Lijkt het je nu leuk om muziek te maken? Geef je dan op voor de pretorkest bij de harmonie! Je leert er in 14 lessen noten lezen, ritmes klappen, naar muziek luisteren en natuurlijk blokfluit spelen. Dit alles zal worden begeleid door een ervaren muziekdocente met ervaring in het lesgeven aan kinderen. Uiteraard krijg je na deze lessen ook een diploma. De lessen worden gegeven in ‘t Raodhoes in Blerick op vrijdagmiddag van 15.30 uur tot 16.15 uur. De eerste les is op vrijdag 6 maart 2020. De kosten voor de lessen, de blokfluit en het lesmateriaal bedragen €50,-. Dit bedrag dient mee te worden genomen tijdens de eerste les. Lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je op voor 15 februari 2020 via: opleidingen@harmonie-caecilia.nl Vermeld er het volgende bij: - naam - achternaam - adres - postcode - telefoonnummer - email - leeftijd - naam van de basisschool - groep van de basisschool
vr 6 mrt - 26 jun 15.30 - 16.15 uur
Blerick, 't Raodhoes in Blerick
8-12
jaar
Met een veilig gevoel op vakantie? Als reddingsbrigade zien we regelmatig kinderen die niet meer goed kunnen zwemmen. Ook stijgt het aantal verdrinkingen en vermissingen de laatste jaren. Kan uw kind nog goed zwemmen? Weet uw kind wat het moet doen als het in gevaar terecht komt? De Heldense Reddingsbrigade biedt een vakantie-APK aan, bestaande uit een cursus van 5 lessen, waarna kinderen veiliger kunnen zwemmen. De ouders mogen de laatste les samen met hun kind meedoen. Aan het einde van deze les zal er ook nog een informatiebijeenkomst plaatsvinden met diverse praktische tips. Wij behandelen met de kinderen onder andere:
 • Zwemtechniek
 • Conditionele vaardigheid
 • Zelfredzaamheid in diverse situaties
 • Hoe te spelen met en tussen vlotten, strandballen en andere drijfmiddelen?
 • Wat te doen als je in stromend water terecht komt?
 • Wat te doen als je uit een boot valt of eronder komt?
 • Hoe werkt een zwem- of reddingsvest?
 • Wat moet je doen als je verdwaald bent?
 • Hoe kun je anderen helpen/redden?
Waar: zwembad Laco Peel en Maas Voor wie: iedereen die minimaal diploma A van het zwem ABC heeft Data voor de meivakantie: zaterdag 2, 9, 16, 23 en 30 mei 2020 Tijd: 15:45 - 16:45 uur Kosten: € 25,00 p.p. Tijdens de eerste les dient contant betaald te worden. Wanneer men een les verhinderd is, dan kan deze eventueel in overleg ingehaald worden. Bij te weinig aanmeldingen zullen de lessen verplaatst worden naar de zondag ochtend van 8:30-9:15 uur. Aanmelden voor de vakantie-APK voor de meivakantie vóór 25 april 2020. Dit kan door een mail te sturen naar: trainers.hrb@gmail.com of kijk op de website: http://heldensereddingsbrigade.nl/aanmeldingsformulier-vakantie-apk/ Wees er snel bij want vol=vol! Tijdens de lessen kunnen er foto’s gemaakt worden. Heeft u hier bezwaar tegen? Geef dit dan bij de inschrijving aan zodat we hier rekening mee kunnen houden. Bij onvoldoende aanmeldingen voor de APK voor de mei vakantie kan het zijn dat we u voor de zomer vakantie moeten plaatsen.
