Weet jij wat je moet doen als je in de winter in het water raakt en onder het ijs terecht komt? Ervaar het nu zelf onder professionele begeleiding! Voor deze activiteit is een zwemdiploma A verplicht.        
za 22 dec 15.30 - 18.30 uur
Panningen, Laco zwembad Peel en Maas, Wilhelminastraat 42, 5981 XW, Panningen
7-12
jaar
Hallo jongens en meisjes, VC-Olympia heeft een volleybalspeeltuin voor 4 t/m 6 jarigen. Dit vindt wekelijks plaats op de zaterdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur. Tijdens de training zijn we lekker actief aan het bewegen en doen we leuke (bal)spelletjes. Zo werken we ongemerkt aan conditie, motoriek en balvaardigheid. Maar het allerbelangrijkste: Het is gewoon heel leuk! Lijkt het je leuk om mee te komen doen, kom dan gerust eens een kijkje nemen. De eerste 3 trainingen zijn gratis en daarna kun je je opgeven voor de rest van het seizoen. Kom je ook? Ooohja, vergeet je gymspullen niet! Voor meer info en/of aanmelden: Joyce Reijnen Tarwe 51 5988 JM Helden 06-30755554 joyce.reijnen@home.nl
za 29 sep - 29 dec 10.30-11.30 uur
Panningen, De Sporthallen Piushof
4-6
jaar

Op woensdag 9 januari organiseert handbalvereniging Klaverblad Eksplosion ’71 een superspeciale Boys Only Handball Bootcamp!

Ben jij een jongen tussen de 6 en 12 jaar en wil je de kracht, snelheid en techniek van de stoere handbalsport beleven? Meld je dan snel aan voor deze vette bootcamp!

