We gaan per groep een robot bouwen en challenges oplossen. Er wordt gestart met bouwen en programmeren op de oude wedstrijdmat en oefenen met oudere opdrachten. Ook krijgt de presentatie en losse opdrachten specifieke aandacht. Vervolgens gaan we aan de slag met de nieuwe mat en nieuwe opdrachten voor de City Shaper FLL. Samenwerken is essentieel; hoe je als team functioneert, problemen oplost en elkaar ondersteunt om de beste creaties te bedenken. Op 30 november gaan de teams meedoen met First Lego League Limburg in het Continium in Kerkrade. Ouders zijn tijdens de FLL Challenge verantwoordelijk voor hun kinderen en dienen hierbij aanwezig te zijn. Wanneer: Vanaf woensdagavond 28 augustus voor 12 weken Waar: Beej Benders Tijd: 18.30 tot 20.00 uur Kosten: €10,00 per avond, je ontvangt een Tikkie voor alle 12 weken (incl. ranja, snoepje en de inschrijfkosten voor de wedstrijd) Leeftijd: 10 t/m 14 jaar Aanmelden: via een mailje naar info@iguanafm.nl, een appje naar 06-20392126 of middels een pbtje op Facebook. Overige informatie: Je doet dit als team, dus je dient alle woensdagavonden aanwezig te zijn
wo 28 aug - 30 nov 18.30 - 20.00 uur
Venlo, Beej Benders, Monseigneur Nolensplein 54, 5911 GG Venlo
10-12
jaar
Ze verheugt zich net zo op het Sinterklaasfeest als wij. Maar voordat het zover is moet eerst een flink mysterie opgelost worden. Daar kan Tôffe Tielke jouw hulp goed bij gebruiken. Zorg dus dat je erbij bent en neem al je vriendjes en vriendinnetjes mee naar deze spannende woensdagmiddag! Oh ja, meld je wel even aan (en graag laten weten met hoeveel personen je wil komen).     Voor meer info klik hier. Direct aanmelden kan via: info@bibliotheekvenlo.nl    
wo 20 nov 15:00 - 15:45 uur
Venlo, Bibliotheek Venlo
4-7
jaar
Zodra Sint Nicolaas weer in het land is, presenteert Showorkest Harmonie Fortissimo met medewerking van dansers van het Kunstencentrum Venlo olv Melanie Melis, Tenièlvereiniging Silhouet en Dansstudio Liselotte Gijsen haar Sinterklaasspektakel. Fraaie muziek, komische acts en uiteraard alle bekende Sinterklaasliedjes om heerlijk mee te zingen. Sinterklaas is de hoofdgast van de middag en tussen de muzieknummers door beleven de Pieten weer allerlei avonturen. Bij binnenkomst in De Maaspoort mogen alle kinderen hun schoen zetten en de Pieten gaan ervoor zorgen dat ze na afloop een gevuld schoentje terugvinden. Als dat maar goed gaat! Zorg dat u erbij bent en kom samen genieten van deze feestelijke muzikale voorstelling! Voor meer info en tickets klik hier.
zo 24 nov 16:30 tot 17:45 uur
Venlo, Theater de Maaspoort
4-10
jaar
Hoor wie klopt daar kinderen? Het is de Hoogste tijd voor Hoog Bezoek! Natuurlijk konden de Sint en zijn pieten ook dit jaar de Bibliotheek Venlo niet overslaan. Kom jij ze welkom heten tussen de boeken? Dit jaar bezoeken ze ons op maar liefst twee plekken! Kijk dus hieronder gauw waar jij aan wil sluiten.   De Bibliotheek in Tegelen: 14:00 - 14:45 uur De Stadsbibliotheek (Venlo): 15:30 - 16:30 uur   Aanmelden kan via: info@bibliotheekvenlo.nl Voor meer info klik hier.
wo 27 nov
Venlo, Bibliotheek Venlo Bibliotheek Tegelen
4-7
jaar
Jazeker, de kerstman houdt ontzettend van voorlezen. Vandaag kruipt hij dan ook met een mooi voorleesverhaal achter het boek, zodat we alvast in de kerststemming komen. Natuurlijk gaan we daarna ook actief aan de slag. Dit is een voorleesuurtje om zeker niet te missen!   Voor meer info klik hier.
wo 11 dec 14:30 - 15:30 uur
Venlo, De bibliotheek Venlo
4-12
jaar

Kidz Science presenteert: Maak de blits met jouw lichtgevende kerstkaart!

