Muziek is mooi, muziek is verrassend, muziek maken is gezellig. Samen muziek maken in de klas of na school verbindt kinderen en verstevigt de onderlinge band. Als je muziek maakt, leer je je beter te concentreren en zal je vaak ook op andere schoolvakken je beter ontwikkelen. Woon je in Helden, dan kun je vanaf groep 4 direct na schooltijd (vanaf 14.15 uur) blokfluit leren spelen. Hierin leer je de beginselen van het muziek maken en ontdek je hoe leuk het is om dat samen met kinderen van je eigen school/klas te doen. In de blokfluitlessen wordt de basis gelegd voor het geval je je later verder wilt ontwikkelen in de muziek, hetzij op instrument, hetzij vocaal. Dus heb je zin om direct aansluitend aan school muziek te maken, meld je aan via www.padxpress.nl. Buiten de lessen om worden optredens georganiseerd voor een groot en enthousiast publiek. Want wat is er mooier dan wanneer mensen naar je komen luisteren! Info voor ouders: 25% korting op de muziekles!!! Opmaat muziekschool Helden bestaat 5 jaar! Om dat te vieren wordt een korting van ruim 25% gegeven op het lesgeld. In plaats van €125,00, voor slechts €90,00, worden 35 muzieklessen gegeven op BS De Liaan. Zijn er veel aanmeldingen van BS De Pas, dan wordt gekeken of er ook op BS De Pas lessen kunnen worden gegeven. De lessen zijn inclusief het lesmateriaal, zoals het lesboekje en de blokfluit. De muziekstandaard wordt in bruikleen gegeven en moet dus op het einde van het schooljaar weer worden ingeleverd. Gaat uw kind naar de BSO, informeer dáár dan, of er een kortingsregeling bestaat voor uw kind als dat tijdens de opvang naar de blokfluitles gaat. Vraag ook of de BSO het vervoer naar en van de leslocatie naar de BSO regelt.
di 11 sep - 18 jun 14.15 - 15.00 uur
Helden, De Liaan
7-12
jaar
Zwemdiploma (bijna) op zak en alvast op zoek naar een nieuwe sport? Kom dan op woensdagmiddag naar de voetbalinstuif van VV Helden. Vanaf? Woensdag 20 maart (m.u.v. vakanties) Hoe laat? Van 16.00 - 17.00 uur Waar? Voetbalveld van VV Helden Leeftijd? Van 5 t/m 7 jaar Geen voetbalschoenen? Geen probleem, sportschoenen kan ook. Deelname is gratis en geheeld vrijblijvend, voor jongens en meisjes.
wo 20 mrt - 3 jul 16.00 - 17.00 uur
Helden, Voetbalveld van VV Helden, Kloosterstraat 14A, 5988 CK
5-7
jaar
Kinderen stimuleren om meer te bewegen en kennis te maken met de voetbalsport. Om die reden verzorgt VVV'03 op drie woensdagen een voetbalinstuif voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar. Op sportpark Herungerberg kunnen de jongens en meisjes onder deskundige leiding van de trainers deelnemen aan leuke voetbalspellen. De gratis instuiven zijn op woensdag 22, 29 mei en 5 juni van 15.00 tot 16.30 uur. Kinderen mogen deelnemen aan alle instuifdagen. Alle deelnemers krijgen op de laatste instuifdag op 5 juni een leuke verrassing mee naar huis! Kinderen die belangstelling hebben voor de voetbalsport kunnen vrijblijvend kennis komen maken met VVV'03 en deelnemen aan een van de trainingen. We hebben een speciale training voor de mini's (4-6 jaar) op woensdagavond (18.00-19.00 uur). Nieuwe leden krijgen gratis sokken, een voetbalbroek en trainingsshirt van VVV'03 als welkomstgeschenk!
