Hoe is het om Piet te zijn en wat moet je allemaal kunnen. Tijdens de pietengym ga je oefenen. Over daken klimmen, met pakjes gooien... alles komt aan bod! Natuurlijk krijg je als hulppiet ook een Pietendiploma!  
do 30 nov 16.00-17.00 uur
Koningslust, De Springplank
4-8
jaar
De Niet-Stilzitten-club gaat deze keer bowlen. Kom alleen of met je vriendjes en vriendinnetjes. Eens kijken of je de tweede week weer wat beter bent geworden.  
do 7 - 14 dec 16.00-17.00
Horst, Party en sportcentre De Riet
6-9
jaar
Heb jij wel eens een ‘vol hoofd’? Zou je graag lekker(der) in je vel willen zitten? Of heb jij gewoon zin om samen leuke ontspanningsoefeningen te doen? Dan is deze activiteit misschien wel iets voor jou! Ga mee op een magisch avontuur rondom het thema KERST en ontdek hoe je met beweging, spel, yoga, onderlinge massage, ademhaling, positief denken en verhalen helemaal tot ontspanning kunt komen! Na deze ontspanning volgt een creatieve verwerking met een bekertje ranja en wat lekkers! Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal voor jezelf! Bij deze lessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren en vooral doen en beleven. Chantal Berends wil graag met jullie aan de slag, doe je mee?
wo 13 dec 14.15-15.45
Kessel, De Merwijck
4-8
jaar
Een kindermusical met een speelse knipoog naar de historie van Kasteel De Keverberg Uitvoering in kasteel de Keverberg is op zondagmiddag 1 okt. 15.00 uur. Soms als je rond middernacht in het kasteel komt, hoor je kinderliedjes uit de Keverbergput klinken. Iedereen weet dat de Baron een echte kindervriend is en op zijn verjaardag de Kesselse kinderen trakteert op appelen. Helaas heeft de bediende per ongeluk het kinderliedjesboek van Baron Frits in de waterput laten vallen. Iedereen denkt dat de baron elk jaar naar de politiek in Den Haag gaat. Volgens jonkvrouw Louise is dat een smoesje, de waarheid is dat de baron altijd op zoek is naar nieuwe kinderliedjes. Op zijn 50e verjaardag komt Baron Frits terug uit Den Haag en hoort over zijn verdronken liedjesboek in de put. Gelukkig heeft de baron een prachtig nieuw kinderliedjesboek van de Hollanders gekregen. Dit blijkt het boek te zijn waar wij in 2017 nog steeds kinderliedjes uit zingen. Als je nu goed aan de Keverbergput luistert, hoor je nog altijd de oude kinderliedjes. Op 3 Dec. volgt de kindermusical “Het Tweede Sinterklaasfeest in het land van Kessel”, waarin Anneke en Karin samen met 10 kinderen met de Teletijdtelefoon naar het jaar 1875 reizen. De toegang voor deze 2 kindermusicals is gratis. De cast van de musicals bestaat uit 10 zingende kinderen en 8 volwassen acteurs/actrices. De Gemeente Peel en Maas steunt het initiatief en heeft een subsidie toegekend. Beide kindermusicals passen in het kader kunst & cultuurbeleid en muziekonderwijsbeleid. Dragen bovendien bij in de culturele ontwikkeling van het kind en de bewustwording van de geschiedenis van Peel en Maas. Op 3 Dec. volgt de kindermusical “Het Tweede Sinterklaasfeest in het land van Kessel”, waarin Anneke en Karin samen met 10 kinderen met de Teletijdtelefoon naar het jaar 1875 reizen. De toegang voor deze 2 kindermusicals is gratis. De cast van de musicals bestaat uit 10 zingende kinderen en 8 volwassen acteurs/actrices. De Gemeente Peel en Maas steunt het initiatief en heeft een subsidie toegekend. Beide kindermusicals passen in het kader kunst & cultuurbeleid en muziekonderwijsbeleid. Dragen bovendien bij in de culturele ontwikkeling van het kind en de bewustwording van de geschiedenis van Peel en Maas.
zo 1 okt - 3 dec 15.00 uur
Kessel, Kasteel De Keverberg
4-12
jaar
De Noord-Limburgse Theaters (Schouwburg Venray en De Maaspoort Theater & Events) hebben de koppen bij elkaar gestoken om theater meer onder de aandacht te brengen bij gezinnen in de regio Noord-Limburg en presenteren DE MAGISCHE FAMILIEWEKEN.
