Muziek is mooi, muziek is verrassend, muziek maken is gezellig, stimuleert de intelligentie, vermindert concentratieproblemen en verbetert de motoriek. Actief met muziek bezig zijn is heel goed voor kinderen. Het ontspant en geeft veel plezier. Kortom: muziek maken is hartstikke leuk en gezond! Zit je in groep 4 of hoger en wil je samen met leeftijdgenoten muziek leren maken? Dan ben je bij Opmaat muziekschool Helden aan het juiste adres. Samen met Fanfare St. Cecilia wordt via de PadXpress muzieles gegeven. In 35 weken gaat de enthousiaste docente Hanne Marie Janse aan de slag. Zij leert je blokfluit spelen, noten lezen, liedjes zingen en in de maat spelen. Het vormt de basis voor als je een instrument wilt leren. Er worden ook optredens verzorgd waarbij het publiek onder andere kan genieten van de vrolijke blokfluitliedjes. Voor meer en actuele informatie: www.opmaatmuziekschool.nl, een mail sturen naar  info@opmaatmuziekschool.nl of bellen met Maddy de Bruin 077-3082427.
di 19 sep - 12 jun 15.45-16.30 uur
Helden, De Liaan
7-12
jaar
Een goed muzikaal begin start bij een stevige basis. Of je nu later singer-songwriter wilt worden, bij de harmonie mee wilt blazen of het gewoon leuk vindt om muziek te maken! Start nu met de Myouthic Base cursus en leer in groepsverband o.a. noten te lezen en samen te spelen. Naast dat je er slimmer van wordt, is muziek maken ook erg leuk! In 36 lessen leggen kinderen via de “Myouthic Base” cursus een gedegen basis voor een instrument naar keuze of zang. Deze basis is van toepassing op alle muziekinstrumenten. Met behulp van zang, blokfluit en andere instrumenten, leren kinderen de grondbeginselen van de muziek. Ze leren muzieknoten lezen en schrijven en spelenderwijs de basisvaardigheden met betrekking tot maat, melodie, ritme, gehoor en samenspel. In de loop van het jaar worden er regelmatig optredens verzorgd. Jij, als beginnend muzikant treedt dan ook op. Dit is meestal samen met het Jeugdorkest of de slagwerkgroep van de Harmonie. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar: jeugdcommissie@harmoniepanningen.nl.
wo 4 okt - 4 jul 14:30-15:15
Panningen, De Groenling
7-11
jaar
Een kindermusical met een speelse knipoog naar de historie van Kasteel De Keverberg Uitvoering in kasteel de Keverberg is op zondagmiddag 1 okt. 15.00 uur. Soms als je rond middernacht in het kasteel komt, hoor je kinderliedjes uit de Keverbergput klinken. Iedereen weet dat de Baron een echte kindervriend is en op zijn verjaardag de Kesselse kinderen trakteert op appelen. Helaas heeft de bediende per ongeluk het kinderliedjesboek van Baron Frits in de waterput laten vallen. Iedereen denkt dat de baron elk jaar naar de politiek in Den Haag gaat. Volgens jonkvrouw Louise is dat een smoesje, de waarheid is dat de baron altijd op zoek is naar nieuwe kinderliedjes. Op zijn 50e verjaardag komt Baron Frits terug uit Den Haag en hoort over zijn verdronken liedjesboek in de put. Gelukkig heeft de baron een prachtig nieuw kinderliedjesboek van de Hollanders gekregen. Dit blijkt het boek te zijn waar wij in 2017 nog steeds kinderliedjes uit zingen. Als je nu goed aan de Keverbergput luistert, hoor je nog altijd de oude kinderliedjes. Op 3 Dec. volgt de kindermusical “Het Tweede Sinterklaasfeest in het land van Kessel”, waarin Anneke en Karin samen met 10 kinderen met de Teletijdtelefoon naar het jaar 1875 reizen. De toegang voor deze 2 kindermusicals is gratis. De cast van de musicals bestaat uit 10 zingende kinderen en 8 volwassen acteurs/actrices. De Gemeente Peel en Maas steunt het initiatief en heeft een subsidie toegekend. Beide kindermusicals passen in het kader kunst & cultuurbeleid en muziekonderwijsbeleid. Dragen bovendien bij in de culturele ontwikkeling van het kind en de bewustwording van de geschiedenis van Peel en Maas. Op 3 Dec. volgt de kindermusical “Het Tweede Sinterklaasfeest in het land van Kessel”, waarin Anneke en Karin samen met 10 kinderen met de Teletijdtelefoon naar het jaar 1875 reizen. De toegang voor deze 2 kindermusicals is gratis. De cast van de musicals bestaat uit 10 zingende kinderen en 8 volwassen acteurs/actrices. De Gemeente Peel en Maas steunt het initiatief en heeft een subsidie toegekend. Beide kindermusicals passen in het kader kunst & cultuurbeleid en muziekonderwijsbeleid. Dragen bovendien bij in de culturele ontwikkeling van het kind en de bewustwording van de geschiedenis van Peel en Maas.