wo 22 mei - 5 jun 15.00 - 16.30 uur
Venlo, Sportpark Herungerberg, Louisenburgweg 9, 5916 NA Venlo
5-11
jaar
Wetenschap is cool, WEET je wel? Bij Kidz Science laten wij jou op een leuke én leerzame manier kennismaken met allerlei onderwerpen. Proefjes doen, nieuwe dingen bouwen, lekker kliederen... Trek die witte jas maar aan; bij Kidz Science duiken we in de wonderlijke wereld van de wetenschap! Weet jij al wat een vacuümvormmachine doet? Wij gaan met deze machine boten maken. Maak een ontwerptekening waarop je bedenkt hoe jou boot er uit komt te zien. Ga jij voor een vrachtschip, piratenschip of catamaran? Je kan je boot daarna zelf helemaal "oppimpen" en kiezen hoe je hem gaat laten varen. Datum: vrijdag 24 mei 2019 Tijd: 14.30 tot 15.30 uur óf 16.00 tot 17.00 uur Kosten: €3,- Aanmelden via info@bibliotheekvenlo.nl (graag even aangeven hoe oud je bent en voor welk tijdstip je kiest)
vr 24 mei 14.30 - 15.30 uur óf 16.00 - 17.00 uur
Venlo, Stadsbibliotheek Venlo, Begijnengang 2, 5911 JL Venlo
8-12
jaar
Zwem jij ook zo graag? Dan hebben we iets leuks voor je! Zwembad Kessel en de Heldense reddingsbrigade geven in het Kesselse buitenbad een super gave clinic. We gaan onder andere survival zwemmen, reddend zwemmen en waterspellen doen.

Voor en na de activiteit mag je nog vrij zwemmen. Het zwembad is geopend van 13.30 tot 18.00 uur. De les wordt verzorgd door instructeurs van de Heldense Reddingsbrigade. Tijdens het vrij zwemmen is er toezicht door de badmeester van zwembad Kessel.

Benodigdheden: Minimaal zwemdiploma A Zwemkleding Handdoek (eventueel 1 extra)

ma 27 mei 15.00 - 16.30 uur
Kessel, Zwembad Kessel, Keverbergstraat 26, 5995 XW Kessel
6-12
jaar
Ben je avontuurlijk ingesteld? Is geen golf jou te hoog? Wil je in de zomervakantie gaan kajakken op een rivier, varen in de branding op zee of gewoon lekker met een clubje vrienden toeren? Ben je ouder dan 8 jaar en heb je een zwemdiploma? Dan is de Kayak Experience van Kanovereniging Viking Venlo iets voor jou! We starten de cursus met basisvaardigheden kajakken. Gedurende de lessen leren trainers met ervaring op internationaal topniveau je hoe je op een veilige en plezierige manier kunt kajakken, zodat je aan het eind van de cursus zelf een tocht op de Swalm en Maas kunt varen en zelfs een stroomversnelling af kunt. De cursus bestaat uit 5 lessen van anderhalf uur, met afsluitend de mogelijkheid aan te sluiten bij een tripje op het echte wildwater net over de grens in Duitsland. Om mee te doen hoef je je alleen maar aan te melden en een handdoek, zonnebrandcrème zwemkleding, een shirt en oude schoenen mee te brengen. Wij zorgen voor de rest. Wordt je na de Kayak Experience lid, dan kun je direct instappen bij de Afvaartploeg en meevaren in tochten en wedstrijden. Boten, peddels, spatzeil en helm wordt het eerste jaar door de Viking beschikbaar gesteld.