De Magische familieweken zijn er weer! Naast een leuke middag of avond in het theater, kan het zomaar zijn dat je bijzondere prijzen wint die leuk zijn voor het hele gezin. Hoe maak je kans? Als u in de periode van 1 november t/m 30 november 2017 tickets koopt voor één of meerdere familievoorstellingen in De Maaspoort Venlo of Schouwburg Venray maakt u kans op fantastische prijzen! Vul bij de online reservering van uw tickets voor een familievoorstelling de actiecode magisch17 in en u bent automatisch in de race voor een van onderstaande prijzen. De winnaars krijgen vanzelf bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Prijzenpakket
 • Jaarabonnementen voor Ballorig in Nieuw-Bergen en Venlo
 • Diverse vrijkaarten voor Ballorig in Nieuw-Bergen en Venlo
 • Balletpakket ter waarde van €50 van Dansant Venlo
 • Heel veel andere fantastische prijzen
                Welke voorstellingen doen mee aan deze actie? Voor de allerkleinsten vanaf 2 jaar: Shaun het Schaap (Venray & Venlo) Brandweerman Sam (Venray) Buurman & Buurman (Venray & Venlo) Voor iedereen vanaf 4 jaar: Het Wintercircus (Venray) De Kleine Cowboy (Venray & Venlo) Clowns Kadoo (Venlo) Hans & Grietje (Venlo & Venray) Voor iedereen vanaf 5 jaar: De Gelaarsde Kat (Venlo) De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (Venlo) Voor iedereen vanaf 6 jaar: Dummie de Mummie (Venray) Lang Geleden (Venray) Kleine Zeemeermin (Venray & Venlo) Voor iedereen vanaf 7 jaar: Plaza Patatta (Venray) De Uitvinders (Venlo) Voor iedereen vanaf 8 jaar: Checkpoint (Venray) Mattheus Passie (Venlo) Leuk voor de hele familie: Het Zwanenmeer (Venray) Sinterklaasspektakel (Venlo) De Notenkraker (Venlo)
wo 1 - 30 nov divers
Venlo, Theater de Maaspoort of Schouwburg Venray
4-12
jaar
De Safariclub gaat deze keer op bezoek bij de exotische dieren. Op locatie bij Stichting Carnivora wordt er informatie gegeven over de diersoorten die er wonen en hoe deze dieren leven. Natuurlijk krijgen we hier ook de dieren te zien, denk hierbij aan een echte slag. Je krijgt de unieke kans om de dieren aan te raken, waarbij de gouden regel luidt: het mag, het moét niet! Er is de mogelijkheid om met de dieren op de foto te gaan. Kinderen mogen hiervoor zelf een fototoestel meenemen. Deze bijzondere dieren activiteit is hartstikke leuk voor kinderen die van dieren houden.
ma 11 dec 15.45-16.45 uur
Beringe, Stichting Carnivora
5-8
jaar
Ben jij creatief en bak jij graag? Lees dan snel verder! Bij Taart Atelier Bianca kunnen jullie overheerlijke cupcakes gaan maken! Jullie gaan op één middag vier cupcakes versieren met behulp van uitstekers, parels en fondant! Deze workshop duurt 1,5 uur. Hierna krijg je natuurlijk de cupcakes mee naar huis, waar je ze kunt delen met ouders of broertjes/zusjes! Bij Taartatelier Bianca worden vaker workshops gegeven voor volwassenen, maar uiteraard ook voor kinderen. Neem ook eens een kijkje op de website of facebookpagina van Taart Atelier Bianca! De activiteit wordt gegeven bij Taart Atelier Bianca te Heythuysen. Basisschoolleerlingen van groep 6 tot en met 8 kunnen deelnemen aan deze activiteit. De activiteit gaat door bij zes deelnemers. Let op: Vol is Vol!
wo 13 dec 15.00 - 16.30 uur
Leudal, Taart Atelier Bianca
10-13
jaar
Ben jij creatief en bak jij graag? Lees dan snel verder! Bij Taart Atelier Bianca kunnen jullie overheerlijke cupcakes gaan maken! Jullie gaan op één middag vier cupcakes versieren met behulp van uitstekers, parels en fondant! Deze workshop duurt 1,5 uur. Hierna krijg je natuurlijk de cupcakes mee naar huis, waar je ze kunt delen met papa, mama of broertjes/zusjes! Bij Taartatelier Bianca worden vaker workshops gegeven voor volwassenen, maar uiteraard ook voor kinderen. Neem ook eens een kijkje op de website of facebookpagina van Taart Atelier Bianca! De activiteit wordt gegeven bij Taart Atelier Bianca te Heythuysen. De ingang van Taart Atelier Bianca is achterom (bij de oprit).s Basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met 5 kunnen deelnemen aan deze activiteit. De activiteit gaat door bij zes deelnemers. Let op: Vol is Vol!
wo 13 dec 13.00 - 14.30 uur
Leudal, Taart Atelier Bianca
6-9
jaar
Hou je van de nieuwste games? Of vind je het erg leuk om met je vrienden of vriendinnen samen allerlei spellen te doen? Dan ben je bij E-Village in Roggel aan het goede adres! Hier kun je op woensdag 13 december aan de slag met de leukste games! We zullen starten met een parcours van ongeveer 45 minuten, waarin jullie kennis maken met bewegend gamen! Want wist je al dat deze actieve spellen een positieve bijdrage leveren aan je fysieke en mentale gezondheid? Daag elkaar uit voor een potje voetballen of bowlen op groot scherm. Oefen je dance moves met de nieuwste versie van de Just Dance of verbeter je high score met virtueel touwtje springen. Hierna kunnen jullie lekker vrij gamen! Deze activiteit wordt aangeboden door E-Village. Het minimum aantal deelnemers is 10 en het maximaal aantal is 35. Bekijk ook eens de website en Facebookpagina van E-Village Roggel!
