24 november 2018 brengt Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten een bezoekje aan Ons Fort. Hiervoor nodigen we alle kinderen uit om er samen met ons een gezellig feestje van te maken. Deelname is gratis, kom dus gezellig met je kinderen of kleinkinderen langs. Geef ze nu op via info@onsfort.nl en vertel ons de naam, leeftijd, geslacht en alles wat Sinterklaas nog moet weten... De middag begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur, met natuurlijk veel muziek en leuke activiteiten en een verrassing voor de kids! Maar let op, niet aangemeld is niet deelnemen (we willen geen kids teleurstellen)!
za 24 nov 13.00 - 15.30 uur
Venlo, Fort Sint Michiel, Garnizoenweg 3, Gebouw I, 5928 NA, Venlo
4-11
jaar
Hoe is het om Piet te zijn en wat moet je allemaal kunnen. Tijdens de pietengym ga je oefenen. Over daken klimmen, met pakjes gooien... alles komt aan bod! Natuurlijk krijg je als hulppiet ook een Pietendiploma!  
di 27 nov 14.15 - 15.15 uur
Panningen, Sporthallen Helden (Piushof)
4-9
jaar
Schaken is een sport voor jong en oud, man of vrouw en voor ieder niveau. Schaken kun je overal doen en tegen iedereen. Je hoeft zelfs niet dezelfde taal te spreken, als je maar de regels van het spel kent. En deze regels gaat de Blerickse Schaakvereniging jou leren op een gemakkelijke en speelse manier. In vier lessen worden jou de basisregels van het schaken aangeleerd en krijg je een schaakboekje.
di 27 nov - 18 dec 15.00 - 16.00 uur
Blerick, Basisschool De Springbeek
6-12
jaar
Hoe is het om Piet te zijn en wat moet je allemaal kunnen. Tijdens de pietengym ga je oefenen. Over daken klimmen, met pakjes gooien... alles komt aan bod! Natuurlijk krijg je als hulppiet ook een Pietendiploma!  
wo 28 nov 14.30 - 15.30 uur
Kessel, Gymzaal 2 Achter de Höäf
4-9
jaar
Hoe is het om Piet te zijn en wat moet je allemaal kunnen. Tijdens de pietengym ga je oefenen. Over daken klimmen, met pakjes gooien... alles komt aan bod! Natuurlijk krijg je als hulppiet ook een Pietendiploma!  
vr 30 nov 14.30 - 15.30 uur
Egchel, 'T Erf Egchel
4-9
jaar
Hoe is het om Piet te zijn en wat moet je allemaal kunnen. Tijdens de pietengym ga je oefenen. Over daken klimmen, met pakjes gooien... alles komt aan bod! Natuurlijk krijg je als hulppiet ook een Pietendiploma!  
di 4 dec 15.30 - 16.30 uur
Grashoek, Gymzaal Ankerplaats
4-9
jaar

Volleyballen met je vriendjes en vriendinnetjes?

Schrijf je snel in!
Wij zijn Dyanne, Jesper en Matthijs; drie eerstejaars ALO-studenten in Nijmegen. In samenwerking met de volleybalvereniging Tupos hebben wij een volleybalclinic georganiseerd. Deze clinic is speciaal voor de klassen 3, 4 en 5! Gezelligheid en kennismaken met de sport volleybal staat hier centraal. Wij hopen dat jij er ook bij bent!
di 11 dec 16.00-17.00u
Baarlo, Sporthal de Kazing
6-9
jaar
Vanaf 7 jaar ben je welkom om robots te testen, met ze te spelen en te leren. We hebben ozobots, sphero, boxer, kickabots, mazebreaker en macrobot.
wo 12 dec 14.00 - 16.30 uur
Venlo, Bolwerq
7-14
jaar
Je gaat met LED-lampjes aan de slag om een kaart, knutselwerk of tekening op tech wijze te pimpen. Je leert hoe een lichtcircuit werkt en maakt zelf een leuke creatie. Natuurlijk mag je je ontwerp mee naar huis nemen!
wo 19 dec 14.00 - 16.00 uur
Venlo, Bolwerq
7-14
jaar
Zit je in groep 4, 5 of 6, ben je 7 jaar of ouder en vindt je het leuk om met muziek bezig te zijn en hier meer over te leren? Dan kun je na schooltijd starten met de Myouthic Base cursus (blokfluitles). Deze cursus bereidt je voor op alle mogelijke instrumentale opleidingen. Met behulp van zang, blokfluit en andere instrumenten, leer je de grondbeginselen van de muziek. Spelenderwijs leer je noten lezen en schrijven en de basisvaardigheden met betrekking tot maat, melodie, ritme, gehoor en samenspel. Samen muziek maken geeft veel plezier, maar is daarbij ook zeer leerzaam. Vandaar dat Myouthic Base vanaf de eerste les in groepsverband is. Een goed begin is immers het halve werk, ook bij muziek maken. Docent Sjraar gaat jullie op een leuke manier de basis van muziek bijbrengen. 20 lessen van 30 minuten kost €84,- (materiaalkosten zijn niet inbegrepen). Deze lessen worden aangeboden door Myouthic - Centrum voor kunst & cultuur, docent: Sjraar Klassens. Heb je interesse in Myouthic Base en heb je nog vragen? Neem contact op met Phil van Landeghem (06-51098044 of p.landeghem@myouthic.nl) Aanmeldlink: https://www.myouthic.nl/cursussen/muziek-cursus-aanbod/myouthic-base-blokfluitles
do 10 jan - 20 jun 15.45 - 16.15 uur
Panningen, Nieuweschool, Schoutenring 32, 5981 DS, Panningen
7-10
jaar
Ben jij die stoere jongen of meid die graag met techniek aan de slag gaat? Sleutel je graag aan elektrische apparaten en vraag jij je af waarom apparaten op een bepaalde manier werken? Dan is deze activiteit echt iets voor jou! Maak kennis met de beginselen van de stroomkring. Steek de handen maar uit de mouwen!