zo 1 okt - 3 dec 15.00 uur
Kessel, Kasteel De Keverberg
4-12
jaar
Op zaterdag 28 oktober organiseert LTC Maasbree de “Racket Ball Games” voor alle kinderen in de basisschool groepen 3 t/m 6. Bij de Racket Ball Games kunnen kinderen kennis maken met de tennissport en allerlei leuke spellen en activiteiten doen. Daarnaast geven onze trainers van Personal Tennis een echte tennisclinic. Heb je nog nooit tennis gespeeld, geen probleem! Ben je al lid van de club: je bent van harte welkom, neem gezellig een vriendje of vriendinnetje mee. Iedereen is van harte welkom! Heb je zin om mee te doen? Stuur a.u.b. even een mailtje naar jeugdcommissie.ltc@gmail.com dat je komt en wie je eventueel meeneemt. Met vriendelijke groet, de Jeugdcommissie van LTC Maasbree
za 28 okt 13:30-15:30
Maasbree, Tennisclub Maasbree,
6-9
jaar
Vind je zowel watersport als zaalsport te gek? Dan ben je in dit blok bij Laco Sportcentrum Leudal te Heythuysen aan het goede adres! Zij bieden namelijk een programma van twee weken aan, waarbij er waterpolo en judo aangeboden wordt. Onder leiding van ervaren, professionele lesgevers zullen jullie de basis van waterpolo en judo leren. Tijdens waterpolo ben je met allerlei zaken tegelijkertijd bezig: zwemmen, werpen, verdedigen en aanvallen. Tijdens de judo-activiteit worden er verschillende technieken aangeleerd. Wanneer je de mat op stapt, krijg je te maken met verschillende worpen, valtechnieken, stoeivormen en respect voor elkaar. Deze activiteit wordt aangeboden door Laco Sportcentrum Leudal. Het minimum aantal deelnemers is 5 en het maximaal aantal is 12. Vergeet je zwemkleding niet. Let op: Vol is Vol en een zwemdiploma B is verplicht! Bekijk ook eens de website en Facebookpagina van Laco Sportcentrum Leudal!
do 2 - 9 nov Donderdag 2 november 16.00 – 17.00 uur Donderdag 9 november 16.00 – 17.00 uur
Leudal, Laco Sportcentrum Leudal
6-11
jaar
Schrijf je eigen boek: Vind jij het ook zo leuk om van alles te verzinnen? Over bestaande of niet bestaande mensen, dieren of andere wezens? Voer eens een gesprekje met hen. Of nog beter, doe alsof jij in hun lijf zit. Wat zou je dan doen? Als je hier over nadenkt, wordt je verhaal beter. Een echte schrijver gebruikt nog veel meer trucjes om zijn verhaal spannend te maken. Jouw verzinsels zijn net zo leuk om te lezen als die van een echte schrijver. Wil jij ook leren hoe je een verhaal opschrijft? Kom dan naar de workshop: ‘Schrijf je eigen boek’. Ontwerp je eigen kaft: Bij jouw eigen boek hoort ook een eigen kaft! Samen met beeldend kunstenaar Roel Sanders gaan we een kaft tekenen of schilderen die hoort bij jouw verhaal. Moeten we dat enge monster op de kaft zetten of verraden we dan al teveel? Hoe teken je de hoofdpersoon eigenlijk? Jouw boek krijgt een originele kaft en natuurlijk komt jouw foto op de achterkant. Na afloop worden alle verhalen en illustraties verzameld en wordt er een boek van gemaakt. Iedere deelnemer krijgt er één. Je school krijgt er ook eentje, zodat je hele klas jouw verhaal kan lezen! Het boekje wat je mee krijgt is te zien op de afbeelding.   Deze activiteit wordt aangeboden door Jetty Alards. Het minimaal aantal deelnemers is 8 en het maximaal aantal 10. Let op: Vol is Vol! Door gemeentelijke steun kunnen wij deze workshop aanbieden voor €2,- per persoon. Bekijk ook eens de facebookpagina van Jetty Alards.