za 2 - 30 mei 15.45-16.45 uur
Panningen, Zwembad Laco Peel en Maas, Wilhelminastraat 42, 5981 XW Panningen
4-12
jaar
Wie zijn wij?  Patty Bellel van FotéIdon en Antoinette Thiery van ToutToutTheater. Twee bevlogen dames die hun krachten hebben gebundeld.           PERZADA is breed, brutaal en inspirerend. Wat wij u bieden: Percussie-, Zang- en Dansles in een! Start: Woensdag 6 mei 2020 Lesdag: Elke woensdagavond Tijdstip: 19.00 - 20.00 uur Locatie: Wereldpaviljoen, Sint Michaëlstraat 6a Steyl Prijs: De kosten bedragen per blok van 10 lessen €110,- Leeftijd: Vanaf 8 tot 80 jaar Je kan niet vroeg genoeg beginnen met de opzwepende en energieke ritmes van de West-Afrikaanse muziek, zang en dans. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meedoen? Een gratis proefles? Of gewoon een keer kijken? Alles kan! Opgeven: Bij Patty Bellel (T: 0621262410 | E: patty.fote.idon@gmail.com) Hoe zien onze wekelijkse lessen eruit?  Percussie: Bij de Percussie starten we meteen warming-up, zodat de spieren klaar zijn. De instrumenten die wij gaan bespelen zijn de Djembé (handtrommel), Doundouns, Sangban en Kénkeni (deze worden met stokken bespeeld). De ritmes komen voort uit de natuur van West-Afrika, te denken aan de lokroep van vogels, het stampen van zaden enzovoort. De muziek uit West-Afrika is polyritmisch, met andere woorden; we gebruiken meerdere ritmes tegelijk. De ritmes worden stap voor stap uitgelegd (je hoeft geen noten te kunnen lezen), zodat een ieder mee kan spelen. Zang: In West-Afrika horen Zang, Dans en Percussie bij elkaar, iedereen zingt mee (of je nu een goede stem hebt of niet). De West-Afrikaanse zang is kort en krachtig. De liederen die gezongen worden passen bij het gekozen ritme. Het bestaat vaak maar uit enkele regels. Ze zijn humoristisch, relativerend en/of bevat levenswijsheden. De liederen bestaan uit voorzang en nazang. Ze zijn vrolijk en opzwepend. Dans: Als eerste starten we met een warming-up. Hierbij worden alle spieren aangesproken. De Afrikaanse houding is totaal anders dan wat wij in het Westen gewent zijn. De bewegingen komen voort uit het dagelijks leven, zoals het wieden van de tuin, het aanvegen van de bladeren enzovoort. Je leert weer de soepele en natuurlijke bewegingen van de oorspronkelijke mens. De West-Afrikaanse dans is een opzwepende en energieke dans. Deze drie onderdelen van onze les vormen samen één geheel. 
wo 6 mei - 8 jul 19.00-20.00uur
Venlo, Wereldpaviljoen, Sint Michaëlstraat 6a Steyl
4-12
jaar
Doe mee aan hét hardloopevenement van Horst aan de Maas op zaterdag 9 mei 2020! Inschrijven via www.rundjeumuthundje.nl Programma jeugdlopen: Rabobank Ouder/kind-loop (350 meter) t/m 5 jaar 17.00 uur Rabobank Kidsrun (500 meter) 6 tot 8 jaar 17.15 uur Rabobank Scholenloop (1.250 meter) 8 tot 12 jaar 17.30 uur Rabobank 2.5 Kilometer (2.500 meter) alle leeftijden 18.15 uur Er zijn drie gratis jeugdloopclinics op de atletiekbaan van de Peelrunners aan de Tienrayseweg in Horst. Deze clinics zijn in twee blokken ingedeeld te weten: Clinics 350 + 500 meter (25 maart, 8 april en 22 april) Clinics 1.250 meter (1 april, 15 april en 22 april) We starten om 14.30 uur en de trainingen duren 60 minuten. Aanmelden voor de jeugdloopclinics kan via de website www.rundjeumuthundje.nl (kopje Jeugdclinics).
za 9 mei 17.00 - 18.00 uur
Horst,
4-12
jaar
Met een veilig gevoel op vakantie? Als reddingsbrigade zien we regelmatig kinderen die niet meer goed kunnen zwemmen. Ook stijgt het aantal verdrinkingen en vermissingen de laatste jaren. Kan uw kind nog goed zwemmen? Weet uw kind wat het moet doen als het in gevaar terecht komt? Reddingsbrigade Peel en Maas biedt een vakantie-APK aan, bestaande uit een cursus van 5 lessen, waarna kinderen veiliger kunnen zwemmen. De ouders mogen de laatste les samen met hun kind meedoen. Aan het einde van deze les zal er ook nog een informatiebijeenkomst plaatsvinden met diverse praktische tips. Wij behandelen met de kinderen onder andere:
 • Zwemtechniek
 • Conditionele vaardigheid
 • Zelfredzaamheid in diverse situaties
 • Hoe te spelen met en tussen vlotten, strandballen en andere drijfmiddelen?
 • Wat te doen als je in stromend water terecht komt?
 • Wat te doen als je uit een boot valt of eronder komt?
 • Hoe werkt een zwem- of reddingsvest?
 • Wat moet je doen als je verdwaald bent?
 • Hoe kun je anderen helpen/redden?