ma 26 nov 15.30 - 16.30 uur
Arcen, Basisschool De Weiert
8-12
jaar
Muziek is mooi, muziek is verrassend, muziek maken is gezellig. Samen muziek maken in de klas of na school verbindt kinderen en verstevigt de onderlinge band. Als je muziek maakt, leer je je beter te concentreren en zal je vaak ook op andere schoolvakken je beter ontwikkelen. Woon je in Helden, dan kun je vanaf groep 4 direct na schooltijd (vanaf 14.15 uur) blokfluit leren spelen. Hierin leer je de beginselen van het muziek maken en ontdek je hoe leuk het is om dat samen met kinderen van je eigen school/klas te doen. In de blokfluitlessen wordt de basis gelegd voor het geval je je later verder wilt ontwikkelen in de muziek, hetzij op instrument, hetzij vocaal. Dus heb je zin om direct aansluitend aan school muziek te maken, meld je aan via www.padxpress.nl. Buiten de lessen om worden optredens georganiseerd voor een groot en enthousiast publiek. Want wat is er mooier dan wanneer mensen naar je komen luisteren! Info voor ouders: 25% korting op de muziekles!!! Opmaat muziekschool Helden bestaat 5 jaar! Om dat te vieren wordt een korting van ruim 25% gegeven op het lesgeld. In plaats van €125,00, voor slechts €90,00, worden 35 muzieklessen gegeven op BS De Liaan. Zijn er veel aanmeldingen van BS De Pas, dan wordt gekeken of er ook op BS De Pas lessen kunnen worden gegeven. De lessen zijn inclusief het lesmateriaal, zoals het lesboekje en de blokfluit. De muziekstandaard wordt in bruikleen gegeven en moet dus op het einde van het schooljaar weer worden ingeleverd. Gaat uw kind naar de BSO, informeer dáár dan, of er een kortingsregeling bestaat voor uw kind als dat tijdens de opvang naar de blokfluitles gaat. Vraag ook of de BSO het vervoer naar en van de leslocatie naar de BSO regelt.
di 11 sep - 18 jun 14.15 - 15.00 uur
Helden, De Liaan
7-12
jaar
Hallo jongens en meisjes, VC-Olympia heeft een volleybalspeeltuin voor 4 t/m 6 jarigen. Dit vindt wekelijks plaats op de zaterdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur. Tijdens de training zijn we lekker actief aan het bewegen en doen we leuke (bal)spelletjes. Zo werken we ongemerkt aan conditie, motoriek en balvaardigheid. Maar het allerbelangrijkste: Het is gewoon heel leuk! Lijkt het je leuk om mee te komen doen, kom dan gerust eens een kijkje nemen. De eerste 3 trainingen zijn gratis en daarna kun je je opgeven voor de rest van het seizoen. Kom je ook? Ooohja, vergeet je gymspullen niet! Voor meer info en/of aanmelden: Joyce Reijnen Tarwe 51 5988 JM Helden 06-30755554 joyce.reijnen@home.nl
za 29 sep - 29 dec 10.30-11.30 uur
Panningen, De Sporthallen Piushof
4-6
jaar
In de maanden oktober, november en december is er in het Limburgs Museum een college van de Museum Jeugd Universiteit! De Romeinen hebben de ontwikkeling van onze cultuur beïnvloed door de gewoontes en technieken die we van hen geleerd hebben. Maar ook ons landschap is veranderd door de aanleg van wegen, bruggen en zelfs steden. Wat is daar nu nog van terug te vinden? College 1 Hoe ziet de wc van een Romein eruit? Hoorcollege zondag 7 oktober 2018, 11.00 uur Expert - Gemma Jansen (archeoloog) Iedereen die eet en drinkt moet poepen of plassen. Eerst deed men dat achter een struik of in een hoek van de tuin. De Romeinen maakten hiervoor een speciale kamer in hun huis. In de Romeinse stad Pompeji zijn meer dan 200 wc’s opgegraven! Elk huis had een eigen wc. Op de markt of bij het badhuis waren grote toiletten waar veel mensen tegelijk op konden zitten: soms wel 80 mensen tegelijk. Archeoloog Gemma Jansen weet alles van wc’s! College 2  Hoe kwam Rome aan genoeg water? Hoorcollege zondag 4 november 2018, 11.00 uur Expert - Paul Kessener (archeoloog) Zonder water geen leven. Hoe kwamen de Romeinen aan schoon drinkwater? Regenwater opvangen was niet genoeg. Water werd niet alleen gebruikt voor drinken, koken en wassen, maar ook voor badhuizen, fonteinen en het aandrijven van machines. Daarom legden de Romeinen lange aquaducten en waterleidingen aan. Welke techniek daar bij komt kijken legt archeoloog Paul Kessener uit. College 3 Hoe onderzoek je de geschiedenis van een landschap? Werkcollege zondag 9 december 2018, 11.00 uur Expert - Edmond Staal Ons landschap is eigenlijk een geschiedenisboek vol verborgen verhalen. Onze ouders, opa’s en oma’s en alle mensen daarvoor hebben samen het landschap gemaakt. Op oude foto’s en films zie je ze aan het werk. Maar wist je dat je ook oude en nieuwe landkaarten kunt vergelijken en zo terug in de tijd kunt gaan? Samen met Edmond Staal van Stichting het Limburgs Landschap komen we misschien wel bij de Romeinen uit. Inschrijven Een collegekaart voor deze drie colleges kost € 15,00. Via de website van de Museum Jeugd Universiteit kun je je inschrijven. Over de MuseumJeugdUniversiteit De MuseumJeugdUniversiteit is een landelijk project speciaal voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Door heel Nederland geven echte wetenschappers colleges over de meest leuke onderwerpen. Als je meer wilt weten over (pre)historie en cultuurgeschiedenis is de MuseumJeugdUniversiteit zeker iets voor jou!
zo 7 okt - 9 dec 11.00 uur aanvang
Venlo, Limburgs Museum
7-12
jaar
De keyboard is een veelzijdig instrument: als je de enorme mogelijkheden, de verschillende geluiden en begeleidingen van een keyboard super leuk vindt, is dit hét instrument voor jou! Het is een ander instrument dan een piano, met andere mogelijkheden en allemaal knopjes die je kunt ontdekken. Wil je ook graag keyboard leren spelen? Maak dan nu kennis middels een kijkles. Onder leiding van docente Brigitta Op den Buijs - van Wegberg leer je het instrument te bespelen. Data Op zaterdag namiddag wordt er les gegeven, instromen kan gedurende het jaar. Leeftijd Vanaf 8 jaar. Prijs per deelnemer Een volledige cursus (10,5 klokuren verdeeld over 36 lessen) kost € 260,-. Beschikbaarheid Er zijn nog plekken beschikbaar. Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt. Aanbieder Myouthic – Centrum voor kunst & cultuur, docente Brigitta Op den Buijs - van Wegberg Opmerkingen Het cursusjaar loopt gelijk met het schooljaar, maar je kan gedurende het jaar instromen. Heb je interesse in een kijkles? Neem contact op met Phil van Landeghem (06-51098044 of mail naar p.landeghem@myouthic.nl). Locatie Dok 6 in Panningen Aanmeldlink https://www.myouthic.nl/cursussen/muziek-cursus-aanbod/overige-cursussen/137-keyboard-particulier
za 20 okt - 22 dec Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt.