wo 13 dec 13.00 - 14.30 uur
Leudal, E-Village Roggel
6-13
jaar
Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal voor jezelf! Bij deze lessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren en vooral doen en beleven. Ga mee op een magisch avontuur rondom het thema KERST en ontdek hoe je met beweging, spel, yoga, onderlinge massage, ademhaling, positief denken en verhalen helemaal tot ontspanning kunt komen! Na deze ontspanning volgt een creatieve verwerking met een bekertje ranja en wat lekkers! In deze ‘Chill Skills’ lessen voor kinderen van groep 5 t/m 8 gaan we het ook hebben over onderwerpen die voor hun belangrijk zijn, te denken aan: * Positief denken * Stress, wat is dat nou precies en hoe ga je er mee om? * Hoe ga je om met boosheid en andere stemmingen * Gezond leven, goed voor jezelf zorgen * Gelukkig zijn * Zelfvertrouwen en rust Je leert hoe je in balans kunnen komen en word je bewuster van wat belangrijk voor je is. Je leert jezelf beter kennen en te vertrouwen op jezelf. Hierdoor kun je beter omgaan met stress en je meer focussen en ontspannen tijdens bijvoorbeeld een toets of het maken van huiswerk. Chantal Berends wil graag met jullie aan de slag, doe je mee?
wo 13 dec 15.45-17.15
Kessel, De Merwijck
9-14
jaar
Heb jij er ook al van gedroomd dat je in de Middeleeuwen leefde? En vind je geschiedenis leuk? Dan is dit je kans! Michael Snijders zal jullie gedurende deze workshop meenemen in de tijd van ridders en kastelen. Michael Snijders zal een interactieve workshop verzorgen. Natuurlijk als een échte ridder, met harnas en wapens! Tijdens de workshop zal Michael jullie als ridder meenemen naar de Middeleeuwen! Daarnaast wordt er ook gekeken welke kleding de mensen in deze regio droegen in de 15e eeuw. Zelf heeft hij natuurlijk ook deze kleding aan, wie van jullie durft dit ook? Natuurlijk zijn er ook genoeg mogelijkheden om op de foto te gaan (dit mag ook in de middeleeuwse kleding)! Deze activiteiten worden aangeboden door Michael Snijders. Het minimum aantal deelnemers is 8 en het maximale aantal deelnemers is 20. Let op: Vol is Vol! Kijk ook eens op de website van Michael Snijders.
wo 20 dec 14.00 - 15.30 uur
Leudal, Basisschool de Mussenberg
6-13
jaar
Deze activiteit is een eenmalige gastles van 1,5 uur over exotische dieren. In deze gastles wordt informatie verstrekt over Stichting Carnivora, over de diersoorten die de stichting huisvest en hoe deze dieren leven. Er zullen een aantal echte exotische dieren worden meegenomen. Denk hierbij aan een echte slang. Tijdens de kennismaking met deze bijzondere dieren zal stichting Carnivora met de kinderen sparren over het desbetreffende dier. Verder biedt Stichting Carnivora de kinderen de unieke mogelijkheid om de dieren aan te raken, waarbij de gouden regel luidt: het mag, het moét niet! Er is de mogelijkheid om met de dieren op de foto te gaan. Kinderen mogen hiervoor zelf een fototoestel meenemen. Deze bijzondere dieren activiteit is harstikke leuk voor kinderen die van dieren houden. De activiteit wordt gegeven op basisschool De Schakel te Ittervoort. Basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met 8 mogen deelnemen aan deze activiteit. De activiteit gaat door bij 10 deelnemers en het maximaal aantal is 25. Let op: Vol is Vol! Bekijk ook eens de website of facebookpagina van Stichting Carnivora  
wo 20 dec 14.00 - 15.30 uur
Leudal, Basisschool De Schakel
6-13
jaar
Onderzoek bewegingswetten van Sit Isaac Newton en experimenteer met massa en balans. Ontdek hoe machines on leven gemakkelijker maken en verricht bodemonderzoek om meer te leren over gesteentes en bergen. Ook leer je de zwaartekracht trotseren in onze les over luchtdruk.. Een te gekke wetenschapper neemt je een uur lang mee in de spannende wereld van wetenschap en techniek. Je gaat niet alleen kijken, maar ook doen. Experimenteer en leer over de eigenschappen van luchtdruk, zwaartekracht, katrolsystemen en nog veel meer. Wil je graag een junior Mad Scientist worden? Vraag dan aan je ouders of dat mag (tip: heel lief kijken).
do 18 jan - 8 feb 15.00-16.00
Meerlo, Megelsheim
6-12
jaar
Via de PadXpress kan je leren typen. In de Typetuin krijg je een opleiding typen. Deze typeopleiding is geen gewone typecursus. Het lijkt meer op een game! Je hebt niet in de gaten dat je aan het leren bent, maar dat doe je wel. Vingers die als van zelf over je toetsenbord gaan. Hoe geweldig is dat. Computers worden steeds belangrijker op school. Fantastisch als je snel en goed kunt typen, nu en later. Je hebt er een leven lang plezier van. Er zijn 8 klassikale lessen en 5 thuisstudie momenten via internet. Zelfs je examen gaat via internet.
Zie voor meer informatie: www.typetuin.nl
ma 5 mrt - 28 mei 15.45-16.45 uur
Helden, De Liaan
8-12
jaar
Via de PadXpress kan je leren typen. In de Typetuin krijg je een opleiding typen. Deze typeopleiding is geen gewone typecursus. Het lijkt meer op een game! Je hebt niet in de gaten dat je aan het leren bent, maar dat doe je wel. Vingers die als van zelf over je toetsenbord gaan. Hoe geweldig is dat. Computers worden steeds belangrijker op school. Fantastisch als je snel en goed kunt typen, nu en later. Je hebt er een leven lang plezier van. Er zijn 8 klassikale lessen en 5 thuisstudie momenten via internet. Zelfs je examen gaat via internet.