ma 6 - 27 nov 16.00-17.00 uur
Leudal, Basisschool De Neerakker
9-13
jaar
Wil jij graag muziek maken of heb jij een droom om in een bandje te gaan spelen? Lees dan snel verder, want Muziekschool De Nootzaak geeft jullie deze kans. In drie weken tijd gaan jullie kennismaken met de gitaar en keyboard. Wat gaan we doen? Eerst leren we jullie waar het geluid vandaan komt. Daarna gaan we jullie leren om ritme te maken op de instrumenten, waarna we gaan variëren in tonen en gaan samenspelen. De activiteit wordt gegeven op basisschool De Schakel te Ittervoort. Basisschoolleerlingen van groep 6 tot en met 8 mogen deelnemen aan deze activiteit. De activiteit gaat door bij 6 deelnemers. Let op: Vol is Vol! Bekijk ook eens de website van Muziekschool De Nootzaak
ma 6 - 20 nov 16.00 - 17.00 uur
Leudal, Basisschool De Schakel
9-13
jaar
Hoe leuk zou dit zijn? Stel, je wil een boek lezen of je gaat spelen, maar je ziet te weinig. Je loopt een paar stappen, pakt je zelfgemaakte lamp en het probleem is opgelost. Of je komt thuis en hebt een zelfgemaakt cadeau bij je. Hoera Kindercentra Heythuysen maakt dit mogelijk, door in Heythuysen een drie weken durende workshop ‘Maak je eigen lamp’ aan te bieden! In deze workshop gaan jullie een eigen lamp maken. Deze lamp kun je ook zelf ‘pimpen’, dus doe kleren aan die vuil mogen worden! Zien we jullie in jullie eigen spotlight bij de BSO? Deze activiteit wordt aangeboden door Hoera Kindercentra Heythuysen. Het minimum aantal deelnemers is 8 en het maximaal aantal is 15. Het is fijn als je kleding die vies mag worden aan doet. Let op: Vol is Vol! Bekijk ook eens de website en Facebookpagina van Hoera Kindercentra.
di 7 - 21 nov 15.45 - 16.30 uur
Leudal, Hoera Kindcentra Heythuysen
8-13
jaar
Bij activiteitenboerderij het Hobbyschuurtje is van alles te beleven. Het Hobbyschuurtje is gevestigd op een melkveebedrijf en er wordt in drie weken tijd verschillende activiteiten ondernomen. Deze activiteiten zijn educatief, actief, culinair en bovenal gezellig. Zo worden jullie rondgeleid op de boerderij, gaan jullie doe-activiteiten doen en wordt er gebakken! Eerste dag: Bij de eerste activiteit wordt er een rondleiding op de boerderij verzorgd. Tijdens de rondleiding gaan we een kijkje in de stallen nemen. Je mogen de kalfjes knuffelen/borstelen, melk proeven én meehelpen met dagelijkse werkzaamheden. Na afloop voor iedereen een super boer of super boerin diploma!! Tweede dag: De tweede activiteit is een doe activiteit. Jullie mogen  koe melken (kunstkoe), in de tractor zitten, de koeien voeren,  voelopdracht met een puzzel, én jullie mogen boter maken. Deze boter proeven jullie door het op een koekje te smeren met roze of blauwe muisjes te versieren. Dit om de geboorte van het jongste kalf te vieren. Derde dag: De derde activiteit is een bak activiteit. Voor jullie worden pannenkoeken gebakken en jullie mogen deze versieren en heerlijk van smullen. Verder krijgen jullie er nog iets te drinken bij. Let op: Jullie kinderen hebben al gegeten bij thuiskomst! Deze activiteit wordt aangeboden door Activiteitenboerderij Het Hobbyschuurtje. Het minimaal aantal deelnemers is 10 en het maximaal aantal 20. Let op: Vol is Vol! Door gemeentelijke steun kunnen wij deze workshop aanbieden voor €2,- per persoon. Informeer bij Activiteitenboerderij Het Hobbyschuurtje voor de prijzen van kinderfeestjes of andere activiteiten. Bekijk ook eens de website en facebookpagina van Het Hobbyschuurtje!  