Kerstmis hét feest van de lichtjes! Waarschijnlijk staat jouw kerstboom thuis ook al te shinen. Hoe leuk is het om een kerstkaart te versturen met een lampje er in! Met behulp van een stroomcircuit en een flinke dosis creativiteit maak jij van jou kerstgroet een feestje.   Voor meer info klik hier.
wo 18 dec 14:30 - 16:00 uur
Venlo, De bibliotheek Venlo
8-12
jaar
Hallo allemaal, Op woensdag 18 december organiseert handbalvereniging Klaverblad Eksplosion ’71 een KidsDay waar alle jongens en meisjes van 5 t/m 12 jaar uit Tegelen en omstreken van harte welkom zijn. Wat gaan we doen? Omdat handballen bij Klaverblad Eksplosion ’71 helemaal te gek is, willen wij jou graag de kans geven om kennis te maken met handbal en onze sportvereniging. Als jij je opgeeft voor de KidsDay mag je zoveel vrienden en vriendinnen meenemen als jij maar wilt. Zij mogen dan, net als jij, de hele middag gratis mee komen doen. En ook deze keer pakken we weer groot uit, het wordt dus weer helemaal te gek! Voor wie, hoe laat en waar? De KidsDay is voor iedereen van 5 t/m 12 jaar en wordt gehouden op woensdag 18 december. Vanaf 17.45 uur staat de deur open en het programma duurt tot ongeveer 20.00 uur. De hele activiteit vindt plaats in sporthal Gülick in Tegelen. Als er ouders zijn die graag willen komen kijken, zijn ze ook van harte welkom! Hoe meer mensen aanwezig zijn, hoe gezelliger het wordt! Aanmelden! Wil jij meedoen aan de KidsDay? Meld je dan nu samen met je vrienden en vriendinnen aan en ervaar hoe leuk handballen bij Klaverblad Eksplosion ’71 kan zijn. Je kunt een mailtje sturen naar info@eksplosion71.nl, met daarin je naam (en die van je vrienden en vriendinnen) en je leeftijd. Ben erbij, mis het niet! Tot woensdag 18 december 2019. Tot KidsDay!
wo 18 dec 17.45 - 20.00 uur
Tegelen, Sporthal Gulick De Drink 7 5932 CP Tegelen
5-12
jaar
De kerstsfeer heerst alweer een tijdje in het Venlose, maar vandaag moet je absoluut bij de bieb wezen! Met dooplopende kerst(voorlees)verhalen voor kinderen én volwassenen, heerlijke pianomuziek en een lezing van Sef Derkx wordt het een middag voor jong en oud! Benieuwd naar de details van deze dag? Neem dan hier een kijkje!
za 21 dec 08:30 - 17:00 uur
Venlo, De bibliotheek Venlo
4-12
jaar
De Sprookjesbosbewoners ontdekken een ‘écht mens’ in het Sprookjesbos… een houthakker. Iedereen is in rep en roer. Als de houthakker - na een gemeen plannetje van Wolf en Heks – Sprookjesboom wil omhakken, is de chaos compleet. Helpen jullie mee om het Sprookjesbos te redden?   Klik hier voor info en kaartverkoop!
ma 30 dec 13:30 uur
Venlo, Theater De Maaspoort
4-10
jaar
Een kijkje nemen in de echte Griezelbus, dansen op swingende muziek, naar spannende verhalen luisteren, Paul van Loon in het echt ontmoeten, met hem op de foto gaan én ook nog een handtekening scoren voor in je boek. Het kan allemaal bij ‘De Griezelbus On Tour! In deze muzikale show vol spannende én vrolijke griezelavonturen neemt Paul van Loon jou samen met zijn band Andere Snuiters mee op reis naar de wereld van Dolfje Weerwolfje, de Griezelbus en P. Onnoval, Jimi Rip en andere nachtwezens.   Voor meer info en tickets klik hier.
zo 26 jan 14.30 uur
Panningen, DOK6 Theater
6-12
jaar
Zou jij ook willen weten hoe het is om groot te zijn? Woezel en Pip kunnen niet wachten. Als de Wijze Varen even niet kijkt, glippen ze stiekem zijn nieuwe tijdmachine in. Op naar het land van nog niet gebeurd. Op naar een nieuw avontuur samen met hun vriendjes Buurpoes en Charlie. Bam, boem, knars, zoem! Als dat maar goed gaat…     Voor meer info zie: https://www.dok6.eu/theater/programma/ 
zo 16 feb 14:30 uur
Panningen, DOK6
4-8
jaar

Ontdek bijzondere verhalen in deze leuke, gekke en interactieve colleges. In de maanden oktober, november en december 2019 is er weer een nieuwe collegereeks.