di 28 mei - 25 jun 18.00 - 19.30 uur
Venlo, Kanovereniging Viking Venlo Vikingweg 1 5912 JZ Venlo
8-12
jaar
wo 29 mei 14.30-17.00
Venlo, Lichtenberg 10, Venlo
10-12
jaar
Drink een glaasje Ranja met ... reptielen? De Trein? Of zelfs met poep? Klinkt gek, maar het kan! Elke editie schuift er een bijzondere gast aan. Iemand met een gaaf beroep bijvoorbeeld, die staat te popelen om jou een kijkje te geven in zijn boeiende werk. Nieuwsgierig? Vraag maar raak! Bacteriën vies? Nou, eigenlijk zijn ze juist heel interessant! Sterker nog: ze zijn overal om ons heen. Vandaag kunnen we ze van wel héél dichtbij waarnemen, ruiken en er álles over leren. Wat doen goede bacteriën? En slechte? Misschien kijk je na vandaag wel héél anders naar die mini-beestjes. Door: Jakko van Ingen, Radboud UMC Wanneer: woensdag 19 juni 2019 Tijd: 15.00 tot 16.00 uur Deze activiteit is gratis te bezoeken, maar wel graag even aanmelden via info@bibliotheekvenlo.nl (graag even aangeven hoe oud je bent)
wo 19 jun 15.00 - 16.00 uur
Venlo, Stadsbibliotheek Venlo, Begijnengang 2, 5911 JL Venlo
8-12
jaar
Met een veilig gevoel op vakantie? Als reddingsbrigade zien we regelmatig kinderen die niet meer goed kunnen zwemmen. Ook stijgt het aantal verdrinkingen en vermissingen de laatste jaren. Kan uw kind nog goed zwemmen? Weet uw kind wat het moet doen als het in gevaar terecht komt? De Heldense Reddingsbrigade biedt een vakantie-APK aan, bestaande uit een cursus van 5 lessen, waarna kinderen veiliger kunnen zwemmen. De ouders mogen de laatste les samen met hun kind meedoen. Aan het einde van deze les zal er ook nog een informatiebijeenkomst plaatsvinden met diverse praktische tips. Wij behandelen met de kinderen onder andere:
  • Zwemtechniek
  • Conditionele vaardigheid
  • Zelfredzaamheid in diverse situaties
  • Hoe te spelen met en tussen vlotten, strandballen en andere drijfmiddelen?
  • Wat te doen als je in stromend water terecht komt?
  • Wat te doen als je uit een boot valt of eronder komt?
  • Hoe werkt een zwem- of reddingsvest?
  • Wat moet je doen als je verdwaald bent?
  • Hoe kun je anderen helpen/redden?
Waar: zwembad Laco Peel en Maas Voor wie: iedereen die minimaal diploma A van het zwem ABC heeft Data voor de meivakantie: zaterdag 11, 18, 25 mei, 1 en 8 juni 2019 Tijd: 15:45 - 16:45 uur (bij te weinig aanmeldingen zullen de lessen verplaatst worden naar de zondag ochtend van 8:30-9:15 uur) Kosten: € 25,00 p.p. Aanmelden voor de vakantie-APK voor de meivakantie vóór 7 mei 2019. Dit kan door een mail te sturen naar: trainers.hrb@gmail.com of kijk op de website: http://heldensereddingsbrigade.nl/aanmeldingsformulier-vakantie-apk/ Wees er snel bij want vol=vol! (Tijdens de lessen kunnen er foto’s gemaakt worden. Heeft u hier bezwaar tegen? Geef dit dan bij de inschrijving aan zodat we hier rekening mee kunnen houden. Bij onvoldoende aanmeldingen voor de APK voor de mei vakantie kan het zijn dat we u voor de zomer vakantie moeten plaatsen).
za 11 mei - 8 jun 15.45 - 16.45 uur
Panningen, Zwembad Laco Peel en Maas
4-12
jaar
Schaken is een sport voor jong en oud, man of vrouw en voor ieder niveau. Schaken kun je overal doen en tegen iedereen. Je hoeft zelfs niet dezelfde taal te spreken, als je maar de regels van het spel kent. En deze regels gaat de Blerickse Schaakvereniging jou leren op een gemakkelijke en speelse manier. In vier lessen worden jou de basisregels van het schaken aangeleerd en krijg je een schaakboekje ter waarde van €5,-.
di 21 mei - 11 jun 15.30 - 16.30 uur
Blerick, Titus Brandsmaschool, 1e Maasveldstraat 2
6-12
jaar
Ben jij iemand de graag zwemt. Dan heeft de Tegelse Reddingsbrigade een uitdaging voor jou. Je leert om jezelf, je vriendje/vriendinnetje of een grote groep mensen redden. Ben jij een stoere jongen of meid en heb jij zin om deze uitdaging aan te gaan meld je dan aan.
ma 27 mei - 24 jun 19.00 - 20.00 uur
Tegelen, Zwembad “Nieuw Steyl” Koehoornstraat 72 Tegelen
6-12
jaar
Kleuters (4 t/m 6 jaar) hebben plezier in bewegen. Helaas hebben kinderen vaak te weinig ruimte om optimaal te kunnen bewegen. Bij kleutergymnastiek proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elke kleuter te voldoen. Er worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind zich op zijn eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelt. Daarbij proberen wij als leiding het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan.