di 7 - 21 nov 16.00-17.15 uur
Leudal, Activiteitenboerderij Het Hobbyschuurtje
6-13
jaar
Ben jij graag creatief bezig en tekenen jij graag? Lees dan snel verder! Op basisschool De Zjwiek in Roggel biedt Nicole Reijnders mandala tekenen aan. Is het tekenen van een mandala moeilijk? Nee en we starten allemaal op dezelfde manier, daarna krijg je de vrijheid om zelf je eigen mandala in te vullen. Uiteraard worden jullie geholpen door Nicole. Zij heeft veel ervaring op het gebied van tekenen. Tijdens de workshop kunnen jullie zelf kiezen met welk materiaal jullie werken. Na afloop van de workshop mogen jullie de mandala mee naar huis nemen! De activiteit wordt gegeven op Basisschool De Zjwiek in Roggel. Basisschoolleerlingen van groep 5 tot en met 8 mogen deelnemen aan deze activiteit. De activiteit gaat door bij 6 deelnemers en het maximaal aantal is 10. Let op: Vol is Vol! Door gemeentelijke steun kunnen wij deze workshop aanbieden voor €2,- per persoon.
wo 8 nov 13.30-15.00 uur
Leudal, Basisschool De Zjwiek
8-13
jaar
Ben je sportief? En heb je altijd al eens volleybal willen uitproberen? Bach SV biedt hier de mogelijkheid voor! Hoog springen, blokken, smashen en serveren; wie kent het niet? Volleybal is een erg bekende sport voor zowel jongens als meiden! Gedurende dit blok biedt Bach SV uit Ell de mogelijkheid om een gratis proeftraining te volgen. Jullie kunnen aansluiten bij een training in de week van 6 november! Wel dient hiervoor aangemeld te worden via informatie@bachsv.nl . Deze activiteit wordt aangeboden door Bach SV. Vooraf aanmelden via informatie@bachsv.nl is gewenst. Let op: Vol is Vol! Bekijk ook eens de website en de Facebookpagina van Bach SV! Startdatum en tijd: Dinsdag 7 november – 17.30-19.00 – voor 9- en 10 jarigen Donderdag 9 november – 18.30 – 20.00 – voor 11- en 12 jarigen Zaterdag 11 november – 9.45 – 10.45 – voor 6-, 7- en 8 jarigen (Beginnersgroep) Zaterdag 11 november – 10.45 – 12.00 – voor 7- en 8 jarigen
za 11 nov 00:00 - 00:00 uur (zie leeftijdscategorie)
Leudal, Gymzaal Ell
6-12
jaar
Ballen knallen!! hoog in de lucht houden!! Ballen over het net spelen!! Lekker na school samen volleyballen, een hartstikke leuke sport!!
ma 13 - 27 nov 15.00 uur - 16.15 uur
Kessel, Sportzaal Achter de Höäf
6-12
jaar
Hou jij ook zo van dansen en swingen? En kun je ook niet stil blijven zitten zodra je muziek hoort. Kom dan gezellig met andere kinderen mee dansen. We dansen op verschillende liedjes van K3, Kinderen voor kinderen, Kabouter Plop, Piet Piraat enz. Gedurende het blok krijgen jullie een super swingende dans aangeleerd. Elke week herhalen we de uitleg van de vorige keer en daarna leren we er weer een nieuw stukje bij. En natuurlijk dansen we ook nog op verschillende andere nummers. Aan het einde van het blok is er een speciale demonstratie voor alle nieuwsgierige ouders, broertjes, zusjes, familie enz..
di 14 nov - 12 dec 16.00-17.00
Panningen, Fit2b/balletstudio Susan
4-6
jaar
Ben jij creatief en teken jij graag? Lees dan snel verder, want Atelier Leudal heeft een leuke tekenactiviteit voor jullie. De manier van tekenen is net nieuw en dit noemen ze Zentangle. Ja jullie lezen het goed, jullie gaan tekenen met de Zentangle. Met deze nieuwe manier van tekenen zet je ‘simpele’ lijnen op papier en door dit te herhalen ontstaat een mooie kunsttekening. Het thema van deze workshop is dieren. Dus neem je eigen knuffel/plaatje van je favoriete dier mee naar de workshop, zodat je dit na kan tekenen met de Zentangle! Deze activiteit wordt aangeboden door Atelier Leudal. Het minimaal aantal deelnemers is 8 en het maximaal aantal 10. Let op: Vol is Vol! Door gemeentelijke steun kunnen wij deze workshop aanbieden voor €2,- per persoon. Informeer bij Atelier Leudal voor de prijzen van tekenlessen of kinderfeestjes. Bekijk ook eens onze website of facebookpagina!  
