Muziek is mooi, muziek is verrassend, muziek maken is gezellig. Samen muziek maken in de klas of na school verbindt kinderen en verstevigt de onderlinge band. Als je muziek maakt, leer je je beter te concentreren en zal je vaak ook op andere schoolvakken je beter ontwikkelen. Woon je in Helden, dan kun je vanaf groep 4 direct na schooltijd (vanaf 14.15 uur) blokfluit leren spelen. Hierin leer je de beginselen van het muziek maken en ontdek je hoe leuk het is om dat samen met kinderen van je eigen school/klas te doen. In de blokfluitlessen wordt de basis gelegd voor het geval je je later verder wilt ontwikkelen in de muziek, hetzij op instrument, hetzij vocaal. Dus heb je zin om direct aansluitend aan school muziek te maken, meld je aan via www.padxpress.nl. Buiten de lessen om worden optredens georganiseerd voor een groot en enthousiast publiek. Want wat is er mooier dan wanneer mensen naar je komen luisteren! Info voor ouders: 25% korting op de muziekles!!! Opmaat muziekschool Helden bestaat 5 jaar! Om dat te vieren wordt een korting van ruim 25% gegeven op het lesgeld. In plaats van €125,00, voor slechts €90,00, worden 35 muzieklessen gegeven op BS De Liaan. Zijn er veel aanmeldingen van BS De Pas, dan wordt gekeken of er ook op BS De Pas lessen kunnen worden gegeven. De lessen zijn inclusief het lesmateriaal, zoals het lesboekje en de blokfluit. De muziekstandaard wordt in bruikleen gegeven en moet dus op het einde van het schooljaar weer worden ingeleverd. Gaat uw kind naar de BSO, informeer dáár dan, of er een kortingsregeling bestaat voor uw kind als dat tijdens de opvang naar de blokfluitles gaat. Vraag ook of de BSO het vervoer naar en van de leslocatie naar de BSO regelt.
di 11 sep - 18 jun 14.15 - 15.00 uur
Helden, De Liaan
7-12
jaar
Zwemdiploma (bijna) op zak en alvast op zoek naar een nieuwe sport? Kom dan op woensdagmiddag naar de voetbalinstuif van VV Helden. Vanaf? Woensdag 20 maart (m.u.v. vakanties) Hoe laat? Van 16.00 - 17.00 uur Waar? Voetbalveld van VV Helden Leeftijd? Van 5 t/m 7 jaar Geen voetbalschoenen? Geen probleem, sportschoenen kan ook. Deelname is gratis en geheeld vrijblijvend, voor jongens en meisjes.
wo 20 mrt - 3 jul 16.00 - 17.00 uur
Helden, Voetbalveld van VV Helden, Kloosterstraat 14A, 5988 CK
5-7
jaar
Ben je avontuurlijk ingesteld? Is geen golf jou te hoog? Wil je in de zomervakantie gaan kajakken op een rivier, varen in de branding op zee of gewoon lekker met een clubje vrienden toeren? Ben je ouder dan 8 jaar en heb je een zwemdiploma? Dan is de Kayak Experience van Kanovereniging Viking Venlo iets voor jou! We starten de cursus met basisvaardigheden kajakken. Gedurende de lessen leren trainers met ervaring op internationaal topniveau je hoe je op een veilige en plezierige manier kunt kajakken, zodat je aan het eind van de cursus zelf een tocht op de Swalm en Maas kunt varen en zelfs een stroomversnelling af kunt. De cursus bestaat uit 5 lessen van anderhalf uur, met afsluitend de mogelijkheid aan te sluiten bij een tripje op het echte wildwater net over de grens in Duitsland. Om mee te doen hoef je je alleen maar aan te melden en een handdoek, zonnebrandcrème zwemkleding, een shirt en oude schoenen mee te brengen. Wij zorgen voor de rest. Wordt je na de Kayak Experience lid, dan kun je direct instappen bij de Afvaartploeg en meevaren in tochten en wedstrijden. Boten, peddels, spatzeil en helm wordt het eerste jaar door de Viking beschikbaar gesteld.
di 28 mei - 25 jun 18.00 - 19.30 uur
Venlo, Kanovereniging Viking Venlo Vikingweg 1 5912 JZ Venlo
8-12
jaar
Drink een glaasje Ranja met ... reptielen? De Trein? Of zelfs met poep? Klinkt gek, maar het kan! Elke editie schuift er een bijzondere gast aan. Iemand met een gaaf beroep bijvoorbeeld, die staat te popelen om jou een kijkje te geven in zijn boeiende werk. Nieuwsgierig? Vraag maar raak! Bacteriën vies? Nou, eigenlijk zijn ze juist heel interessant! Sterker nog: ze zijn overal om ons heen. Vandaag kunnen we ze van wel héél dichtbij waarnemen, ruiken en er álles over leren. Wat doen goede bacteriën? En slechte? Misschien kijk je na vandaag wel héél anders naar die mini-beestjes. Door: Jakko van Ingen, Radboud UMC Wanneer: woensdag 19 juni 2019 Tijd: 15.00 tot 16.00 uur Deze activiteit is gratis te bezoeken, maar wel graag even aanmelden via info@bibliotheekvenlo.nl (graag even aangeven hoe oud je bent)
wo 19 jun 15.00 - 16.00 uur
Venlo, Stadsbibliotheek Venlo, Begijnengang 2, 5911 JL Venlo
8-12
jaar
Ben jij iemand de graag zwemt. Dan heeft de Tegelse Reddingsbrigade een uitdaging voor jou. Je leert om jezelf, je vriendje/vriendinnetje of een grote groep mensen redden. Ben jij een stoere jongen of meid en heb jij zin om deze uitdaging aan te gaan meld je dan aan.
