ouders hier de financiële middelen niet voor hebben. Daarom zetten we hier een aantal fondsen op een rijtje die gericht zijn om kinderen mee te laten doen. Klik op de link om meer te weten te komen of het specifieke fonds en de voorwaarden.

Gemeente Peel en Maas
Stichting Leergeld Peel en Maas
Jeugdsportfonds
Jeugdcultuurfonds

Gemeente Venlo
Jeugdfondsen Venlo

Gemeente Horst aan de Maas
Jeugdfondsen Horst aan de Maas

Gemeente Beesel
Jeugdsportfonds
Jeugdcultuurfonds

Gemeente Leudal
Stichting Leergeld Leudal en Maasgouw
Jeugdsportfonds Leudal
Jeugdcultuurfonds Leudal

 

 

Lees hier meer over Club Fit – bewegingsprogramma voor kinderen met verminderde motoriek of overgewicht.