wo 15 nov 14.00-16.00 uur
Leudal, Atelier Leudal
6-13
jaar
Wil jij onder leiding van professionele trainers met oog voor detail en kennis van zaken voetbaltraining krijgen? De Voetbalschool biedt jullie deze kans, dus lees snel verder! De Voetbalschool geeft kwalitatief hoogwaardige trainingen met als belangrijkste item plezier bij de deelnemers. Tijdens twee voetbaltrainingen wordt getraind op functioneel technische vaardigheden. Aandachtspunten zijn onder andere balbeheersing, passen trappen & aannemen, 1vs1-duels en de kunst van het scoren. Kortom: Met Plezier Leren Voetballen! Deze activiteit wordt aangeboden door De Voetbalschool Noord- & Midden-Limburg. Het minimum aantal deelnemers is 8 en het maximaal aantal is 16. Het is fijn als je gymkleding aan doet. Let op: Vol is Vol! Bekijk ook eens de Facebookpagina ‘De Voetbalschool Noord- & Midden-Limburg’.
wo 15 - 22 nov 13.30 - 14.30 uur
Leudal, Gymzaal Haelen
6-9
jaar
Wat gebeurt er bij de schutterij? Ga je daar echt schieten? Leer je hoe een vlag mooi kan laten wapperen... Bij de schutterij mag je alles uitproberen. Je gaat met een luchtbuks schieten, maar ook trommelen en vaandelen. Elke week is er een afwisselend programma, zodat alle onderdelen aan bod komen. Kom kijken en doe mee!
wo 15 nov - 13 dec 14.30-15.30
Panningen,
9-12
jaar
Wil jij onder leiding van professionele trainers met oog voor detail en kennis van zaken voetbaltraining krijgen? De Voetbalschool biedt jullie deze kans, dus lees snel verder! De Voetbalschool geeft kwalitatief hoogwaardige trainingen met als belangrijkste item plezier bij de deelnemers. Tijdens twee voetbaltrainingen wordt getraind op functioneel technische vaardigheden. Aandachtspunten zijn onder andere Balbeheersing, Passen, Trappen & Aannemen, 1vs1-duels en de kunst van het Scoren. Kortom: Met Plezier Leren Voetballen! Deze activiteit wordt aangeboden door De Voetbalschool Noord- & Midden-Limburg. Het minimum aantal deelnemers is 8 en het maximaal aantal is 16. Het is fijn als je gymkleding aan doet. Let op: Vol is Vol! Bekijk ook eens de Facebookpagina ‘De Voetbalschool Noord- & Midden-Limburg’.
wo 15 - 22 nov 14.45 - 15.45 uur
Leudal, Gymzaal Haelen
10-13
jaar
Wil jij onder leiding van een gediplomeerde trainer kennis willen maken met boksen en trappen? Dat kan nu bij PadXpress Leudal! Taekwondo & Hanmudo Vereniging Leudal biedt namelijk een supergave clinic aan, waarbij de basis van het boksen en trappen aangeleerd zal worden. Een combinatie van taekwondo en boksen. Stoere sporten, waarbij er meer komt kijken dan dat je vaak denkt! Verdedigen, coördinatie, stoten en techniek zijn verschillende onderdelen die aan bod zullen komen tijdens deze clinic. Dit alles gebeurt onder leiding van een ervaren trainer! De vereniging is verder gespecialiseerd in twee verschillende verdedigingssporten: Taekwondo en Hanmudo. Deze activiteit wordt aangeboden door Taekwondo & Hanmudo Vereniging Leudal. Het minimum aantal deelnemers is 10 en het maximaal aantal is 25. Het is fijn als je gymkleding aan doet. Let op: Vol is Vol! Bekijk ook eens de website van Taekwondo & Hanmudo Vereniging Leudal!
do 16 nov 16.15 - 17.15 uur
Leudal, Mico Sport
6-13
jaar
Hoe is het om Piet te zijn en wat moet je allemaal kunnen. Tijdens de pietengym ga je oefenen. Over daken klimmen, met pakjes gooien... alles komt aan bod! Natuurlijk krijg je als hulppiet ook een Pietendiploma!  