Panningen, Dok6
8-14
jaar
De saxofoon is onvergelijkbaar veelzijdig; er is geen muziekstijl waar hij geen stempel op zou kunnen drukken. Van folkmuziek tot blues, van rock’n’roll tot funk en soul; van hardrock tot punk, van rap tot nu-metal – en vergeet niet jazz en swing. Geen enkel instrument is meer aanwezig dan de saxofoon in al deze genres. Dit instrument is simpelweg uniek. Wil je ook graag de sax leren spelen? Maak dan nu kennis middels een kijkles. Onder leiding van docente Joyce Bruijsten leer je het instrument te bespelen. Data Op maandag namiddag of woensdagmiddag wordt er les gegeven, instromen kan gedurende het jaar. Leeftijd Vanaf 8 jaar. Prijs per deelnemer Een volledige cursus (10,5 klokuren verdeeld over 36 lessen) kost € 260,-. Beschikbaarheid Er zijn nog plekken beschikbaar. Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt. Aanbieder Myouthic – Centrum voor kunst & cultuur, docente Joyce Bruijsten Opmerkingen Het cursusjaar loopt gelijk met het schooljaar, maar je kan gedurende het jaar instromen. Heb je interesse in een kijkles? Neem contact op met Phil van Landeghem (06-51098044 of mail naar p.landeghem@myouthic.nl) Locatie Kerkeböske in Helden Aanmeldlink https://www.myouthic.nl/cursussen/muziek-cursus-aanbod/blaasinstrumenten/125-saxofoon-via-vereniging
ma 22 okt - 19 dec Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt.
Helden, Kerkeböske
8-14
jaar
De dwarsfluit ziet er prachtig uit met al die glimmende zilveren knopjes. Als ie kleiner zou zijn stond ie prachtig in je haar. Met de dwarsfluit kun je alle kanten op; letterlijk want je kunt er makkelijk mee rondlopen, maar ook in de muziek, want er is ontzettend veel verschillende muziek waar de dwarsfluit in te horen is en ook over de hele wereld komt fluit in de muziek voor. Het lijkt misschien best lastig om er geluid uit te krijgen, omdat je niet direct in de fluit blaast, maar er overheen, maar onze docente Emmy Stultiens zorgt ervoor dat je dat in een mum van tijd onder de knie krijgt. In een harmonieorkest zitten heel veel fluiten, dus dat is ontzettend gezellig. Nieuwsgierig geworden? Kom een keertje kijken! Data Op woensdag middag wordt er les gegeven, instromen kan gedurende het jaar. Leeftijd Vanaf 8 jaar.  Prijs per deelnemer Een volledige cursus (10,5 klokuren verdeeld over 36 lessen) kost € 260,-. Beschikbaarheid Er zijn nog plekken beschikbaar. Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt. Aanbieder Myouthic – Centrum voor kunst & cultuur, docente Emmy Stultiëns Opmerkingen Het cursusjaar loopt gelijk met het schooljaar, maar je kan gedurende het jaar instromen. Heb je interesse in een kijkles? Neem contact op met Phil van Landeghem (06-51098044 of mail naar p.landeghem@myouthic.nl) Locatie Dok 6 in Panningen Aanmeldlink https://www.myouthic.nl/cursussen/muziek-cursus-aanbod/blaasinstrumenten/118-dwarsfluit-via-vereniging
wo 24 okt - 19 dec Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt.
Panningen, Dok6
8-12
jaar
Met de piano ben je eigenlijk een heel orkest of een hele band, want geen instrument is zo compleet. Je kunt er dan ook werkelijk alles op spelen. Het lijkt op een kast met hele mooie witte en zwarte tandjes. Het is ontzettend leuk om te leren en je kan al best heel snel liedjes spelen en dan klinkt het meteen super goed. Kom je gauw eens kijken bij onze docent Jean Pierre Steijvers? Data Op woensdagmiddag wordt er les gegeven, instromen kan gedurende het jaar. Leeftijd Vanaf 8 jaar. Prijs per deelnemer Een volledige cursus (10,5 klokuren verdeeld over 36 lessen) kost € 260,-. Beschikbaarheid Er zijn nog plekken beschikbaar. Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt. Aanbieder Myouthic – Centrum voor kunst & cultuur, docent Jean-Pierre Steijvers Opmerkingen Het cursusjaar loopt gelijk met het schooljaar, maar je kan gedurende het jaar instromen. Heb je interesse in een kijkles? Neem contact op met Phil van Landeghem (06-51098044 of mail naar p.landeghem@myouthic.nl) Locatie Dok 6 in Panningen Aanmeldlink https://www.myouthic.nl/cursussen/muziek-cursus-aanbod/overige-cursussen/140-piano-particulier
wo 24 okt - 19 dec Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt.
Panningen, Dok6
8-14
jaar
De gitaar is een prachtig instrument, mooi van vorm, vol van geluid. Je komt dit instrument vandaag de dag ook overal tegen in de muziek en verschillende muziekstromingen. Natuurlijk kun je via filmpjes op internet al een hele hoop leren, maar is dit wel de juiste manier? Plaats je je vingers wel goed op de fretten? Is jouw aanslag correct? Dit kun je alleen leren door een stabiele basis op te bouwen bij een gecertificeerde gitaardocent. Heb je de basis onder de knie? Dan kun je mét of zonder docent jouw repertoire razendsnel uitbreiden. Wil je ook graag gitaar leren spelen? Maak dan nu kennis middels een kijkles. Onder leiding van docent Theo Collaert leer je het instrument te bespelen. Data Op woensdag (na)middag wordt er les gegeven, instromen kan gedurende het jaar. Leeftijd Vanaf 8 jaar. Prijs per deelnemer Een volledige cursus (10,5 klokuren verdeeld over 36 lessen) kost € 260,-.  Beschikbaarheid Er zijn nog plekken beschikbaar. Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt. Aanbieder Myouthic – Centrum voor kunst & cultuur, docent Theo Collaert Opmerkingen Het cursusjaar loopt gelijk met het schooljaar, maar je kan gedurende het jaar instromen. Heb je interesse in een kijkles? Neem contact op met Phil van Landeghem (06-51098044 of mail naar p.landeghem@myouthic.nl) Locatie Dok 6 in Panningen Aanmeldlink https://www.myouthic.nl/cursussen/muziek-cursus-aanbod/snaarinstrumenten/103-gitaar-akoestisch-particulier
wo 24 okt - 19 dec Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt.