ma 27 mei - 24 jun 16.00 - 16.45 uur
Blerick, Boulevard Hazenkamp Alb. Verweystraat 6-9
4-6
jaar
Wil jij krachtiger, soepeler en vasteberaden zijn? Wil je de rust in je geest bewaren als je onder druk bent? Wil je weerbaar zijn en jezelf kunnen verdedigen in iedere situatie? Dan is Kung Fu zeker voor jouw! Wij gaan aan de slag met vechttechnieken, met wapens maar ook met acrobatiek, meditatie en stretching. Kung Fu is geen spel, het is leuk en gezellig, maar het is ten eerste hard werken want wij doen mee met nationale en internationale wedstrijden!   Vechten en sparren beginnen vanaf 12 jaar, kinderen tussen 6 en 12 jaar gaan worstelen volgens de richtlijnen van Shua Jai (kung fu worsteltechnieken).   Kung fu is een heel breede en veelvoudige bewegingsleer met als doel effectiviteit en gezondheid, van lichaam en geest.
ma 27 mei - 24 jun 17.00 - 18.00 uur
Venlo, Gymzaal Emmastraat Emmastraat 126 5912 CT Venlo
6-12
jaar
Tijdens deze activiteit maak je op een speelse manier kennis met de hockeysport! Je leert de grondbeginselen, basistechnieken van het hockeyen. Voor een hockeystick hoef je niet te zorgen, die krijg te leen van de hockeyclub tijdens het trainingsuurtje. De training staat o.l.v. een docent/trainer met hulp van één of meerdere jeugdspelers/jeugdtrainers!
ma 27 mei - 24 jun 16.00 - 17.00 uur
Venlo, Sportpark Vrijenbroek Wittendijkweg 61 5912 PJ Venlo
6-9
jaar
Het cursus “Little Dragon” stimuleert op een veilige en leuke manier de ontwikkeling van deze jonge kinderen. Alle waardigheden die kinderen op jonge leeftijd leren, bv. correcte postuur en lichaam- shouding, goede evenwichtsgevoel, veilig leren vallen enz. blijven hun het hele leven lang bij. Kinderen die al jong plezier ervaren in bewegen zullen later ook eerder sporten en een gezondere leefwijze krijgen.   Gedifferentieerd werken: ieder kind is uniek. Er wordt voor gezorgd dat elk kind op zijn eigen niveau zichzelf kan ontplooien.  
di 28 mei - 25 jun 16.00 - 17.00 uur
Venlo, Gymzaal Emmastraat Emmastraat 126 5912 CT Venlo
4-6
jaar
Altijd wel eens willen skaten? Of het een keer uit willen proberen voordat je skates koopt? Of heb je al skates maar wil je nog wat meer vaardigheden leren? Beter leren remmen? Dan is dit de kans, in het voorjaar biedt skatevereniging Venlo een blok van vijf weken inlineskate clinics aan op de Herungerberg in Venlo. Skates zijn aanwezig, dus als je er geen hebt, geen probleem. Een helm is verplicht, maar ook deze kun je bij ons gratis lenen. Veiligheid staat bij deze clinics voorop. De clinics zullen verzorgt worden door zeer ervaren structeurs die aan de hand van leuke oefeningen en spelvormen, de vaardigheden zullen bijbrengen.
wo 29 mei - 26 jun 16.00 - 17.00 uur
Venlo, Wieler- en skateomgeving Herungerberg Louisenburgweg 27 5916 NA Venlo
7-12
jaar
Een heel nieuwe activiteit, waarbij de kinderen in de lucht zweven in een kleurvolle zachte doek. In deze les komen kinderen op een speelse manier in aanraking met alle voordelen van yoga terwijl ze toch een stevige training ondergaan. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat yoga de prestaties op school verbetert, het zelfvertrouwen van kinderen verhoogt en het algemeen gevoel van welzijn stimuleert. Daarnaast helpt FlyingGym de motoriek en coördinatie te stimuleren en verbeteren waar nodig. Kinderen leren vertrouwen op hun lichaam en leren ontspannen. En dat alles op een manier waarbij ze helemaal zichzelf kunnen zijn en plezier kunnen hebben. Elke les weer kunnen ze zichzelf verbazen met wat ze allemaal voor elkaar krijgen met hun lichaam in combinatie met het Yoga doek.  
wo 29 mei - 26 jun 16.30 - 17.30 uur
Venlo, Gymzaal Emmastraat Emmastraat 126 5912 CT Venlo
8-12
jaar

Vindt jij basketball ook DE tofste sport die er is, maar wist je niet dat er ook in Venlo een toffe basketballclub is.