ma 20 nov 16.00-17.00 uur
Beringe, De Wieksjlaag
4-8
jaar
Hoe is het om Piet te zijn en wat moet je allemaal kunnen. Tijdens de pietengym ga je oefenen. Over daken klimmen, met pakjes gooien... alles komt aan bod! Natuurlijk krijg je als hulppiet ook een Pietendiploma!  
di 21 nov 15.00-16.00 uur
Kessel, De Merwijck
4-8
jaar
Deze activiteit is een eenmalige gastles van 1,5 uur over exotische dieren. In deze gastles wordt informatie verstrekt over Stichting Carnivora, over de diersoorten die de stichting huisvest en hoe deze dieren leven. Er zullen een aantal echte exotische dieren worden meegenomen. Denk hierbij aan een echte slang. Tijdens de kennismaking met deze bijzondere dieren zal stichting Carnivora met de kinderen sparren over het desbetreffende dier. Verder biedt Stichting Carnivora de kinderen de unieke mogelijkheid om de dieren aan te raken, waarbij de gouden regel luidt: het mag, het moét niet! Er is de mogelijkheid om met de dieren op de foto te gaan. Kinderen mogen hiervoor zelf een fototoestel meenemen. Deze bijzondere dieren activiteit is harstikke leuk voor kinderen die van dieren houden. De activiteit wordt gegeven op basisschool De Mussenberg te Horn. Basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met 8 mogen deelnemen aan deze activiteit. De activiteit gaat door bij 10 deelnemers en het maximaal aantal is 25. Let op: Vol is Vol! Bekijk ook eens de website of facebookpagina van Stichting Carnivora.
wo 22 nov 14.00 - 15.30 uur
Leudal, Basisschool De Mussenberg
6-13
jaar
Hoe is het om Piet te zijn en wat moet je allemaal kunnen. Tijdens de pietengym ga je oefenen. Over daken klimmen, met pakjes gooien... alles komt aan bod! Natuurlijk krijg je als hulppiet ook een Pietendiploma!  
ma 27 nov 15.30-16.30
Panningen, Gymzaal de Riet
4-8
jaar
Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal voor jezelf! Bij deze lessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren en vooral doen en beleven. Ga mee op een magisch avontuur rondom het thema SINT en ontdek hoe je met beweging, spel, yoga, onderlinge massage, ademhaling, positief denken en verhalen helemaal tot ontspanning kunt komen! Na deze ontspanning volgt een creatieve verwerking met een bekertje ranja en wat lekkers! In deze ‘Chill Skills’ lessen voor kinderen van groep 5 t/m 8 gaan we het ook hebben over onderwerpen die voor hun belangrijk zijn, te denken aan: * Positief denken * Stress, wat is dat nou precies en hoe ga je er mee om? * Hoe ga je om met boosheid en andere stemmingen * Gezond leven, goed voor jezelf zorgen * Gelukkig zijn * Zelfvertrouwen en rust Je leert hoe je in balans kunnen komen en word je bewuster van wat belangrijk voor je is. Je leert jezelf beter kennen en te vertrouwen op jezelf. Hierdoor kun je beter omgaan met stress en je meer focussen en ontspannen tijdens bijvoorbeeld een toets of het maken van huiswerk. Doe je mee?
do 30 nov 15.45-17.15
Kessel, De Merwijck
4-12
jaar
Heb jij wel eens een ‘vol hoofd’? Zou je graag lekker(der) in je vel willen zitten? Of heb jij gewoon zin om samen leuke ontspanningsoefeningen te doen? Dan is deze activiteit misschien wel iets voor jou! Ga mee op een magisch avontuur rondom het thema SINT en ontdek hoe je met beweging, spel, yoga, onderlinge massage, ademhaling, positief denken en verhalen helemaal tot ontspanning kunt komen! Na deze ontspanning volgt een creatieve verwerking met een bekertje ranja en wat lekkers! Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal voor jezelf! Bij deze lessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren en vooral doen en beleven. Kom jij ook?
do 30 nov 14.15-15.45
Kessel, De Merwijck
4-8
jaar
Hoe is het om Piet te zijn en wat moet je allemaal kunnen. Tijdens de pietengym ga je oefenen. Over daken klimmen, met pakjes gooien... alles komt aan bod! Natuurlijk krijg je als hulppiet ook een Pietendiploma!  