ma 27 mei - 24 jun 19.00 - 20.00 uur
Tegelen, Zwembad “Nieuw Steyl” Koehoornstraat 72 Tegelen
6-12
jaar
Kleuters (4 t/m 6 jaar) hebben plezier in bewegen. Helaas hebben kinderen vaak te weinig ruimte om optimaal te kunnen bewegen. Bij kleutergymnastiek proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elke kleuter te voldoen. Er worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind zich op zijn eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelt. Daarbij proberen wij als leiding het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan.
ma 27 mei - 24 jun 16.00 - 16.45 uur
Blerick, Boulevard Hazenkamp Alb. Verweystraat 6-9
4-6
jaar
Wil jij krachtiger, soepeler en vasteberaden zijn? Wil je de rust in je geest bewaren als je onder druk bent? Wil je weerbaar zijn en jezelf kunnen verdedigen in iedere situatie? Dan is Kung Fu zeker voor jouw! Wij gaan aan de slag met vechttechnieken, met wapens maar ook met acrobatiek, meditatie en stretching. Kung Fu is geen spel, het is leuk en gezellig, maar het is ten eerste hard werken want wij doen mee met nationale en internationale wedstrijden!   Vechten en sparren beginnen vanaf 12 jaar, kinderen tussen 6 en 12 jaar gaan worstelen volgens de richtlijnen van Shua Jai (kung fu worsteltechnieken).   Kung fu is een heel breede en veelvoudige bewegingsleer met als doel effectiviteit en gezondheid, van lichaam en geest.
ma 27 mei - 24 jun 17.00 - 18.00 uur
Venlo, Gymzaal Emmastraat Emmastraat 126 5912 CT Venlo
6-12
jaar
Tijdens deze activiteit maak je op een speelse manier kennis met de hockeysport! Je leert de grondbeginselen, basistechnieken van het hockeyen. Voor een hockeystick hoef je niet te zorgen, die krijg te leen van de hockeyclub tijdens het trainingsuurtje. De training staat o.l.v. een docent/trainer met hulp van één of meerdere jeugdspelers/jeugdtrainers!
ma 27 mei - 24 jun 16.00 - 17.00 uur
Venlo, Sportpark Vrijenbroek Wittendijkweg 61 5912 PJ Venlo
6-9
jaar
Het cursus “Little Dragon” stimuleert op een veilige en leuke manier de ontwikkeling van deze jonge kinderen. Alle waardigheden die kinderen op jonge leeftijd leren, bv. correcte postuur en lichaam- shouding, goede evenwichtsgevoel, veilig leren vallen enz. blijven hun het hele leven lang bij. Kinderen die al jong plezier ervaren in bewegen zullen later ook eerder sporten en een gezondere leefwijze krijgen.   Gedifferentieerd werken: ieder kind is uniek. Er wordt voor gezorgd dat elk kind op zijn eigen niveau zichzelf kan ontplooien.  
di 28 mei - 25 jun 16.00 - 17.00 uur
Venlo, Gymzaal Emmastraat Emmastraat 126 5912 CT Venlo
4-6
jaar
Altijd wel eens willen skaten? Of het een keer uit willen proberen voordat je skates koopt? Of heb je al skates maar wil je nog wat meer vaardigheden leren? Beter leren remmen? Dan is dit de kans, in het voorjaar biedt skatevereniging Venlo een blok van vijf weken inlineskate clinics aan op de Herungerberg in Venlo. Skates zijn aanwezig, dus als je er geen hebt, geen probleem. Een helm is verplicht, maar ook deze kun je bij ons gratis lenen. Veiligheid staat bij deze clinics voorop. De clinics zullen verzorgt worden door zeer ervaren structeurs die aan de hand van leuke oefeningen en spelvormen, de vaardigheden zullen bijbrengen.
