Lijkt het je nu leuk om muziek te maken? Geef je dan op voor de pretorkest bij de harmonie! Je leert er in 14 lessen noten lezen, ritmes klappen, naar muziek luisteren en natuurlijk blokfluit spelen. Dit alles zal worden begeleid door een ervaren muziekdocente met ervaring in het lesgeven aan kinderen. Uiteraard krijg je na deze lessen ook een diploma. De lessen worden gegeven in ‘t Raodhoes in Blerick op vrijdagmiddag van 15.30 uur tot 16.15 uur. De eerste les is op vrijdag 6 maart 2020. De kosten voor de lessen, de blokfluit en het lesmateriaal bedragen €50,-. Dit bedrag dient mee te worden genomen tijdens de eerste les. Lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je op voor 15 februari 2020 via: opleidingen@harmonie-caecilia.nl Vermeld er het volgende bij: - naam - achternaam - adres - postcode - telefoonnummer - email - leeftijd - naam van de basisschool - groep van de basisschool
vr 6 mrt - 26 jun 15.30 - 16.15 uur
Blerick, 't Raodhoes in Blerick
8-12
jaar
Wie zijn wij?  Patty Bellel van FotéIdon en Antoinette Thiery van ToutToutTheater. Twee bevlogen dames die hun krachten hebben gebundeld.           PERZADA is breed, brutaal en inspirerend. Wat wij u bieden: Percussie-, Zang- en Dansles in een! Start: Woensdag 6 mei 2020 Lesdag: Elke woensdagavond Tijdstip: 19.00 - 20.00 uur Locatie: Wereldpaviljoen, Sint Michaëlstraat 6a Steyl Prijs: De kosten bedragen per blok van 10 lessen €110,- Leeftijd: Vanaf 8 tot 80 jaar Je kan niet vroeg genoeg beginnen met de opzwepende en energieke ritmes van de West-Afrikaanse muziek, zang en dans. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meedoen? Een gratis proefles? Of gewoon een keer kijken? Alles kan! Opgeven: Bij Patty Bellel (T: 0621262410 | E: patty.fote.idon@gmail.com) Hoe zien onze wekelijkse lessen eruit?  Percussie: Bij de Percussie starten we meteen warming-up, zodat de spieren klaar zijn. De instrumenten die wij gaan bespelen zijn de Djembé (handtrommel), Doundouns, Sangban en Kénkeni (deze worden met stokken bespeeld). De ritmes komen voort uit de natuur van West-Afrika, te denken aan de lokroep van vogels, het stampen van zaden enzovoort. De muziek uit West-Afrika is polyritmisch, met andere woorden; we gebruiken meerdere ritmes tegelijk. De ritmes worden stap voor stap uitgelegd (je hoeft geen noten te kunnen lezen), zodat een ieder mee kan spelen. Zang: In West-Afrika horen Zang, Dans en Percussie bij elkaar, iedereen zingt mee (of je nu een goede stem hebt of niet). De West-Afrikaanse zang is kort en krachtig. De liederen die gezongen worden passen bij het gekozen ritme. Het bestaat vaak maar uit enkele regels. Ze zijn humoristisch, relativerend en/of bevat levenswijsheden. De liederen bestaan uit voorzang en nazang. Ze zijn vrolijk en opzwepend. Dans: Als eerste starten we met een warming-up. Hierbij worden alle spieren aangesproken. De Afrikaanse houding is totaal anders dan wat wij in het Westen gewent zijn. De bewegingen komen voort uit het dagelijks leven, zoals het wieden van de tuin, het aanvegen van de bladeren enzovoort. Je leert weer de soepele en natuurlijke bewegingen van de oorspronkelijke mens. De West-Afrikaanse dans is een opzwepende en energieke dans. Deze drie onderdelen van onze les vormen samen één geheel. 
wo 6 mei - 8 jul 19.00-20.00uur
Venlo, Wereldpaviljoen, Sint Michaëlstraat 6a Steyl
4-12
jaar
Voor jongens en meisjes die tegen een stootje kunnen Hou je van actie en ben je een echte teamplayer? Dan is deze snelle balsport echt iets voor jou! Speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar  Doe nu gratis mee op onze beachvelden en spring met je blote voeten in het zand! Aanmelden kan via de volgende link: https://www.eksplosion71.nl/index.php/nieuws/135-lekker-bewegen-in-het-zand-voor-alle-jongens-en-meisjes-van-6-t-m-12-jaar Het aantal deelnemers is beperkt, vol = vol!
wo 3 jun - 8 jul 18.00 - 19.00 uur 6, 7 en 8 jaar 19.00 - 20.00 uur 9 en 10 jaar 19.20 - 20.20 uur 11 en 12 jaar
Tegelen, Sportpark Vrijenbroek, Venlo
6-12
jaar