do 30 nov 16.00-17.00 uur
Koningslust, De Springplank
4-8
jaar
Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal voor jezelf! Bij deze lessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren en vooral doen en beleven. Ga mee op een magisch avontuur rondom het thema KERST en ontdek hoe je met beweging, spel, yoga, onderlinge massage, ademhaling, positief denken en verhalen helemaal tot ontspanning kunt komen! Na deze ontspanning volgt een creatieve verwerking met een bekertje ranja en wat lekkers! In deze ‘Chill Skills’ lessen voor kinderen van groep 5 t/m 8 gaan we het ook hebben over onderwerpen die voor hun belangrijk zijn, te denken aan: * Positief denken * Stress, wat is dat nou precies en hoe ga je er mee om? * Hoe ga je om met boosheid en andere stemmingen * Gezond leven, goed voor jezelf zorgen * Gelukkig zijn * Zelfvertrouwen en rust Je leert hoe je in balans kunnen komen en word je bewuster van wat belangrijk voor je is. Je leert jezelf beter kennen en te vertrouwen op jezelf. Hierdoor kun je beter omgaan met stress en je meer focussen en ontspannen tijdens bijvoorbeeld een toets of het maken van huiswerk. Doe je mee?
wo 13 dec 15.45-17.15
Kessel, De Merwijck
9-14
jaar
Heb jij wel eens een ‘vol hoofd’? Zou je graag lekker(der) in je vel willen zitten? Of heb jij gewoon zin om samen leuke ontspanningsoefeningen te doen? Dan is deze activiteit misschien wel iets voor jou! Ga mee op een magisch avontuur rondom het thema KERST en ontdek hoe je met beweging, spel, yoga, onderlinge massage, ademhaling, positief denken en verhalen helemaal tot ontspanning kunt komen! Na deze ontspanning volgt een creatieve verwerking met een bekertje ranja en wat lekkers! Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal voor jezelf! Bij deze lessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren en vooral doen en beleven. Kom jij ook?
wo 13 dec 14.15-15.45
Kessel, De Merwijck
4-8
jaar
Vorige jaar heeft de PadXpress voor het eerst meegedaan met de First Lego League. Dit was een doorslaand succes. Dus dit jaar op herhaling! De FIRST LEGO League (FLL®) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De wedstrijd omvat 2 onderdelen: project en robot. Voor het onderdeel Robot gaan we een Lego Mindstorms EV3 robot bouwen en programmeren. Hoe kan je de robot zo veel mogelijk opdrachten laten uitvoeren. Een echte uitdaging! Bij het project staat dit jaar water centraal. De kinderen onderzoeken gebruik, transport en afvoer van water: Hydro Dynamics. Na het onderzoeken, bedenken de kinderen nieuwe innovatieve oplossingen. Op 25 november gaat het team naar Kerkrade (Continium) voor de regionale finale. Gedurende de dag worden er tijdens meerdere wedstrijden gestreden om de winst. De wedstrijd gaat niet alleen om het beste project of robot, maar ook over samenwerking, ervaringen delen en plezier hebben (core values)! Tijdens de wedstrijddag is de coach/mentor van het team aanwezig. De ouders zijn zelf verantwoordelijk voor vervoer van de kinderen.
Meer info over de wedstrijd: http://firstlegoleague.nl/
vr 22 sep - 24 nov 15.15-16.45
Panningen, Nieuweschool
9-14
jaar
Vind jij het leuk om te shinen vooraan op een podium? Is plankenkoorts je onbekend? Hou je van verkleden en vind je het erg leuk om de hele dag allemaal typetjes na te spelen en te acteren!? Kom dan naar de TADAAAA Theaterclub.  
ma 25 sep - 23 okt 15:30-16:30 uur
Maasbree, Sportcentrum Dynamic
4-7
jaar
Via de PadXpress kan je leren typen. In de Typetuin krijg je een opleiding typen. Deze typeopleiding is geen gewone typecursus. Het lijkt meer op een game! Je hebt niet in de gaten dat je aan het leren bent, maar dat doe je wel. Vingers die als van zelf over je toetsenbord gaan. Hoe geweldig is dat. Computers worden steeds belangrijker op school. Fantastisch als je snel en goed kunt typen, nu en later. Je hebt er een leven lang plezier van. Er zijn 8 klassikale lessen en 5 thuisstudie momenten via internet. Zelfs je examen gaat via internet.
