Ontdek bijzondere verhalen in deze leuke, gekke en interactieve colleges. Bovendien krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij het museum.

In de maanden oktober tot en met december is er weer een collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit. De colleges starten om 11.00 uur in het Museumtheater. De onderwerpen van deze collegereeks:
  • College 1: Van lijkschaduw tot veenlijk - zondag 8 oktober 2017, 11.00 uur Elly van der Velde - archeoloog Resten van planten, dieren en mensen vergaan snel in de bodem. Archeologen vinden met een beetje geluk botten of een soort 'schaduw'. Maar heel soms, in een moeras, blijft er meer bewaard. We noemen zo'n vondst een veenlijk. Het Meisje van Yde, gevonden in Drenthe, is er een voorbeeld van. Wat kun je als archeoloog leren wanneer je een mens van vroeger tegenkomt? Elly weet er alles van.
  • College 2: Heeft Sint Maarten een vogel?!? - zondag 12 november 2017, 11.00 uur Monique Linders - kunsthistoricus Op 11 november vieren wij Sint Maarten. Deze heilige deelde zijn mantel met een bedelaar, een mooi voorbeeld van naastenliefde. Tijdens Sint Maarten lopen we met lichtjes en ontsteken we het Sint-Maartensvuur. Daarbij hoort ook het prachtige lied 'Sinter Mertens veugelke'. Een vogel? Wist jij dat? Kunsthistoricus Monique Linders laat je prachtige kunstwerken zien met de vogels van Sint Maarten.
  • College 3: De Andere Werkelijkheid - zondag 10 december 2017, 11.00 uur Paul van Loon - schrijver Paul van Loon komt naar het museum om met jullie te praten over zijn boeken, zijn leven als schrijver en de tentoonstelling Paul van Loon - De Andere Werkelijkheid, die vanaf 23 september 2017 in het Limburgs Museum te zien is. Heb jij een vraag over Dolfje Weerwolfje, Meester Kikker of De Griezelbus? Wil je een schrijftip? Je kunt het aan Paul van Loon zelf vragen!
Inschrijven
Een collegekaart voor deze drie colleges kost € 15,00. Via de website van de MuseumJeugdUniversiteit kun je je inschrijven.
Over de MuseumJeugdUniversiteit
De MuseumJeugdUniversiteit is een landelijk project speciaal voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Door heel Nederland geven echte wetenschappers colleges over de meest leuke onderwerpen. Als je meer wilt weten over (pre)historie en cultuurgeschiedenis is de MuseumJeugdUniversiteit zeker iets voor jou!
zo 8 okt - 10 dec start 11:00 uur
Venlo, Limburgs Museum
7-12
jaar