Alle nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen zich weer in het Limburgs Museum verzamelen voor de najaarsreeks van de MuseumJeugdUniversiteit! De MuseumJeugdUniversiteit is een landelijk project. Door heel Nederland geven wetenschappers colleges over de leukste onderwerpen. In het Limburgs Museum gaan de colleges over (pre)historie en cultuurgeschiedenis. Er zijn nog een aantal plaatsen voor de nieuwe reeks beschikbaar. Meer weten bekijk deze video. Of neem een kijkje op de site.    
zo 6 okt - 8 dec 11:00 uur
Venlo, Limburgs museum
8-12
jaar
Wil jij krachtiger, soepeler en vasteberaden zijn? Wil je de rust in je geest bewaren als je onder druk bent? Wil je weerbaar zijn en jezelf kunnen verdedigen in iedere situatie? Dan is Kung Fu zeker voor jouw! Wij gaan aan de slag met vechttechnieken, met wapens maar ook met acrobatiek, meditatie en stretching. Kung Fu is geen spel, het is leuk en gezellig, maar het is ten eerste hard werken want wij doen mee met nationale en internationale wedstrijden!   Vechten en sparren beginnen vanaf 12 jaar, kinderen tussen 6 en 12 jaar gaan worstelen volgens de richtlijnen van Shua Jai (kung fu worsteltechnieken).   Kung fu is een heel breede en veelvoudige bewegingsleer met als doel effectiviteit en gezondheid, van lichaam en geest.
ma 11 nov - 9 dec 17.00 - 18.00 uur
Venlo, Gymzaal Emmastraat Emmastraat 126 5912 CT Venlo
6-12
jaar
Hip Hop :  Bestaat uit diverse stijlen zoals Dance Hall/ New School / Old School enz. Wij proberen op de nieuwste Top 40 Hip Hop liedjes, een super stoere dansstijl aan te leren.  
ma 11 nov - 9 dec 17.00 - 18.00 uur
Venlo, Dance Masters Madson Club Kaldenkerkerweg 37 5913 AC Venlo
5-7
jaar
Hip Hop : Bestaat uit diverse stijlen zoals Dance Hall/ New School / Old School enz. Wij proberen op de nieuwste Top 40 Hip Hop liedjes, een super stoere dansstijl aan te leren.    
ma 11 nov - 9 dec 17.00 - 18.00 uur
Venlo, Dance Masters Madson Club Kaldenkerkerweg 37 5913 AC Venlo
8-12
jaar
Hou jij ook van uitdaging en wil je coole tricks leren? Dan is dit je kans! Minded Motion Freeruning bied komend blok 1 toffe freerunning lessen aan. Freerunning is een steeds populairder wordende moderne sport, waarbij je zo soepel en creatief mogelijk jezelf over obstakels verplaatst. Je veel coole tricks leren, zoals verschillende vaults, sprong technieken en natuurlijk salto’s! Je gaat de wereld zien als een grote speeltuin! Tijdens onze workshops en lessen staat veiligheid en uitdaging altijd op nummer één! De workshops worden dan ook verzorgd door ervaren freerunning trainer.
ma 11 nov - 9 dec 16.30 - 17.30 uur
Venlo, Oud Zuid Gymzaal Pastoor Op Heijstraat 24 5912 BT Venlo
6-12
jaar
een serie van vier schaaklessen voor beginners: 1. Het schaakbord en de stukken 2. Aanval en slaan 3. Verdedigen 4. De Pion Deze serie start in periode 4 en in periode 5. Door instructie, schaakspelletjes en wedstrijden leren de kinderen de schaakregels toepassen en trainen zo de hersenen. In periode 5 vervolgen we met: 5. Schaak zetten en opheffen 6. Mat geven 7. Rokade 8. Voordelige ruil en tweevoudige aanval Voor gevorderden zijn er ook voldoende mogelijkheden. We leren de kinderen technieken aan, hoe ze een schaakpartij moeten opzetten en waar ze op moeten letten tijdens de wedstrijd. We stimuleren vooral het zelf nadenken. Kinderen leren tijdens de lessen vooral de concentratie vast te houden. Dat is voor elke sporter belangrijk, maar vooral voor de schaker. Die moet immers het hele schaakbord kunnen overzien. Met schaken train je je hersenen.  