Panningen, Dok6
8-14
jaar
Zonder slagwerk, geen beat! Onder slagwerk wordt verstaan: de muziekinstrumenten die je door middel van een slagtechniek bespeelt, zoals verschillende soorten trommels, bekkens en kleinere instrumenten zonder specifieke toonhoogte. Er zijn ook slagwerkinstrumenten mét een toonhoogte, zoals de pauken en de gong. Het drumstel (een combinatie van trommels, bekkens en soms ook percussie-instrumenten) wordt vooral gebruikt in pop- en rockbands, in jazzmuziek en steeds vaker in orkestverband. Letterlijk het kloppend hart van de muziek. Wil je ook graag slagwerk leren spelen? Maak dan nu kennis middels een kijkles. Onder leiding van docente Jelle Overheul leer je slagwerk te bespelen. Data Op donderdag avond wordt er les gegeven, instromen kan gedurende het jaar. Leeftijd Vanaf 8 jaar. Prijs per deelnemer Een volledige cursus (10,5 klokuren verdeeld over 36 lessen) kost € 260,-. Beschikbaarheid Er zijn nog plekken beschikbaar. Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt. Aanbieder Myouthic – Centrum voor kunst & cultuur, docent Jelle Overheul Opmerkingen Het cursusjaar loopt gelijk met het schooljaar, maar je kan gedurende het jaar instromen. Heb je interesse in een kijkles? Neem contact op met Phil van Landeghem (06-51098044 of mail naar p.landeghem@myouthic.nl) Locatie Dok 6 in Panningen Aanmeldlink https://www.myouthic.nl/cursussen/muziek-cursus-aanbod/slagwerk/133-slagwerk-via-vereniging
do 25 okt - 20 dec Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt.
Panningen, Dok6
8-14
jaar
Wist je dat de klarinet het lievelingsinstrument van Mozart was? En dat er behalve klassieke muziek ook veel klarinet gebruikt wordt in de jazzmuziek en Joodse muziek (Klezmer). Luister maar eens naar het begin van dit fragment, dan hoor je hoe mooi en swingend dit instrument klinkt: https://youtu.be/ss2GFGMu198 Het is ook een heel gezellig instrument, want bij een groot harmonieorkest zitten soms wel 20 klarinetten! Lijk het je leuk? Kom dan naar een kijkles! Als bonus krijg je ook nog eens de super leuke docente Paula Krasborn die jou klarinet kan leren spelen. Data Op vrijdag namiddag wordt er les gegeven, instromen kan gedurende het jaar. Leeftijd Vanaf 8 jaar. Prijs per deelnemer Een volledige cursus (10,5 klokuren verdeeld over 36 lessen) kost €260,-. Beschikbaarheid Er zijn nog plekken beschikbaar. Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt. Aanbieder Myouthic - Centrum voor kunst & cultuur, docente Paula Crasborn. Opmerkingen Het cursusjaar loopt gelijk met het schooljaar, maar je kan gedurende het jaar instromen. Heb je interesse in een kijkles? Neem contact op met Phil van Landeghem: 06-51098044 of mail naar p.landeghem@myouthic.nl  Locatie Dok6 in Panningen. Aanmeldlink https://www.myouthic.nl/cursussen/muziek-cursus-aanbod/blaasinstrumenten/123-klarinet-via-vereniging
vr 26 okt - 21 dec Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt.
Panningen, Dok6
8-14
jaar
De Viool is heel bijzonder. Als je het hoort lijkt het soms wel alsof iemand zingt. Het ziet er ook best grappig uit; helemaal van hout met van die krullen en dan nog een stokje erbij. Het lijkt ook wel een beetje op toveren als je viool speelt, want je maakt prachtige muziek met een stokje en een houten doosje. Wil je ook leren toveren? Kom dan maar gauw kijken bij tovenares lerares Janne Sars. Data Op vrijdag namiddag/avond wordt er les gegeven, instromen kan gedurende het jaar. Leeftijd Vanaf 8 jaar. Prijs per deelnemer Een volledige cursus (10,5 klokuren verdeeld over 36 lessen) kost € 260,-. Beschikbaarheid Er zijn nog plekken beschikbaar. Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt. Aanbieder Myouthic – Centrum voor kunst & cultuur, docente Janne Sars Opmerkingen Het cursusjaar loopt gelijk met het schooljaar, maar je kan gedurende het jaar instromen. Heb je interesse in een kijkles? Neem contact op met Phil van Landeghem (06-51098044 of mail naar p.landeghem@myouthic.nl). Locatie Dok 6 in Panningen Aanmeldlink https://www.myouthic.nl/cursussen/muziek-cursus-aanbod/snaarinstrumenten/113-viool-particulier
vr 26 okt - 21 dec Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt.
Panningen, Dok6
8-14
jaar
De trompet is het meest populaire koperblaasinstrument dat je in de muziek heel vaak tegenkomt. In klassieke orkesten, zoals fanfare, harmonie, brassband en symfonieorkest. In de Jazz en Bigband speelt de trompet een hoofdrol. Maar ook in de popmuziek en vooral bij live concerten van bekende artiesten en bands is er vaak een blazerssectie met onder andere een trompet. Wil je ook graag trompet leren spelen? Maak dan nu kennis middels een kijkles. Onder leiding van koper docent Michel Hendriks leer je het instrument te bespelen. Data Op vrijdag namiddag wordt er les gegeven, instromen kan gedurende het jaar. Leeftijd Vanaf 8 jaar.   Prijs per deelnemer Een volledige cursus (10,5 klokuren verdeeld over 36 lessen) kost € 260,-.  Beschikbaarheid Er zijn nog plekken beschikbaar. Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt. Aanbieder Myouthic – Centrum voor kunst & cultuur, docent Michel Hendriks Opmerkingen Het cursusjaar loopt gelijk met het schooljaar, maar je kan gedurende het jaar instromen. Heb je interesse in een kijkles? Neem contact op met Phil van Landeghem (06-51098044 of mail naar p.landeghem@myouthic.nl) Locatie Kerkeböske in Helden Aanmeldlink https://www.myouthic.nl/cursussen/muziek-cursus-aanbod/blaasinstrumenten/127-trompet-via-vereniging
vr 26 okt - 21 dec Je krijgt individueel les van de docent op een tijdstip dat in overleg bepaald wordt.