Of wist je het wel , maar ben je nog nooit ‘s wezen kijken.

Nu is DE kans om ons ..... en die coole sport te leren kennen en vooral …..  om een balletje te komen gooien.

 
wo 29 mei - 26 jun 18.30 - 19.30 uur
Blerick, Sporthal Egerbos Drie Decembersingel 34 5922 BD Venlo
6-10
jaar
Volleybalvereniging Civitas wil alle jongens en meisjes tussen 6 en 12 jaar uitnodigen om volleybal beter te leren kennen. Dit voorjaar proberen we voor stoere jongens en meiden minimaal één maal Beachvolleybal te organiseren. Civitas is een leuke vereniging van bijna 400 leden uit Venlo, waarbij op recreatief niveau het volleybal wordt beoefend. Het spelen van volleybal staat bij ons bovenaan, maar verder organiseren we diverse activiteiten waardoor we een echte, leuke vereniging zijn.
wo 29 mei - 26 jun 17.00 - 18.00 uur
Venlo, Sporthal Ruben Kogeldans Hagerhofweg 21 5912 PN Venlo
6-12
jaar
Altijd al eens willen badmintonnen in de zaal ? Badmintonclub Olympia ’56 uit Tegelen biedt 5 speciale trainingen aan om je kennis te laten maken met onze fantastische sport. De trainingen worden o.a. verzorgd door ervaren trainers die ook training geven aan de vaste jeugdselectie. Voor shuttles en rackets wordt gezorgd, je hoeft alleen zaalschoenen en sportkleding mee te nemen.
vr 31 mei - 28 jun 16.30 - 18.00 uur
Blerick, Sporthal Egerbos Drie Decembersingel 34 5922 Venlo
6-12
jaar
een serie van vier schaaklessen voor beginners: 1. Het schaakbord en de stukken 2. Aanval en slaan 3. Verdedigen 4. De Pion Deze serie start in periode 4 en in periode 5. Door instructie, schaakspelletjes en wedstrijden leren de kinderen de schaakregels toepassen en trainen zo de hersenen. In periode 5 vervolgen we met: 5. Schaak zetten en opheffen 6. Mat geven 7. Rokade 8. Voordelige ruil en tweevoudige aanval Voor gevorderden zijn er ook voldoende mogelijkheden. We leren de kinderen technieken aan, hoe ze een schaakpartij moeten opzetten en waar ze op moeten letten tijdens de wedstrijd. We stimuleren vooral het zelf nadenken. Kinderen leren tijdens de lessen vooral de concentratie vast te houden. Dat is voor elke sporter belangrijk, maar vooral voor de schaker. Die moet immers het hele schaakbord kunnen overzien. Met schaken train je je hersenen.  
do 6 - 20 jun 14.00 - 15.00 uur
Venlo, Talentencampus Rijnbeekstraat 8 5913 GA Venlo
6-12
jaar
In Blok 4 biedt Judoclub Stella Duce vier weken op rij een workshop judo aan. Iedereen tussen de 5-8 jaar, die het leuk lijkt een aantal lessen te komen volgen, nodigen wij daarom uit in onze dojo. Onder leiding van onze trainer Roy Westheim kunnen jullie op een speelse manier kennis maken met judo. De workshop zal op een dusdanige manier ingevuld worden dat er voor alle leeftijden een uitdaging in zit en een ieder op zijn/haar eigen tempo kan meedoen.  
vr 14 jun - 5 jul 15.30-16.30 uur
Venlo, Sporthal Ruben Kogeldans Hagerhofweg 18 5912 PN Venlo
5-8
jaar