Waar: zwembad Laco Peel en Maas Voor wie: iedereen die minimaal diploma A van het zwem ABC heeft Data voor de meivakantie: zaterdag 14, 28 maart, 4, 11 en 18 april 2020 Tijd: 16:00 - 17:00 uur Kosten: € 25,00 p.p. Tijdens de eerste les dient contant betaald te worden. Wanneer men een les verhinderd is, dan kan deze eventueel in overleg ingehaald worden. Bij te weinig aanmeldingen zullen de lessen verplaatst worden naar de zondag ochtend van 8:30-9:15 uur. Aanmelden voor de vakantie-APK voor de meivakantie vóór 8 maart 2020. Dit kan door een mail te sturen naar: trainers.hrb@gmail.com of kijk op de website: http://heldensereddingsbrigade.nl/aanmeldingsformulier-vakantie-apk/ Wees er snel bij want vol=vol! Tijdens de lessen kunnen er foto’s gemaakt worden. Heeft u hier bezwaar tegen? Geef dit dan bij de inschrijving aan zodat we hier rekening mee kunnen houden. Bij onvoldoende aanmeldingen voor de APK voor de meivakantie kan het zijn dat we u voor de zomervakantie moeten plaatsen.
za 14 mrt - 18 apr 16.00-17.00 uur
Panningen, Zwembad Laco Peel en Maas, Wilhelminastraat 42, 5981 XW Panningen
4-12
jaar
De cursus “Little Dragon” stimuleert op een veilige en leuke manier de ontwikkeling van deze jonge kinderen. Alle waardigheden die kinderen op jonge leeftijd leren, bv. correcte postuur en lichaam- shouding, goede evenwichtsgevoel, veilig leren vallen enz. blijven hun het hele leven lang bij. Kinderen die al jong plezier ervaren in bewegen zullen later ook eerder sporten en een gezondere leefwijze krijgen.   Gedifferentieerd werken: ieder kind is uniek. Er wordt voor gezorgd dat elk kind op zijn eigen niveau zichzelf kan ontplooien.  
di 24 mrt - 14 apr 16.00 - 17.00 uur
Venlo, Gymzaal Emmastraat Emmastraat 126, 5912 CT Venlo
4-6
jaar
Je leert in vier lessen hoe leuk en leerzaam het schaken kan zijn. De lessen worden verzorgd door ervaren trainers van de Venlose Schaakvereniging.
di 24 mrt - 14 apr 16.00 - 17.00 uur
Venlo, Basisschool de Zuidstroom Pastoor Opheijstraat 26 5912 BT Venlo
7-10
jaar
Een heel nieuwe activiteit, waarbij de kinderen in de lucht zweven in een kleurvolle zachte doek. In deze les komen kinderen op een speelse manier in aanraking met alle voordelen van yoga terwijl ze toch een stevige training ondergaan. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat yoga de prestaties op school verbetert, het zelfvertrouwen van kinderen verhoogt en het algemeen gevoel van welzijn stimuleert. Daarnaast helpt FlyingGym de motoriek en coördinatie te stimuleren en verbeteren waar nodig. Kinderen leren vertrouwen op hun lichaam en leren ontspannen. En dat alles op een manier waarbij ze helemaal zichzelf kunnen zijn en plezier kunnen hebben. Elke les weer kunnen ze zichzelf verbazen met wat ze allemaal voor elkaar krijgen met hun lichaam in combinatie met het Yoga doek.  
wo 25 mrt - 15 apr 16.30 - 17.30 uur
Venlo, Gymzaal Emmastraat Emmastraat 126, 5912 CT Venlo
8-12
jaar
Waterscouting Venlo is een waterscouting groep uit Venlo die zijn plekgevonden heeft in de jachthaven in Blerick. De officiële naam is Belletable-Stella Maris, het is een leuke vereniging waar je als jongen of meisje van 8 tot 18 jaar oud terecht kunt voor spellen op en rond het water, voor roeien en zeilen. Onze jongste leden zitten bij de Welpen. De welpen varen in kano’s en oppi’s (dit zijn kleine twee persoons zeilbootjes waarin je perfect kunt leren varen). Als we het zeil er uit halen, dan kun je er ook nog andere leuke spellen mee doen! Verder gaan we soms met een motorboot naar Venlo of Blerick. Ook varen we in lelievletten, dit zijn de grote roei- en zeilboten van de club. Hier ga je in varen als je al wat ervaring hebt.
za 28 mrt - 25 apr 14.00 - 17.00 uur
Venlo, Jachthaven Blerick Jachthavenweg 46 5928 NT Blerick
8-11
jaar