Helden, Kerkeböske
8-14
jaar
Locatie: 't Roadhoes in Blerick Lestijd: woensdagmiddag van 16.45 tot 17.30 uur Kosten: €30,- per persoon (eenmalig) Inclusief blokfluit en lesmateriaal Begeleiding en lessen van een afgestudeerde muziekdocente aan het conservatorium Aanmelden?  Stuur een email naar: ikdoemee@harmonie-caecilia.nl 
wo 21 nov - 19 dec 16.45 - 17.30 uur
Blerick, 't Raodhoes Blerick, Antoniusplein 2, 5921 GV Venlo
7-14
jaar

Na vele wereldberoemde sprookjes te hebben omgetoverd tot succesvolle musicals, presenteert Van Hoorne Entertainment alweer haar elfde sprookjesvoorstelling: De Kleine Zeemeermin De Musical. Duik mee in het eeuwenoude verhaal van de Kleine Zeemeermin die verliefd wordt op de knappe mensenprins. Sita, die eerder de rol van Rapunzel en Assepoester vertolkte, is nu te zien als de lieve Kleine Zeemeermin met haar prachtige staartvin en wonderschone stem. Ook het populaire tovenaarsduo Titus en Fien, gespeeld door Michael van Hoorne en Esther van Santen, reist mee naar de betoverende wereld onder water. Zoals altijd zorgen zij weer voor een flinke dosis aanstekelijke humor en hi-hilarische scènes voor jong én oud!

Vaar mee op de swingende muziekgolven naar de kleurrijke onderwaterwereld in dit gloednieuwe, spetterende sprookje voor de hele familie!

za 8 dec 11.00 uur
Panningen, DOK6 THEATER
4-8
jaar
We gaan een rondreis maken door ons Zonnestelsel waarbij alle planeten voorbij zullen komen. Waar begint het, waar eindigt het en welke planeten zijn er in december te zien? Na deze rondreis is het tijd om zelf aan de slag te gaan! We werken met bollen, verf, graniet- en lavasteentjes en nog veel meer mooie materialen om het Zonnestelsel na te maken. Trek wél even je oude kleren aan! Deze activiteit is inmiddels vol bij de bibliotheek. Voor meer informatie: https://www.bibliotheekvenlo.nl/agenda/agendaoverzicht/ons-zonnestelsel.html €3,- p.p. Aanmelden via: info@blibliotheekvenlo.nl     
wo 19 dec 15.00 - 16.30 uur
Venlo, Bibliotheek Venlo
8-12
jaar
Het echtpaar Petit bouwt kleine huisjes. Maquettes. Maar déze maquettes gaan echt bewoond worden. Ze zijn onderdeel van een nog te bouwen mini-woonwijk. Een echte wijk voor levende kleine mensen. Voor mensen die niet altijd klein waren. Mensen die ooit een leven leidden zoals jij en ik. Totdat ze zich moesten melden om 'verkleind' te worden. Gedecimeerd. Letterlijk! Het echtpaar Petit raakt betrokken bij het geheime project van de Dienst die problemen als overbevolking en milieuschade een halt moet toeroepen. Kleine mensen eten tenslotte minder en verbruiken minder.
vr 25 jan 19.00 uur
Panningen, DOK6 THEATER
8-12
jaar
De FIRST LEGO League (FLL®) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De wedstrijd omvat 3 onderdelen: project, robot en core values. Voor het onderdeel Robot gaan we een Lego Mindstorms EV3 robot bouwen en programmeren. Hoe kan je de robot zo veel mogelijk opdrachten laten uitvoeren. Een echte uitdaging! Bij het project staat dit jaar het leven in de ruimte centraal. De kinderen onderzoeken wat er nodig is om langere tijd in de ruimte te verblijven: Into Orbit. Na het onderzoek bedenken de kinderen nieuwe innovatieve oplossingen. Op 24 november gaat het team naar Kerkrade (Continium) voor de regionale finale. Gedurende de dag worden er tijdens meerdere wedstrijden gestreden om de winst. De wedstrijd gaat niet alleen om het beste project of robot, maar ook over samenwerking, ervaringen delen en plezier hebben (core values)! Tijdens de wedstrijddag is de coach/mentor van het team aanwezig. De ouders zijn zelf verantwoordelijk voor vervoer van de kinderen.
Meer info over de wedstrijd: http://firstlegoleague.nl/
vr 31 aug - 23 nov 16.00-17.30
Panningen,
9-14
jaar
Hou je van programmeren, Lego bouwen en onderzoek doen? Doe mee met de First Lego League! De FIRST LEGO League (FLL®) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De wedstrijd omvat 3 onderdelen: project, robot en core values. Voor het onderdeel Robot gaan we een Lego Mindstorms EV3 robot bouwen en programmeren. Hoe kan je de robot zo veel mogelijk opdrachten laten uitvoeren. Een echte uitdaging! Bij het project staat dit jaar het leven in de ruimte centraal. De kinderen onderzoeken wat er nodig is om langere tijd in de ruimte te verblijven: Into Orbit. Na het onderzoek bedenken de kinderen nieuwe innovatieve oplossingen. Op 24 november gaat het team naar Kerkrade (Continium) voor de regionale finale. Gedurende de dag worden er tijdens meerdere wedstrijden gestreden om de winst. De wedstrijd gaat niet alleen om het beste project of robot, maar ook over samenwerking, ervaringen delen en plezier hebben (core values)! Tijdens de wedstrijddag is de coach/mentor van het team aanwezig. De ouders zijn zelf verantwoordelijk voor (het vervoer van) de kinderen.
Meer info over de wedstrijd: http://firstlegoleague.nl/
wo 19 sep - 21 nov 14.00-17.00 uur
Venlo, Bolwaterstraat 15-17
9-14
jaar
Via de PadXpress kan je leren typen. In de Typetuin krijg je een opleiding typen. Deze typeopleiding is geen gewone typecursus. Het lijkt meer op een game! Je hebt niet in de gaten dat je aan het leren bent, maar dat doe je wel. Vingers die als van zelf over je toetsenbord gaan. Hoe geweldig is dat. Computers worden steeds belangrijker op school. Fantastisch als je snel en goed kunt typen, nu en later. Je hebt er een leven lang plezier van. Er zijn 8 klassikale lessen en 5 thuisstudie momenten via internet. Zelfs je examen gaat via internet.