di 12 nov - 3 dec 16.00 - 17.00 uur
Venlo, Nova Montessori Molenstraat 21 5914 XS Venlo
6-12
jaar
De cursus “Little Dragon” stimuleert op een veilige en leuke manier de ontwikkeling van deze jonge kinderen. Alle waardigheden die kinderen op jonge leeftijd leren, bv. correcte postuur en lichaam- shouding, goede evenwichtsgevoel, veilig leren vallen enz. blijven hun het hele leven lang bij. Kinderen die al jong plezier ervaren in bewegen zullen later ook eerder sporten en een gezondere leefwijze krijgen.   Gedifferentieerd werken: ieder kind is uniek. Er wordt voor gezorgd dat elk kind op zijn eigen niveau zichzelf kan ontplooien.  
di 12 nov - 10 dec 16.00 - 17.00 uur
Venlo, Gymzaal Emmastraat Emmastraat 126 5912 CT Venlo
4-6
jaar
Breakdance  : Bestaat uit stoere moves waaronder toprocks en trucks ook wel b-boying  of b-girling genoemd. Breakdance vormt samen met rap , graffiti en d.j. en de vier elementaire onderdelen van hip hop.  
di 12 nov - 10 dec 17.00 - 18.00 uur
Venlo, Dance Masters Madson Club Kaldenkerkerweg 37 5913 AC Venlo
7-12
jaar
Hip Hop : Bestaat uit diverse stijlen zoals Dance Hall/ New School / Old School enz. Wij proberen op de nieuwste Top 40 Hip Hop liedjes, een super stoere dansstijl aan te leren.    
di 12 nov - 10 dec 17.00 - 18.00 uur
Venlo, Dance Masters Madson Club Kaldenkerkerweg 37 5913 AC Venlo
8-12
jaar
In 5 lessen leren de kinderen alle spelregels bij het schaken, vanaf dag 1 kunnen ze schaken en wordt er geschaakt in een kleine onderlinge competitie. Iedereen wint daarin een prijs.
di 12 nov - 10 dec 17.00 - 18.00 uur
Tegelen,
6-12
jaar
Een heel nieuwe activiteit, waarbij de kinderen in de lucht zweven in een kleurvolle zachte doek. In deze les komen kinderen op een speelse manier in aanraking met alle voordelen van yoga terwijl ze toch een stevige training ondergaan. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat yoga de prestaties op school verbetert, het zelfvertrouwen van kinderen verhoogt en het algemeen gevoel van welzijn stimuleert. Daarnaast helpt FlyingGym de motoriek en coördinatie te stimuleren en verbeteren waar nodig. Kinderen leren vertrouwen op hun lichaam en leren ontspannen. En dat alles op een manier waarbij ze helemaal zichzelf kunnen zijn en plezier kunnen hebben. Elke les weer kunnen ze zichzelf verbazen met wat ze allemaal voor elkaar krijgen met hun lichaam in combinatie met het Yoga doek.  
wo 13 nov - 11 dec 16.30 - 17.30 uur
Venlo, Gymzaal Emmastraat Emmastraat 126 5912 CT Venlo
8-12
jaar
Scouting Baden Powell staat voor uitdaging! Hier besteed je je vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar, doen activiteiten samen en hebben respect voor elkaar. Wij zijn een actieve scoutinggroep nabij het centrum van Venlo en staan garant voor leuke spelactiviteiten. Wij maken onderdeel uit van de landscouts van Scouting Nederland. Voor meer informatie over wat wij doen, zie www.scouting.nl
wo 13 nov - 11 dec 18.45 - 20.15 uur
Venlo, Clubgebouw Albert Cuypstraat 1a 5914 XE Venlo
7-11
jaar
Jazz & Show & Musical: Bestaat uit verchillende danspassen uit modern en jazz  gemaakt op musical liedjes van b.v. Lion King /Jungle Book/Alladin, Annie en nog veel meer. Het is een uitbeeldende dansvorm.
wo 13 nov - 11 dec 17.00 - 18.00 uur
Venlo,
5-12
jaar
Hou jij ook zo van klimmen en klauteren. Of balanceren over een balk, Zwaaien aan een rekstok, rollen over de lange mat of gewoon leuk een spelletje doen. Kom dan gezellig een paar trainingen meedoen. Er staat een ervaren leiding voor de groep die er samen met jullie een paar leuke lessen van wil maken.  