Zie voor meer informatie: www.typetuin.nl
do 8 mrt - 7 jun 16.00-17.00 uur
Sevenum, De Horizon
8-12
jaar
Via de PadXpress kan je leren typen. In de Typetuin krijg je een opleiding typen. Deze typeopleiding is geen gewone typecursus. Het lijkt meer op een game! Je hebt niet in de gaten dat je aan het leren bent, maar dat doe je wel. Vingers die als van zelf over je toetsenbord gaan. Hoe geweldig is dat. Computers worden steeds belangrijker op school. Fantastisch als je snel en goed kunt typen, nu en later. Je hebt er een leven lang plezier van. Er zijn 8 klassikale lessen en 5 thuisstudie momenten via internet. Zelfs je examen gaat via internet.
Zie voor meer informatie: www.typetuin.nl
do 8 mrt - 7 jun 15.00-16.00 uur
Sevenum, De Horizon
8-12
jaar
Muziek is mooi, muziek is verrassend, muziek maken is gezellig, stimuleert de intelligentie, vermindert concentratieproblemen en verbetert de motoriek. Actief met muziek bezig zijn is heel goed voor kinderen. Het ontspant en geeft veel plezier. Kortom: muziek maken is hartstikke leuk en gezond! Zit je in groep 4 of hoger en wil je samen met leeftijdgenoten muziek leren maken? Dan ben je bij Opmaat muziekschool Helden aan het juiste adres. Samen met Fanfare St. Cecilia wordt via de PadXpress muzieles gegeven. In 35 weken gaat de enthousiaste docente Hanne Marie Janse aan de slag. Zij leert je blokfluit spelen, noten lezen, liedjes zingen en in de maat spelen. Het vormt de basis voor als je een instrument wilt leren. Er worden ook optredens verzorgd waarbij het publiek onder andere kan genieten van de vrolijke blokfluitliedjes. Voor meer en actuele informatie: www.opmaatmuziekschool.nl, een mail sturen naar  info@opmaatmuziekschool.nl of bellen met Maddy de Bruin 077-3082427.
di 19 sep - 12 jun 15.45-16.30 uur
Helden, De Liaan
7-12
jaar
Vorige jaar heeft de PadXpress voor het eerst meegedaan met de First Lego League. Dit was een doorslaand succes. Dus dit jaar op herhaling! De FIRST LEGO League (FLL®) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De wedstrijd omvat 2 onderdelen: project en robot. Voor het onderdeel Robot gaan we een Lego Mindstorms EV3 robot bouwen en programmeren. Hoe kan je de robot zo veel mogelijk opdrachten laten uitvoeren. Een echte uitdaging! Bij het project staat dit jaar water centraal. De kinderen onderzoeken gebruik, transport en afvoer van water: Hydro Dynamics. Na het onderzoeken, bedenken de kinderen nieuwe innovatieve oplossingen. Op 25 november gaat het team naar Kerkrade (Continium) voor de regionale finale. Gedurende de dag worden er tijdens meerdere wedstrijden gestreden om de winst. De wedstrijd gaat niet alleen om het beste project of robot, maar ook over samenwerking, ervaringen delen en plezier hebben (core values)! Tijdens de wedstrijddag is de coach/mentor van het team aanwezig. De ouders zijn zelf verantwoordelijk voor vervoer van de kinderen.
Meer info over de wedstrijd: http://firstlegoleague.nl/
vr 22 sep - 24 nov 15.15-16.45
Panningen, Nieuweschool
9-14
jaar
Via de PadXpress kan je leren typen. In de Typetuin krijg je een opleiding typen. Deze typeopleiding is geen gewone typecursus. Het lijkt meer op een game! Je hebt niet in de gaten dat je aan het leren bent, maar dat doe je wel. Vingers die als van zelf over je toetsenbord gaan. Hoe geweldig is dat. Computers worden steeds belangrijker op school. Fantastisch als je snel en goed kunt typen, nu en later. Je hebt er een leven lang plezier van. Er zijn 8 klassikale lessen en 5 thuisstudie momenten via internet. Zelfs je examen gaat via internet.
Zie voor meer informatie: www.typetuin.nl
di 3 okt - 16 jan 15.15-16.15 uur
Kronenberg, De Kroevert
8-12
jaar
Een goed muzikaal begin start bij een stevige basis. Of je nu later singer-songwriter wilt worden, bij de harmonie mee wilt blazen of het gewoon leuk vindt om muziek te maken! Start nu met de Myouthic Base cursus en leer in groepsverband o.a. noten te lezen en samen te spelen. Naast dat je er slimmer van wordt, is muziek maken ook erg leuk! In 36 lessen leggen kinderen via de “Myouthic Base” cursus een gedegen basis voor een instrument naar keuze of zang. Deze basis is van toepassing op alle muziekinstrumenten. Met behulp van zang, blokfluit en andere instrumenten, leren kinderen de grondbeginselen van de muziek. Ze leren muzieknoten lezen en schrijven en spelenderwijs de basisvaardigheden met betrekking tot maat, melodie, ritme, gehoor en samenspel. In de loop van het jaar worden er regelmatig optredens verzorgd. Jij, als beginnend muzikant treedt dan ook op. Dit is meestal samen met het Jeugdorkest of de slagwerkgroep van de Harmonie. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar: jeugdcommissie@harmoniepanningen.nl.
wo 4 okt - 4 jul 14:30-15:15
Panningen, De Groenling
7-11
jaar
Via de PadXpress kan je leren typen. In de Typetuin krijg je een opleiding typen. Deze typeopleiding is geen gewone typecursus. Het lijkt meer op een game! Je hebt niet in de gaten dat je aan het leren bent, maar dat doe je wel. Vingers die als van zelf over je toetsenbord gaan. Hoe geweldig is dat. Computers worden steeds belangrijker op school. Fantastisch als je snel en goed kunt typen, nu en later. Je hebt er een leven lang plezier van. Er zijn 8 klassikale lessen en 5 thuisstudie momenten via internet. Zelfs je examen gaat via internet.