Zie voor meer informatie: www.typetuin.nl
di 2 okt - 15 jan 15.00-16.00
Broekhuizenvorst, De Schakel
8-12
jaar
Via de PadXpress kan je leren typen. In de Typetuin krijg je een opleiding typen. Deze typeopleiding is geen gewone typecursus. Het lijkt meer op een game! Je hebt niet in de gaten dat je aan het leren bent, maar dat doe je wel. Vingers die als van zelf over je toetsenbord gaan. Hoe geweldig is dat. Computers worden steeds belangrijker op school. Fantastisch als je snel en goed kunt typen, nu en later. Je hebt er een leven lang plezier van. Er zijn 8 klassikale lessen en 5 thuisstudie momenten via internet. Zelfs je examen gaat via internet.
Zie voor meer informatie: www.typetuin.nl
di 2 okt - 15 jan 16.15
Helden, De Liaan
8-12
jaar
Via de PadXpress kan je leren typen. In de Typetuin krijg je een opleiding typen. Deze typeopleiding is geen gewone typecursus. Het lijkt meer op een game! Je hebt niet in de gaten dat je aan het leren bent, maar dat doe je wel. Vingers die als van zelf over je toetsenbord gaan. Hoe geweldig is dat. Computers worden steeds belangrijker op school. Fantastisch als je snel en goed kunt typen, nu en later. Je hebt er een leven lang plezier van. Er zijn 8 klassikale lessen en 5 thuisstudie momenten via internet. Zelfs je examen gaat via internet.
Zie voor meer informatie: www.typetuin.nl
di 2 okt - 15 jan 14.45-15.45
Sevenum, De Horizon - Sevenum
8-12
jaar
Via de PadXpress kan je leren typen. In de Typetuin krijg je een opleiding typen. Deze typeopleiding is geen gewone typecursus. Het lijkt meer op een game! Je hebt niet in de gaten dat je aan het leren bent, maar dat doe je wel. Vingers die als van zelf over je toetsenbord gaan. Hoe geweldig is dat. Computers worden steeds belangrijker op school. Fantastisch als je snel en goed kunt typen, nu en later. Je hebt er een leven lang plezier van. Er zijn 8 klassikale lessen en 5 thuisstudie momenten via internet. Zelfs je examen gaat via internet.
Zie voor meer informatie: www.typetuin.nl
di 2 okt - 15 jan 15.45-16.45
Sevenum, De Horizon - Sevenum
8-12
jaar
Via de PadXpress kan je leren typen. In de Typetuin krijg je een opleiding typen. Deze typeopleiding is geen gewone typecursus. Het lijkt meer op een game! Je hebt niet in de gaten dat je aan het leren bent, maar dat doe je wel. Vingers die als van zelf over je toetsenbord gaan. Hoe geweldig is dat. Computers worden steeds belangrijker op school. Fantastisch als je snel en goed kunt typen, nu en later. Je hebt er een leven lang plezier van. Er zijn 8 klassikale lessen en 5 thuisstudie momenten via internet. Zelfs je examen gaat via internet.
Zie voor meer informatie: www.typetuin.nl
ma 8 okt - 14 jan 15.30 - 16.30 uur
Reuver, Basisschool Bösdael
8-12
jaar
Word je gepest? Op school, via internet of in je buurt? Voel je je machteloos, onveilig, onzeker, bang, buitengesloten, somber, anders of schaam je je ergens voor?Ontdek in deze training dat je zelf wat kunt doen aan hoe je dit ervaart. Dus: ook al pesten ze je nog, je hebt er geen last meer van! Net als Pipi Langkous die geen last heeft van sproeten.. In een veilige omgeving en met lotgenoten train je jezelf om geen last meer van pestkoppen te hebben. Het enige dat je hoeft te doen is te zijn, zoals je bent, inclusief je gedachten en gevoelens. Je leert een methode waarvan je de rest van je leven de vruchten kunt plukken. We gaan samen op reis in onze innerlijke wereld van gedachten en gevoelens om te ontdekken dat een leven zonder deze last heel goed mogelijk is en wie weet heeft dat ook nog eens effect op het gedrag van de pestkoppen… Gedragsregels bij pesten en weerbaarheidstrainingen met de focus op gedragsverandering werken vaak niet genoeg omdat het overlevingsmechanisme ingeschakeld wordt en de gepesten automatisch in een vecht-, vlucht- of verstar- (vvv-)reactie schieten. Heel begrijpelijk als je bedenkt hoe bedreigend het is dat leden uit jouw sociale groep, die je nodig hebt om in de maatschappij te overleven, zich tegen je keren. Deze training, gebaseerd op de Living Inquiries, geeft mindfulle aandacht aan de woorden en beelden (gedachten) en fysieke sensaties (gevoelens) die opkomen bij de herinnering aan de ervaringen van gepest worden. Hierdoor worden deze ervaringen in een veilige omgeving verwerkt, zodat de deelnemers hier in de toekomst geen last meer van hebben. Ook worden ze getraind om zo vaak mogelijk per dag ‘natuurlijk te rusten’ met gedachten en gevoelens (ze mindfulle aandacht te geven). Dit maakt dat ze bij een nieuwe pestsituatie meer vrijheid ervaren om adequaat op hun eigen, unieke manier een antwoord te geven in plaats van automatisch te reageren.