wo 13 nov - 11 dec 17.00 - 18.00 uur
Tegelen, Gymzaal Nieuwe Munt Lingsterhofweg 122 5931 MB Tegelen
4-8
jaar
Scouting Baden Powell staat voor uitdaging! Hier besteed je je vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar, doen activiteiten samen en hebben respect voor elkaar. Wij zijn een actieve scoutinggroep nabij het centrum van Venlo en staan garant voor leuke spelactiviteiten. Wij maken onderdeel uit van de landscouts van Scouting Nederland. Voor meer informatie over wat wij doen, zie www.scouting.nl
wo 13 nov - 11 dec 17.30 - 19.00 uur
Venlo, Clubgebouw Albert Cuypstraat 1a 5914 XE Venlo
4-6
jaar
Hiphop is ontstaan in de jaren '70 in New York, met name in de arme wijk The Bronx. Hiphop lijkt op streetdance, maar kenmerkt zich door de ‘coole’ bewegingen van het lichaam, het bouncen en de erg losse - haast nonchalante - stijl van bewegen. Tijdens deze les leer je de basis technieken van HipHop en wordt er gewerkt aan een choreo. Heb jij altijd al de coolste HipHop moves willen leren, dan is dit echt een les voor jou.
wo 13 nov - 11 dec 17.00 - 17.55 uur
Venlo, MOVES102 Stalbergweg 154 B 5913 BV Venlo
6-8
jaar
Wil jij graag spelenderwijs leren en oefenen hoe je voor jezelf kan opkomen, sociaal met anderen om kan gaan, je sterker kan voelen en je kan ontspannen? Schrijf je dan in voor de naschoolse STA STERK SPEL training van Move2Score.
wo 13 nov - 11 dec 15.00 - 16.00 uur
Venlo, Speelzaal Talentencampus Rijnbeekstraat 8 5913 GB Venlo Noord-Oost
6-12
jaar
Badmintonclub Olympia ’56 uit Tegelen biedt 5 speciale trainingen aan om je kennis te laten maken met onze fantastische sport waar schijnbewegingen, fitheid en tactiek centraal staan. De trainingen worden o.a. verzorgd door ervaren trainers die ook training geven aan de vaste jeugdselectie. Voor shuttles en rackets wordt gezorgd, je hoeft alleen zaalschoenen en sportkleding mee te nemen.
do 14 nov - 9 dec 18.00 - 19.00 uur
Tegelen, Sporthal Gulick De Brink 7 5932 CP Tegelen
6-12
jaar
Scouting Baden Powell staat voor uitdaging! Hier besteed je je vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar, doen activiteiten samen en hebben respect voor elkaar. Wij zijn een actieve scoutinggroep nabij het centrum van Venlo en staan garant voor leuke spelactiviteiten. Wij maken onderdeel uit van de landscouts van Scouting Nederland. Voor meer informatie over wat wij doen, zie www.scouting.nl
vr 15 nov - 13 dec 19.00 - 20.30 uur
Venlo, Clubgebouw Albert Cuypstraat 1a 5914 XE Venlo
7-11
jaar
Wil je leren schaatsen of je schaatstechniek verbeteren? Dan kan je gratis deelnemen aan onze schaatstechnieklessen op de ijsbaan in Grefrath. Er zijn speciale groepen voor kinderen, onder leiding van KNSB-gediplomeerde trainers. En na afloop kan er gezellig iets gedronken worden in de Pistenbar. Bijzonderheden: Sportieve kleding aan, handschoenen (verplicht), noren zijn verplicht. Indien je niet in het bezit bent van noren, dan kunnen wij voor een paar noren zorgen. Je krijgt van ons een valhelm te leen; je bent verplicht deze te dragen. Heb je zelf een ski- of mtb-helm, dan kun je deze meenemen en dragen tijdens de schaats techniekles.
za 16 - 30 nov 8.00 - 9.00 uur
Venlo, IJsbaan Grefrath Stadionstrasse 161 47929 Grefrath
6-12
jaar
Waterscouting Venlo is een waterscouting groep uit Venlo die zijn plekgevonden heeft in de jachthaven in Blerick. De officiële naam is Belletable-Stella Maris, het is een leuke vereniging waar je als jongen of meisje van 8 tot 18 jaar oud terecht kunt voor spellen op en rond het water, voor roeien en zeilen. Onze jongste leden zitten bij de Welpen. De welpen varen in kano’s en oppi’s (dit zijn kleine twee persoons zeilbootjes waarin je perfect kunt leren varen). Als we het zeil er uit halen, dan kun je er ook nog andere leuke spellen mee doen! Verder gaan we soms met een motorboot naar Venlo of Blerick. Ook varen we in lelievletten, dit zijn de grote roei- en zeilboten van de club. Hier ga je in varen als je al wat ervaring hebt.
za 16 nov - 14 dec 14.00 - 17.00 uur
Blerick, Jachthaven Blerick Jachthavenweg 46 5928 NT Blerick
8-11
jaar