Zie voor meer informatie: www.typetuin.nl
vr 6 okt - 19 jan 16.00-17.00
Sevenum, De Horizon - Sevenum
8-12
jaar

Ontdek bijzondere verhalen in deze leuke, gekke en interactieve colleges. Bovendien krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij het museum.

In de maanden oktober tot en met december is er weer een collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit. De colleges starten om 11.00 uur in het Museumtheater. De onderwerpen van deze collegereeks:
 • College 1: Van lijkschaduw tot veenlijk - zondag 8 oktober 2017, 11.00 uur Elly van der Velde - archeoloog Resten van planten, dieren en mensen vergaan snel in de bodem. Archeologen vinden met een beetje geluk botten of een soort 'schaduw'. Maar heel soms, in een moeras, blijft er meer bewaard. We noemen zo'n vondst een veenlijk. Het Meisje van Yde, gevonden in Drenthe, is er een voorbeeld van. Wat kun je als archeoloog leren wanneer je een mens van vroeger tegenkomt? Elly weet er alles van.
 • College 2: Heeft Sint Maarten een vogel?!? - zondag 12 november 2017, 11.00 uur Monique Linders - kunsthistoricus Op 11 november vieren wij Sint Maarten. Deze heilige deelde zijn mantel met een bedelaar, een mooi voorbeeld van naastenliefde. Tijdens Sint Maarten lopen we met lichtjes en ontsteken we het Sint-Maartensvuur. Daarbij hoort ook het prachtige lied 'Sinter Mertens veugelke'. Een vogel? Wist jij dat? Kunsthistoricus Monique Linders laat je prachtige kunstwerken zien met de vogels van Sint Maarten.
 • College 3: De Andere Werkelijkheid - zondag 10 december 2017, 11.00 uur Paul van Loon - schrijver Paul van Loon komt naar het museum om met jullie te praten over zijn boeken, zijn leven als schrijver en de tentoonstelling Paul van Loon - De Andere Werkelijkheid, die vanaf 23 september 2017 in het Limburgs Museum te zien is. Heb jij een vraag over Dolfje Weerwolfje, Meester Kikker of De Griezelbus? Wil je een schrijftip? Je kunt het aan Paul van Loon zelf vragen!
Inschrijven
Een collegekaart voor deze drie colleges kost € 15,00. Via de website van de MuseumJeugdUniversiteit kun je je inschrijven.
Over de MuseumJeugdUniversiteit
De MuseumJeugdUniversiteit is een landelijk project speciaal voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Door heel Nederland geven echte wetenschappers colleges over de meest leuke onderwerpen. Als je meer wilt weten over (pre)historie en cultuurgeschiedenis is de MuseumJeugdUniversiteit zeker iets voor jou!
zo 8 okt - 10 dec start 11:00 uur
Venlo, Limburgs Museum
7-12
jaar
Via de PadXpress kan je leren typen. In de Typetuin krijg je een opleiding typen. Deze typeopleiding is geen gewone typecursus. Het lijkt meer op een game! Je hebt niet in de gaten dat je aan het leren bent, maar dat doe je wel. Vingers die als van zelf over je toetsenbord gaan. Hoe geweldig is dat. Computers worden steeds belangrijker op school. Fantastisch als je snel en goed kunt typen, nu en later. Je hebt er een leven lang plezier van. Er zijn 8 klassikale lessen en 5 thuisstudie momenten via internet. Zelfs je examen gaat via internet.
Zie voor meer informatie: www.typetuin.nl
do 26 okt - 1 feb 16.00-17.00 uur
Broekhuizenvorst, De Schakel
8-12
jaar
Schrijf je eigen boek: Vind jij het ook zo leuk om van alles te verzinnen? Over bestaande of niet bestaande mensen, dieren of andere wezens? Voer eens een gesprekje met hen. Of nog beter, doe alsof jij in hun lijf zit. Wat zou je dan doen? Als je hier over nadenkt, wordt je verhaal beter. Een echte schrijver gebruikt nog veel meer trucjes om zijn verhaal spannend te maken. Jouw verzinsels zijn net zo leuk om te lezen als die van een echte schrijver. Wil jij ook leren hoe je een verhaal opschrijft? Kom dan naar de workshop: ‘Schrijf je eigen boek’. Ontwerp je eigen kaft: Bij jouw eigen boek hoort ook een eigen kaft! Samen met beeldend kunstenaar Roel Sanders gaan we een kaft tekenen of schilderen die hoort bij jouw verhaal. Moeten we dat enge monster op de kaft zetten of verraden we dan al teveel? Hoe teken je de hoofdpersoon eigenlijk? Jouw boek krijgt een originele kaft en natuurlijk komt jouw foto op de achterkant. Na afloop worden alle verhalen en illustraties verzameld en wordt er een boek van gemaakt. Iedere deelnemer krijgt er één. Je school krijgt er ook eentje, zodat je hele klas jouw verhaal kan lezen! Het boekje wat je mee krijgt is te zien op de afbeelding.   Deze activiteit wordt aangeboden door Jetty Alards. Het minimaal aantal deelnemers is 8 en het maximaal aantal 10. Let op: Vol is Vol! Door gemeentelijke steun kunnen wij deze workshop aanbieden voor €2,- per persoon. Bekijk ook eens de facebookpagina van Jetty Alards.