do 25 okt - 22 nov 16.00 - 17.00 uur
Venlo, School aan de Vijver
9-12
jaar
Schrijf je eigen boek: Vind jij het ook zo leuk om van alles te verzinnen? Over bestaande of niet bestaande mensen, dieren of andere wezens? Voer eens een gesprekje met hen. Of nog beter, doe alsof jij in hun lijf zit. Wat zou je dan doen? Als je hier over nadenkt, wordt je verhaal beter.Een echte schrijver gebruikt nog veel meer trucjes om zijn verhaal spannend te maken. Jouw verzinsels zijn net zo leuk om te lezen als die van een echte schrijver. Wil jij ook leren hoe je een verhaal opschrijft? Kom dan naar de workshop: ‘Schrijf je eigen boek’. Ontwerp je eigen kaft: Bij jouw eigen boek hoort ook een eigen kaft! Samen met beeldend kunstenaar Roel Sanders gaan we een kaft tekenen of schilderen die hoort bij jouw verhaal. Moeten we dat enge monster op de kaft zetten of verraden we dan al teveel? Hoe teken je de hoofdpersoon eigenlijk? Jouw boek krijgt een originele kaft en natuurlijk komt jouw foto op de achterkant. Na afloop worden alle verhalen en illustraties verzameld en wordt er een boek van gemaakt. Iedere deelnemer krijgt er één. Je school krijgt er ook eentje, zodat je hele klas jouw verhaal kan lezen! Het boekje wat je mee krijgt is te zien op de afbeelding. Locatie: Basisschool De Neerakker Adres: In de Neerakker 2, 6093 JE Heythuysen
ma 5 - 26 nov 16.00 - 17.00 uur
Leudal, Basisschool De Neerakker
8-13
jaar
Altijd al eens willen badmintonnen in de zaal ? Badmintonclub Olympia ’56 uit Tegelen biedt 5 speciale trainingen aan om je kennis te laten maken met onze fantastische sport. De trainingen worden o.a. verzorgd door ervaren trainers die ook training geven aan de vaste jeugdselectie. Voor shuttles en rackets wordt gezorgd, je hoeft alleen zaalschoenen en sportkleding mee te nemen.
ma 12 nov - 10 dec 18.00-19.00 uur
Tegelen, Sporthal Gulick De Brink 7 5932 CP Tegelen
6-12
jaar
Altijd al willen vliegen als een vogel🐥? Hang jij graag de aap uit 🐒of zou je graag circusartiest willen zijn? Kids Flying Gym geeft kinderen de kans om juist die dingen te doen.
ma 12 nov - 10 dec 16.00-17.00 uur
Venlo, Meule De Gymzaal Albert Cuypstraat 1a 5914 XE Venlo
4-7
jaar
Hou jij van dansen en kan je niet stil staan als je dat ene te gekke nummer hoort? Kom dan gezellig bij ons meedoen met de Urban Dance lessen. Leer alle nieuwste stoere moves op de vetste beats! Dansen is onze passie en daarom staat Having Fun voorop bij ons!!  
ma 12 nov - 10 dec 16.00-17.00 uur
Venlo, Urban Dance Studio Tegelseweg 59, 5912 BB Venlo
6-9
jaar
In 5 lessen leren de kinderen alle spelregels bij het schaken, vanaf dag 1 kunnen ze schaken en wordt er geschaakt in een kleine onderlinge competitie. Iedereen wint daarin een prijs.
di 13 nov - 11 dec 17.00-18.00 uur
Tegelen, Huis van de Wijk de Glazenap Spechtstraat 58 5932 VK Tegelen
4-8
jaar
Tang Soo Do is een traditionele Koreaanse krijgskunst en wordt ook wel “Koreaans karate” genoemd. Binnen Tang Soo Do ben je in “in gevecht” met jezelf en in dit gevecht kun je alleen maar winnen. Belangrijke elementen hierbij zijn discipline, concentratie, hard werken en volharding. Bij de trainingen staat naast het plezier in de les, respect voor elkaar hoog in het vaandel. Maak kennis met deze vorm van zelfverdediging en oefen met stootkussens en breekplankjes verschillende hand en voettechnieken. Om mee te doen is alleen een T-shirt en trainingsbroek voldoende.
di 13 nov - 11 dec 16.00-17.00 uur
Blerick, Gymzaal MFC Op Expeditie Vossenerlaan 57 5924 AC Blerick
6-12
jaar
Hou jij ook van uitdaging en wil je coole tricks leren? Dan is dit je kans! Minded Motion Freeruning & Parkour bied komend blok 4 toffe freerunning lessen aan. Freerunning is een steeds populairder wordende moderne sport, waarbij je zo soepel en creatief mogelijk jezelf over obstakels verplaatst. Je veel coole tricks leren, zoals verschillende vaults, sprong technieken en natuurlijk salto’s! Je gaat de wereld zien als een grote speeltuin! Tijdens onze workshops en lessen staat veiligheid en uitdaging altijd op nummer één! De workshops worden dan ook verzorgd door ervaren freerunning trainer Koen Heijnen.  
di 13 nov - 11 dec 16.00-17.00 uur
Venlo, Gymzaal aan basisschool Sint Martinus. Mgr. Boermansstraat 2, Venlo
7-12
jaar
Scouting Baden Powell staat voor uitdaging! Hier besteed je je vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar, doen activiteiten samen en hebben respect voor elkaar. Wij zijn een actieve scoutinggroep nabij het centrum van Venlo en staan garant voor leuke spelactiviteiten. Wij maken onderdeel uit van de landscouts van Scouting Nederland. Voor meer informatie over wat wij doen, zie www.scouting.nl
wo 14 nov - 12 dec 17.30-19.00 uur
Venlo, Albert Cuypstraat 1a 5914 XE Venlo
4-6
jaar
Wil jij graag spelenderwijs leren en oefenen hoe je voor jezelf kan opkomen, sociaal met anderen om kan gaan, je sterker kan voelen en je kan ontspannen? Schrijf je dan in voor de naschoolse STA STERK SPEL training van Move2Score.
wo 14 nov - 12 dec 15.00-16.00 uur
Venlo, Speelzaal Talentencampus Rijnbeekstraat 8, 5913 GB Venlo - Noord-Oost
6-12
jaar
Budokai is door Anton Hendriks opgericht en bestaat sinds september 2002. Budokai is een judoschool voor jong en oud en wij richten ons op alle facetten van het judo. Bij Budokai wordt zowel recreatief als wedstrijdjudo beoefend, met de nadruk op wedstrijden en de prestaties daarvan. Benodigdheden: Sportieve kleding met lange mouwen en broekspijpen. Geen metalen haarspeldjes alleen elastiekjes, lange haren in een staart. Slippers/pantoffels meenemen.  
wo 14 nov - 12 dec 19.00-20.00 uur
Blerick, Sporthal Egerbos Drie Decembersingel 34, 5922 BD Venlo
8-12
jaar
Budokai is door Anton Hendriks opgericht en bestaat sinds september 2002. Budokai is een judoschool voor jong en oud en wij richten ons op alle facetten van het judo. Bij Budokai wordt zowel recreatief als wedstrijdjudo beoefend, met de nadruk op wedstrijden en de prestaties daarvan. Benodigdheden: Sportieve kleding met lange mouwen en broekspijpen. Geen metalen haarspeldjes alleen elastiekjes, lange haren in een staart. Slippers/pantoffels meenemen.  
wo 14 nov - 12 dec 18.00-19.00 uur
Blerick, Sporthal Egerbos Drie Decembersingel 34, 5922 BD Blerick
5-7
jaar
Tafeltennis is een sport die door jong en oud beoefend kan worden. Je hebt het vast wel eens op de camping gedaan. Nu kun je onder begeleiding van een gediplomeerd trainer het spel veel beter leren spelen.  
wo 14 nov - 12 dec 17.00-18.00 uur
Tegelen, Gymzaal “De Breuken” De Breuken 7 5931 PC Tegelen.