Zie voor meer informatie: www.typetuin.nl
di 3 okt - 16 jan 15.15-16.15 uur
Kronenberg, De Kroevert
8-12
jaar
Via de PadXpress kan je leren typen. In de Typetuin krijg je een opleiding typen. Deze typeopleiding is geen gewone typecursus. Het lijkt meer op een game! Je hebt niet in de gaten dat je aan het leren bent, maar dat doe je wel. Vingers die als van zelf over je toetsenbord gaan. Hoe geweldig is dat. Computers worden steeds belangrijker op school. Fantastisch als je snel en goed kunt typen, nu en later. Je hebt er een leven lang plezier van. Er zijn 8 klassikale lessen en 5 thuisstudie momenten via internet. Zelfs je examen gaat via internet.
Zie voor meer informatie: www.typetuin.nl
vr 6 okt - 19 jan 16.00-17.00
Sevenum, De Horizon - Sevenum
8-12
jaar

Ontdek bijzondere verhalen in deze leuke, gekke en interactieve colleges. Bovendien krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij het museum.

In de maanden oktober tot en met december is er weer een collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit. De colleges starten om 11.00 uur in het Museumtheater. De onderwerpen van deze collegereeks:
  • College 1: Van lijkschaduw tot veenlijk - zondag 8 oktober 2017, 11.00 uur Elly van der Velde - archeoloog Resten van planten, dieren en mensen vergaan snel in de bodem. Archeologen vinden met een beetje geluk botten of een soort 'schaduw'. Maar heel soms, in een moeras, blijft er meer bewaard. We noemen zo'n vondst een veenlijk. Het Meisje van Yde, gevonden in Drenthe, is er een voorbeeld van. Wat kun je als archeoloog leren wanneer je een mens van vroeger tegenkomt? Elly weet er alles van.
  • College 2: Heeft Sint Maarten een vogel?!? - zondag 12 november 2017, 11.00 uur Monique Linders - kunsthistoricus Op 11 november vieren wij Sint Maarten. Deze heilige deelde zijn mantel met een bedelaar, een mooi voorbeeld van naastenliefde. Tijdens Sint Maarten lopen we met lichtjes en ontsteken we het Sint-Maartensvuur. Daarbij hoort ook het prachtige lied 'Sinter Mertens veugelke'. Een vogel? Wist jij dat? Kunsthistoricus Monique Linders laat je prachtige kunstwerken zien met de vogels van Sint Maarten.
  • College 3: De Andere Werkelijkheid - zondag 10 december 2017, 11.00 uur Paul van Loon - schrijver Paul van Loon komt naar het museum om met jullie te praten over zijn boeken, zijn leven als schrijver en de tentoonstelling Paul van Loon - De Andere Werkelijkheid, die vanaf 23 september 2017 in het Limburgs Museum te zien is. Heb jij een vraag over Dolfje Weerwolfje, Meester Kikker of De Griezelbus? Wil je een schrijftip? Je kunt het aan Paul van Loon zelf vragen!
Inschrijven
Een collegekaart voor deze drie colleges kost € 15,00. Via de website van de MuseumJeugdUniversiteit kun je je inschrijven.
Over de MuseumJeugdUniversiteit
De MuseumJeugdUniversiteit is een landelijk project speciaal voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Door heel Nederland geven echte wetenschappers colleges over de meest leuke onderwerpen. Als je meer wilt weten over (pre)historie en cultuurgeschiedenis is de MuseumJeugdUniversiteit zeker iets voor jou!
zo 8 okt - 10 dec start 11:00 uur
Venlo, Limburgs Museum
7-12
jaar
Via de PadXpress kan je leren typen. In de Typetuin krijg je een opleiding typen. Deze typeopleiding is geen gewone typecursus. Het lijkt meer op een game! Je hebt niet in de gaten dat je aan het leren bent, maar dat doe je wel. Vingers die als van zelf over je toetsenbord gaan. Hoe geweldig is dat. Computers worden steeds belangrijker op school. Fantastisch als je snel en goed kunt typen, nu en later. Je hebt er een leven lang plezier van. Er zijn 8 klassikale lessen en 5 thuisstudie momenten via internet. Zelfs je examen gaat via internet.
Zie voor meer informatie: www.typetuin.nl
do 26 okt - 1 feb 16.00-17.00 uur
Broekhuizenvorst, De Schakel
8-12
jaar