ma 6 - 27 nov 16.00-17.00 uur
Leudal, Basisschool De Neerakker
9-13
jaar
De workshop high tea bestaat uit het maken en versieren van cupcakes, het maken van verschillende soorten sandwiches en andere lekkernijen. Elke week leer je een andere lekkernij te maken en deze ga je op het einde van de workshop onder het genot van een kopje thee ook lekker opsmullen. Aan het einde van het blok weet jij hoe je een echte high tea moet voorbereiden.
ma 13 - 27 nov 16.00-17.30u
Baarlo, BSO ruimte bij De Diamant (onderbouw)
7-12
jaar
Ballen knallen!! hoog in de lucht houden!! Ballen over het net spelen!! Lekker na school samen volleyballen, een hartstikke leuke sport!!
ma 13 - 27 nov 15.00 uur - 16.15 uur
Kessel, Sportzaal Achter de Höäf
6-12
jaar
Zit jij in groep 1,2 of 3 en knutsel jij ook graag? Dan is deze activiteit echt iets voor jou! Tijdens deze 4 weken komen er verschillende knutseltechnieken aan bod:verven, knippen, plakken maar dan even net iets anders.. Natuurlijk mag je alles wat je maakt mee naar huis nemen. Kleding: oude kleding die vies mag worden      
ma 13 nov - 4 dec 15:30-16:30
Maasbree, Handenarbeid lokaal Bs. De Violier
4-7
jaar
Door middel van weerbaarheidstechnieken, zelfbewustwording van het lichaam en samenwerking, biedt sportcentrum Dynamic kickboks trainingen aan om het kind zelfverzekerder en sterker in hun schoenen te laten staan.   Leer vallen en opstaan, omgaan met moeilijke bedreigende situaties en bewust worden van wat pesten met je doet. Ervaar deze leuke en     leerzame lessen met een duidelijke opbouw om tot een goed resultaat te komen.
di 14 nov - 5 dec 15:30-16:30
Maasbree, Sportcentrum Dynamic
6-9
jaar
Hou jij ook zo van dansen en swingen? En kun je ook niet stil blijven zitten zodra je muziek hoort. Kom dan gezellig met andere kinderen mee dansen. We dansen op verschillende liedjes van K3, Kinderen voor kinderen, Kabouter Plop, Piet Piraat enz. Gedurende het blok krijgen jullie een super swingende dans aangeleerd. Elke week herhalen we de uitleg van de vorige keer en daarna leren we er weer een nieuw stukje bij. En natuurlijk dansen we ook nog op verschillende andere nummers. Aan het einde van het blok is er een speciale demonstratie voor alle nieuwsgierige ouders, broertjes, zusjes, familie enz..
di 14 nov - 12 dec 16.00-17.00
Panningen, Fit2b/balletstudio Susan
4-6
jaar
Wil jij onder leiding van professionele trainers met oog voor detail en kennis van zaken voetbaltraining krijgen? De Voetbalschool biedt jullie deze kans, dus lees snel verder! De Voetbalschool geeft kwalitatief hoogwaardige trainingen met als belangrijkste item plezier bij de deelnemers. Tijdens twee voetbaltrainingen wordt getraind op functioneel technische vaardigheden. Aandachtspunten zijn onder andere balbeheersing, passen trappen & aannemen, 1vs1-duels en de kunst van het scoren. Kortom: Met Plezier Leren Voetballen! Deze activiteit wordt aangeboden door De Voetbalschool Noord- & Midden-Limburg. Het minimum aantal deelnemers is 8 en het maximaal aantal is 16. Het is fijn als je gymkleding aan doet. Let op: Vol is Vol! Bekijk ook eens de Facebookpagina ‘De Voetbalschool Noord- & Midden-Limburg’.
wo 15 - 22 nov 13.30 - 14.30 uur
Leudal, Gymzaal Haelen
6-9
jaar
Wil jij onder leiding van professionele trainers met oog voor detail en kennis van zaken voetbaltraining krijgen? De Voetbalschool biedt jullie deze kans, dus lees snel verder! De Voetbalschool geeft kwalitatief hoogwaardige trainingen met als belangrijkste item plezier bij de deelnemers. Tijdens twee voetbaltrainingen wordt getraind op functioneel technische vaardigheden. Aandachtspunten zijn onder andere Balbeheersing, Passen, Trappen & Aannemen, 1vs1-duels en de kunst van het Scoren. Kortom: Met Plezier Leren Voetballen! Deze activiteit wordt aangeboden door De Voetbalschool Noord- & Midden-Limburg. Het minimum aantal deelnemers is 8 en het maximaal aantal is 16. Het is fijn als je gymkleding aan doet. Let op: Vol is Vol! Bekijk ook eens de Facebookpagina ‘De Voetbalschool Noord- & Midden-Limburg’.