6-12
jaar
Het cursus “Little Dragon” stimuleert op een veilige en leuke manier de ontwikkeling van deze jonge kinderen. Alle waardigheden die kinderen op jonge leeftijd leren, bv. correcte postuur en lichaam- shouding, goede evenwichtsgevoel, veilig leren vallen enz. blijven hun het hele leven lang bij. Kinderen die al jong plezier ervaren in bewegen zullen later ook eerder sporten en een gezondere leefwijze krijgen.   Gedifferentieerd werken: ieder kind is uniek. Er wordt voor gezorgd dat elk kind op zijn eigen niveau zichzelf kan ontplooien.  
do 15 nov - 13 dec 16.00-17.00 uur
Venlo, Emmastraat Gymzaal Emmastraat 126, 5912 CT Venlo
4-6
jaar
Hou jij van dansen en kan je niet stil staan als je dat ene te gekke nummer hoort? Kom dan gezellig bij ons meedoen met de Urban Dance lessen. Leer alle nieuwste stoere moves op de vetste beats! Dansen is onze passie en daarom staat Having Fun voorop bij ons!!  
do 15 nov - 13 dec 16.00-17.00 uur
Venlo, Urban Dance Studio Tegelseweg 59, 5912 BB Venlo
9-12
jaar
Jullie zijn van harte welkom om mee te komen trainen bij badmintonclub United. Wij zijn een club voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar. We trainen in sporthal Ergerbos in Blerick op vrijdagmiddag van 16.30 uur tot 18.00 uur. Je speelt samen badminton, we spelen spellen en werken aan onze conditie. Tijdens de trainingen leer je de spelregels en de techniek. Kinderen die lid zijn van United kunnen recreatief spelen, maar ook meedoen aan de competitie. Dat betekent dat je met een team wedstrijden speelt tegen andere clubs. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om aan toernooien mee te doen. Maar United organiseert ook elk jaar andere leuke dingen, zoals een zwemavond en een gezellig kamp. Geef je daarom op…je kunt gezellig sporten en maakt vrienden voor het leven! Wil je graag meedoen heb je alleen handige kleding en gymschoenen nodig. Wij zorgen voor een racket.
vr 16 nov - 14 dec 16.30-18.00 uur
Venlo, Sporthal Egerbos Drie Decembersingel 34 5922 BD Blerick
6-12
jaar
Waterscouting Venlo is een waterscouting groep uit Venlo die zijn plekgevonden heeft in de jachthaven in Blerick. De officiële naam is Belletable-Stella Maris, het is een leuke vereniging waar je als jongen of meisje van 8 tot 18 jaar oud terecht kunt voor spellen op en rond het water, voor roeien en zeilen. Onze jongste leden zitten bij de Welpen. De welpen varen in kano’s en oppi’s (dit zijn kleine twee persoons zeilbootjes waarin je perfect kunt leren varen). Als we het zeil er uit halen, dan kun je er ook nog andere leuke spellen mee doen! Verder gaan we soms met een motorboot naar Venlo of Blerick. Ook varen we in lelievletten, dit zijn de grote roei- en zeilboten van de club. Hier ga je in varen als je al wat ervaring hebt.
za 17 nov - 15 dec 14.00-17.00 uur
Venlo, Jachthavenweg 46 5928 NT Blerick
8-11
jaar
Wil je leren schaatsen of je schaatstechniek verbeteren? Dan kan je gratis deelnemen aan onze schaatstechnieklessen op de ijsbaan in Grefrath. Er zijn speciale groepen voor kinderen, onder leiding van KNSB-gediplomeerde trainers. En na afloop kan er gezellig iets gedronken worden in de Pistenbar. Bijzonderheden: Sportieve kleding aan, handschoenen (verplicht), noren zijn verplicht. Indien je niet in het bezit bent van noren, dan kunnen wij voor een paar noren zorgen. Je krijgt van ons een valhelm te leen; je bent verplicht deze te dragen. Heb je zelf een ski- of mtb-helm, dan kun je deze meenemen en dragen tijdens de schaats techniekles.
za 17 nov - 1 dec 08.00-09.00 uur
Venlo, IJsbaan Grefrath Stadionstrasse 161, 47929 Grefrath
6-13
jaar
Je gaat met LED-lampjes aan de slag om een kaart, knutselwerk of tekening op tech wijze te pimpen. Je leert hoe een lichtcircuit werkt en maakt zelf een leuke creatie. Natuurlijk mag je je ontwerp mee naar huis nemen!
wo 28 nov 14.00 - 16.00 uur
Venlo, Bolwerq
7-14
jaar
We gaan deze middag een basisrijstation bouwen en programmeren. Jullie gaan je zelf gebouwd voertuig laten rijden, bochten laten maken en laten rijden op sensoren.
wo 5 dec 14.00 - 16.30 uur
Venlo, Bolwerq
7-14
jaar
Beleef het tijdloze avontuur van Kruistocht in Spijkerbroek als familiemusical in het theater! Naar het beroemde boek van Thea Beckman, voor iedereen vanaf zeven jaar. Gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, bekend van Oorlogswinter en Peter Pan. De vijftienjarige Dolf stapt als proefpersoon in een tijdmachine en belandt in de Middeleeuwen. Daar komt hij middenin een kinderkruistocht: achtduizend kinderen te voet op weg naar Jeruzalem. De reis is lang, zwaar en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen over hoge bergen, bij ziektes en wanneer rovende ridders aanvallen. Dan ontdekt Dolf dat het echte gevaar niet wacht achter de volgende bergtop, maar zich in de kruistocht zelf bevindt…
za 16 mrt 15.00 uur
Panningen, DOK6 THEATER
7-12
jaar