wo 29 mei - 26 jun 16.00 - 17.00 uur
Venlo, Wieler- en skateomgeving Herungerberg Louisenburgweg 27 5916 NA Venlo
7-12
jaar
Een heel nieuwe activiteit, waarbij de kinderen in de lucht zweven in een kleurvolle zachte doek. In deze les komen kinderen op een speelse manier in aanraking met alle voordelen van yoga terwijl ze toch een stevige training ondergaan. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat yoga de prestaties op school verbetert, het zelfvertrouwen van kinderen verhoogt en het algemeen gevoel van welzijn stimuleert. Daarnaast helpt FlyingGym de motoriek en coördinatie te stimuleren en verbeteren waar nodig. Kinderen leren vertrouwen op hun lichaam en leren ontspannen. En dat alles op een manier waarbij ze helemaal zichzelf kunnen zijn en plezier kunnen hebben. Elke les weer kunnen ze zichzelf verbazen met wat ze allemaal voor elkaar krijgen met hun lichaam in combinatie met het Yoga doek.  
wo 29 mei - 26 jun 16.30 - 17.30 uur
Venlo, Gymzaal Emmastraat Emmastraat 126 5912 CT Venlo
8-12
jaar

Vindt jij basketball ook DE tofste sport die er is, maar wist je niet dat er ook in Venlo een toffe basketballclub is.

Of wist je het wel , maar ben je nog nooit ‘s wezen kijken.

Nu is DE kans om ons ..... en die coole sport te leren kennen en vooral …..  om een balletje te komen gooien.

 
wo 29 mei - 26 jun 18.30 - 19.30 uur
Blerick, Sporthal Egerbos Drie Decembersingel 34 5922 BD Venlo
6-10
jaar
Volleybalvereniging Civitas wil alle jongens en meisjes tussen 6 en 12 jaar uitnodigen om volleybal beter te leren kennen. Dit voorjaar proberen we voor stoere jongens en meiden minimaal één maal Beachvolleybal te organiseren. Civitas is een leuke vereniging van bijna 400 leden uit Venlo, waarbij op recreatief niveau het volleybal wordt beoefend. Het spelen van volleybal staat bij ons bovenaan, maar verder organiseren we diverse activiteiten waardoor we een echte, leuke vereniging zijn.
wo 29 mei - 26 jun 17.00 - 18.00 uur
Venlo, Sporthal Ruben Kogeldans Hagerhofweg 21 5912 PN Venlo
6-12
jaar
Jullie zijn van harte welkom om mee te komen trainen bij badmintonclub United. United is een club voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar. We trainen in sporthal Ergerbos in Blerick op vrijdagmiddag van 16.30 uur tot 18.00 uur. Je speelt samen badminton, we spelen spellen en werken aan onze conditie. Tijdens de trainingen leer je de spelregels en de techniek. Kinderen die lid zijn van United kunnen recreatief spelen, maar ook meedoen aan de competitie. Dat betekent dat je met een team wedstrijden speelt tegen andere clubs. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om aan toernooien mee te doen. Geef je daarom op…je kunt gezellig sporten en maakt vrienden voor het leven! Wil je graag meedoen heb je alleen handige kleding en gymschoenen nodig. Wij zorgen voor een racket.  
vr 31 mei - 28 jun 16.30 - 18.00 uur
Blerick, Sporthal Egerbos Drie Decembersingel 34 5922 Venlo
6-12
jaar
een serie van vier schaaklessen voor beginners: 1. Het schaakbord en de stukken 2. Aanval en slaan 3. Verdedigen 4. De Pion Deze serie start in periode 4 en in periode 5. Door instructie, schaakspelletjes en wedstrijden leren de kinderen de schaakregels toepassen en trainen zo de hersenen. In periode 5 vervolgen we met: 5. Schaak zetten en opheffen 6. Mat geven 7. Rokade 8. Voordelige ruil en tweevoudige aanval Voor gevorderden zijn er ook voldoende mogelijkheden. We leren de kinderen technieken aan, hoe ze een schaakpartij moeten opzetten en waar ze op moeten letten tijdens de wedstrijd. We stimuleren vooral het zelf nadenken. Kinderen leren tijdens de lessen vooral de concentratie vast te houden. Dat is voor elke sporter belangrijk, maar vooral voor de schaker. Die moet immers het hele schaakbord kunnen overzien. Met schaken train je je hersenen.  
do 6 - 20 jun 14.00 - 15.00 uur
Venlo, Talentencampus Rijnbeekstraat 8 5913 GA Venlo
6-12
jaar
In Blok 4 biedt Judoclub Stella Duce vier weken op rij een workshop judo aan. Iedereen tussen de 5-8 jaar, die het leuk lijkt een aantal lessen te komen volgen, nodigen wij daarom uit in onze dojo. Onder leiding van onze trainer Roy Westheim kunnen jullie op een speelse manier kennis maken met judo. De workshop zal op een dusdanige manier ingevuld worden dat er voor alle leeftijden een uitdaging in zit en een ieder op zijn/haar eigen tempo kan meedoen.  
vr 14 jun - 5 jul 15.30-16.30 uur
Venlo, Sporthal Ruben Kogeldans Hagerhofweg 18 5912 PN Venlo
5-8
jaar