wo 15 - 22 nov 14.45 - 15.45 uur
Leudal, Gymzaal Haelen
10-13
jaar
In zwembad De Berkel te Horst worden 5 weken lang spetterende zwemactiviteiten georganiseerd. De activiteiten bestaan uit:
 • Waterpolo
 • circuitspel
 • estafette
 • snorkelen
 • bewegen op muziek
Let op! je moet minimaal in het bezit zijn van diploma A. Na afloop van de activiteit mag je blijven vrijzwemmen: 14:00 tot 14:45 uur: activiteit 14:45 tot 15:30 uur: vrijzwemmen
wo 15 nov - 20 dec 14.00-15.30
Horst, Zwembad de Berkel
7-12
jaar
Vind jij het leuk om te shinen vooraan op een podium? Is plankenkoorts je onbekend? Hou je van verkleden en vind je het erg leuk om de hele dag allemaal typetjes na te spelen en te acteren!? Kom dan naar de TADAAAA Theaterclub.
do 16 nov - 7 dec 15.45-16.45
Baarlo, De Diamant (onderbouw)
4-7
jaar
Hou jij ook van die stoere Hitzone muziek. En denk je bij het zien van de videoclip gaaf zo wil ik ook graag leren dansen. Aarzel dan niet en meld je meteen aan voor gave HipHop workshop. Gedurende het blok leren jullie een HipHop Choreografie aan op een mix van verschillende nummers.     Twijfel niet want mijn motto is: Everybody can DANCE.
do 16 nov - 7 dec 15:30-16:30
Maasbree, Sportcentrum Dynamic
9-12
jaar
In vrijwel geen enkele sport worden zoveel goals gemaakt als bij het handballen. De bal wordt razendsnel rondgespeeld en belandt via een sprong- of valworp in het doel van de tegenstander. Daarna vlug terug naar je eigen helft, want ook de tegenstander is snel. Tijd om stil te staan is er gewoon niet bij! Na school lekker bewegen! Spelen, rennen en scoren.....dat wil jij toch ook? Tijdens de handballessen van PadXpress maak je kennis met het snelle, dynamische handbalspel. Je leert niet alleen nog beter gooien en vangen, maar ook hoe je tegenstander te passeren en vrij voor het doel te komen....GOAL! Geef je dus snel op!    
do 16 nov - 7 dec 15:30-16:30
Maasbree, Sporthal D'n Adelear
4-6
jaar
Kies jouw favoriete kleur doek en doe mee! Op je kop hangen als een aapje, vliegen als in het circus, rekken, strekken, balanceren: dat is Aerial voor kids!   Aan het einde van de les nog even heerlijk schommelen zoals in een hangmat... daar word je super blij van!
do 16 nov - 7 dec 15.45-16.45
Helden, Lekker Laeve!
8-12
jaar
Hou je ook van dansen. En kun je niet stil zitten als je naar al die populaire hits luistert?Kom gewoon gezellig met ons mee dansen. Leer in 4 weken een hele stoere streetdance choreografie. Aarzel niet. En meld je aan. Tot ziens in de les. Mijn moto is: Everybody can dance!
Trek niet al te warme kleren aan. Neem een flesje water mee om soms even iets te drinken en vergeet je gymschoenen niet.
Let op: dit is een externe activiteit wat betekent dat kinderen die op deze dag gebruik maken van de BSO op eigen gelegenheid naar de activiteit dienen te gaan.
vr 17 nov - 8 dec 16.30-17.30u
Baarlo, Fit2b Baarlo Fit2be
9-12
jaar
Hou je van springen en bewegen, maar wil je het eens extra uitdagend.   Kom trampolinespringen en kijken of je op de Tower, Jump Wall of Foam Spit kan springen. Even pauze, speel dan Ultimate dodgeball!
di 21 - 28 nov 16.00-17.00
Horst, Party en sportcentre De Riet
4-8
jaar
Altijd al een keer in de buutteton hebben willen staan? CV D'nHab biedt een clinic aan om in +/- 10 weken tijd uit te groeien tot de leukste grappenmaker van de school . Twee ervaren artiesten zullen samen met jou een leuk verhaal verzinnen waar iedereen zich buikpijn van  zal lachen !  Zij zullen jou  helpen op weg naar  naar de grootste lolbroek van de klas !  Je mag dan met je ” BUUT “  optreden op de schoolcarnaval en zelfs in de grote buutteton op de ouderenzittingen in het Hoês van Maasbree is mogelijk als je echt heel goed je best doet  !! Wil jij (eventueel samen met je vriendje of vriendinnetje) een leuke act opvoeren. Meld je dan aan voor "Ik  waerbuuttereedner met de vestelaovend".
di 21 nov - 6 feb 15:15-16:15
Maasbree, Basisschool De Violier (handenarbeid lokaal)
9-12
jaar
Deze activiteit is een eenmalige gastles van 1,5 uur over exotische dieren. In deze gastles wordt informatie verstrekt over Stichting Carnivora, over de diersoorten die de stichting huisvest en hoe deze dieren leven. Er zullen een aantal echte exotische dieren worden meegenomen. Denk hierbij aan een echte slang. Tijdens de kennismaking met deze bijzondere dieren zal stichting Carnivora met de kinderen sparren over het desbetreffende dier. Verder biedt Stichting Carnivora de kinderen de unieke mogelijkheid om de dieren aan te raken, waarbij de gouden regel luidt: het mag, het moét niet! Er is de mogelijkheid om met de dieren op de foto te gaan. Kinderen mogen hiervoor zelf een fototoestel meenemen. Deze bijzondere dieren activiteit is harstikke leuk voor kinderen die van dieren houden. De activiteit wordt gegeven op basisschool De Mussenberg te Horn. Basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met 8 mogen deelnemen aan deze activiteit. De activiteit gaat door bij 10 deelnemers en het maximaal aantal is 25. Let op: Vol is Vol! Bekijk ook eens de website of facebookpagina van Stichting Carnivora.
wo 22 nov 14.30- 16.00 uur
Leudal, Basisschool De Mussenberg
6-13
jaar
Vind jij Carnaval ook zo leuk? Zing jij dan ook wel eens mee? Ken je een liedje dat met Carnaval vaak gezongen wordt? Zou je zelf ook zo’n lied willen maken? Dat kan!Geef je op en doe mee aan de Breetse Songwritersmiddagen van Hoera! Vanaf donderdag 23 november zal samen met begeleiders met muziek- en onderwijsachtergrond een viertal workshops worden aangeboden voor kinderen van groep 5,6 & 7 om samen een swingend carnavalsliedje te schrijven. (Datums nogmaals benoemen; zie boven). Als je mee doet mag je, als je dat zelf wilt,  met jouw eigen liedje optreden op jullie schoolcarnavals dag en bij de Ouderenzitting in Maasbree.
do 23 nov - 8 feb 15:15-16:15
Maasbree, Basisschool De Violier
7-12
jaar
Het werk van de pieten is best zwaar. Niet alleen moeten ze pakjes inpakken, maar ook over daken klimmen en met pakken sjouwen. Ervaar hoe zwaar het is en doe mee met de Pietenbootcamp!!  
wo 29 nov 14.30-15.30
Panningen, Passage de Pit
4-8
jaar
Het werk van de pieten is best zwaar. Niet alleen moeten ze pakjes inpakken, maar ook over daken klimmen en met pakken sjouwen. Ervaar hoe zwaar het is en doe mee met de Pietenbootcamp!!  
wo 29 nov 15.45-16.45
Panningen, Passage de Pit
4-8
jaar
Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal voor jezelf! Bij deze lessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren en vooral doen en beleven. Ga mee op een magisch avontuur rondom het thema SINT en ontdek hoe je met beweging, spel, yoga, onderlinge massage, ademhaling, positief denken en verhalen helemaal tot ontspanning kunt komen! Na deze ontspanning volgt een creatieve verwerking met een bekertje ranja en wat lekkers! In deze ‘Chill Skills’ lessen voor kinderen van groep 5 t/m 8 gaan we het ook hebben over onderwerpen die voor hun belangrijk zijn, te denken aan: * Positief denken * Stress, wat is dat nou precies en hoe ga je er mee om? * Hoe ga je om met boosheid en andere stemmingen * Gezond leven, goed voor jezelf zorgen * Gelukkig zijn * Zelfvertrouwen en rust Je leert hoe je in balans kunnen komen en word je bewuster van wat belangrijk voor je is. Je leert jezelf beter kennen en te vertrouwen op jezelf. Hierdoor kun je beter omgaan met stress en je meer focussen en ontspannen tijdens bijvoorbeeld een toets of het maken van huiswerk. Chantal Berends wil graag met jullie aan de slag, doe je mee?
do 30 nov 15.45-17.15
Kessel, De Merwijck
9-12
jaar
Heb jij wel eens een ‘vol hoofd’? Zou je graag lekker(der) in je vel willen zitten? Of heb jij gewoon zin om samen leuke ontspanningsoefeningen te doen? Dan is deze activiteit misschien wel iets voor jou! Ga mee op een magisch avontuur rondom het thema SINT en ontdek hoe je met beweging, spel, yoga, onderlinge massage, ademhaling, positief denken en verhalen helemaal tot ontspanning kunt komen! Na deze ontspanning volgt een creatieve verwerking met een bekertje ranja en wat lekkers! Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal voor jezelf! Bij deze lessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren en vooral doen en beleven. Chantal Berends wil graag met jullie aan de slag, doe je mee?
do 30 nov 14.15-15.45
Kessel, De Merwijck
4-8
jaar
Het werk van de pieten is best zwaar. Niet alleen moeten ze pakjes inpakken, maar ook over daken klimmen en met pakken sjouwen. Ervaar hoe zwaar het is en doe mee met de Pietenbootcamp!!  
do 30 nov 15.30-16.30
Beesel, Jong Nederland Beesel
4-8
jaar
Onderzoek bewegingswetten van Sit Isaac Newton en experimenteer met massa en balans. Ontdek hoe machines on leven gemakkelijker maken en verricht bodemonderzoek om meer te leren over gesteentes en bergen. Ook leer je de zwaartekracht trotseren in onze les over luchtdruk.. Een te gekke wetenschapper neemt je een uur lang mee in de spannende wereld van wetenschap en techniek. Je gaat niet alleen kijken, maar ook doen. Experimenteer en leer over de eigenschappen van luchtdruk, zwaartekracht, katrolsystemen en nog veel meer. Wil je graag een junior Mad Scientist worden? Vraag dan aan je ouders of dat mag (tip: heel lief kijken).
do 18 jan - 8 feb 15.00-16.00 uur
Meerlo, Megelsheim
6-12
jaar