Aanmelden (en meer informatie) via info@eksplosion71.nl 

 
wo 9 jan 17.15 uur - 19.00 uur
Venlo, Sporthal Gulick Tegelen
6-12
jaar
Hou jij ook van uitdaging en wil je coole tricks leren? Dan is dit je kans! Minded Motion Freeruning & Parkour bied komend blok 4 toffe freerunning lessen aan. Freerunning is een steeds populairder wordende moderne sport, waarbij je zo soepel en creatief mogelijk jezelf over obstakels verplaatst. Je veel coole tricks leren, zoals verschillende vaults, sprong technieken en natuurlijk salto’s! Je gaat de wereld zien als een grote speeltuin! Tijdens onze workshops en lessen staat veiligheid en uitdaging altijd op nummer één! De workshops worden dan ook verzorgd door ervaren freerunning trainer Koen Heijnen.  
di 13 nov - 11 dec 16.00-17.00 uur
Venlo, Gymzaal aan basisschool Sint Martinus. Mgr. Boermansstraat 2, Venlo
7-12
jaar
In 5 lessen leren de kinderen alle spelregels bij het schaken, vanaf dag 1 kunnen ze schaken en wordt er geschaakt in een kleine onderlinge competitie. Iedereen wint daarin een prijs.
di 13 nov - 11 dec 17.00-18.00 uur
Tegelen, Huis van de Wijk de Glazenap Spechtstraat 58 5932 VK Tegelen
4-8
jaar
Tang Soo Do is een traditionele Koreaanse krijgskunst en wordt ook wel “Koreaans karate” genoemd. Binnen Tang Soo Do ben je in “in gevecht” met jezelf en in dit gevecht kun je alleen maar winnen. Belangrijke elementen hierbij zijn discipline, concentratie, hard werken en volharding. Bij de trainingen staat naast het plezier in de les, respect voor elkaar hoog in het vaandel. Maak kennis met deze vorm van zelfverdediging en oefen met stootkussens en breekplankjes verschillende hand en voettechnieken. Om mee te doen is alleen een T-shirt en trainingsbroek voldoende.
di 13 nov - 11 dec 16.00-17.00 uur
Blerick, Gymzaal MFC Op Expeditie Vossenerlaan 57 5924 AC Blerick
6-12
jaar
Wil jij graag spelenderwijs leren en oefenen hoe je voor jezelf kan opkomen, sociaal met anderen om kan gaan, je sterker kan voelen en je kan ontspannen? Schrijf je dan in voor de naschoolse STA STERK SPEL training van Move2Score.
wo 14 nov - 12 dec 15.00-16.00 uur
Venlo, Speelzaal Talentencampus Rijnbeekstraat 8, 5913 GB Venlo - Noord-Oost
6-12
jaar
Tafeltennis is een sport die door jong en oud beoefend kan worden. Je hebt het vast wel eens op de camping gedaan. Nu kun je onder begeleiding van een gediplomeerd trainer het spel veel beter leren spelen.  
wo 14 nov - 12 dec 17.00-18.00 uur
Tegelen, Gymzaal “De Breuken” De Breuken 7 5931 PC Tegelen.
6-12
jaar
Scouting Baden Powell staat voor uitdaging! Hier besteed je je vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar, doen activiteiten samen en hebben respect voor elkaar. Wij zijn een actieve scoutinggroep nabij het centrum van Venlo en staan garant voor leuke spelactiviteiten. Wij maken onderdeel uit van de landscouts van Scouting Nederland. Voor meer informatie over wat wij doen, zie www.scouting.nl
wo 14 nov - 12 dec 17.30-19.00 uur
Venlo, Albert Cuypstraat 1a 5914 XE Venlo
4-6
jaar
Budokai is door Anton Hendriks opgericht en bestaat sinds september 2002. Budokai is een judoschool voor jong en oud en wij richten ons op alle facetten van het judo. Bij Budokai wordt zowel recreatief als wedstrijdjudo beoefend, met de nadruk op wedstrijden en de prestaties daarvan. Benodigdheden: Sportieve kleding met lange mouwen en broekspijpen. Geen metalen haarspeldjes alleen elastiekjes, lange haren in een staart. Slippers/pantoffels meenemen.  
wo 14 nov - 12 dec 18.00-19.00 uur
Blerick, Sporthal Egerbos Drie Decembersingel 34, 5922 BD Blerick
5-7
jaar
Budokai is door Anton Hendriks opgericht en bestaat sinds september 2002. Budokai is een judoschool voor jong en oud en wij richten ons op alle facetten van het judo. Bij Budokai wordt zowel recreatief als wedstrijdjudo beoefend, met de nadruk op wedstrijden en de prestaties daarvan. Benodigdheden: Sportieve kleding met lange mouwen en broekspijpen. Geen metalen haarspeldjes alleen elastiekjes, lange haren in een staart. Slippers/pantoffels meenemen.  
wo 14 nov - 12 dec 19.00-20.00 uur
Blerick, Sporthal Egerbos Drie Decembersingel 34, 5922 BD Venlo
8-12
jaar
Hou jij van dansen en kan je niet stil staan als je dat ene te gekke nummer hoort? Kom dan gezellig bij ons meedoen met de Urban Dance lessen. Leer alle nieuwste stoere moves op de vetste beats! Dansen is onze passie en daarom staat Having Fun voorop bij ons!!  
do 15 nov - 13 dec 16.00-17.00 uur
Venlo, Urban Dance Studio Tegelseweg 59, 5912 BB Venlo
9-12
jaar
Het cursus “Little Dragon” stimuleert op een veilige en leuke manier de ontwikkeling van deze jonge kinderen. Alle waardigheden die kinderen op jonge leeftijd leren, bv. correcte postuur en lichaam- shouding, goede evenwichtsgevoel, veilig leren vallen enz. blijven hun het hele leven lang bij. Kinderen die al jong plezier ervaren in bewegen zullen later ook eerder sporten en een gezondere leefwijze krijgen.   Gedifferentieerd werken: ieder kind is uniek. Er wordt voor gezorgd dat elk kind op zijn eigen niveau zichzelf kan ontplooien.  
do 15 nov - 13 dec 16.00-17.00 uur
Venlo, Emmastraat Gymzaal Emmastraat 126, 5912 CT Venlo
4-6
jaar
Jullie zijn van harte welkom om mee te komen trainen bij badmintonclub United. Wij zijn een club voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar. We trainen in sporthal Ergerbos in Blerick op vrijdagmiddag van 16.30 uur tot 18.00 uur. Je speelt samen badminton, we spelen spellen en werken aan onze conditie. Tijdens de trainingen leer je de spelregels en de techniek. Kinderen die lid zijn van United kunnen recreatief spelen, maar ook meedoen aan de competitie. Dat betekent dat je met een team wedstrijden speelt tegen andere clubs. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om aan toernooien mee te doen. Maar United organiseert ook elk jaar andere leuke dingen, zoals een zwemavond en een gezellig kamp. Geef je daarom op…je kunt gezellig sporten en maakt vrienden voor het leven! Wil je graag meedoen heb je alleen handige kleding en gymschoenen nodig. Wij zorgen voor een racket.
vr 16 nov - 14 dec 16.30-18.00 uur
Venlo, Sporthal Egerbos Drie Decembersingel 34 5922 BD Blerick
6-12
jaar
Waterscouting Venlo is een waterscouting groep uit Venlo die zijn plekgevonden heeft in de jachthaven in Blerick. De officiële naam is Belletable-Stella Maris, het is een leuke vereniging waar je als jongen of meisje van 8 tot 18 jaar oud terecht kunt voor spellen op en rond het water, voor roeien en zeilen. Onze jongste leden zitten bij de Welpen. De welpen varen in kano’s en oppi’s (dit zijn kleine twee persoons zeilbootjes waarin je perfect kunt leren varen). Als we het zeil er uit halen, dan kun je er ook nog andere leuke spellen mee doen! Verder gaan we soms met een motorboot naar Venlo of Blerick. Ook varen we in lelievletten, dit zijn de grote roei- en zeilboten van de club. Hier ga je in varen als je al wat ervaring hebt.
za 17 nov - 15 dec 14.00-17.00 uur
Venlo, Jachthavenweg 46 5928 NT Blerick
8-11
jaar
Schaken is een sport voor jong en oud, man of vrouw en voor ieder niveau. Schaken kun je overal doen en tegen iedereen. Je hoeft zelfs niet dezelfde taal te spreken, als je maar de regels van het spel kent. En deze regels gaat de Blerickse Schaakvereniging jou leren op een gemakkelijke en speelse manier. In vier lessen worden jou de basisregels van het schaken aangeleerd en krijg je een schaakboekje.
di 27 nov - 18 dec 15.00 - 16.00 uur
Blerick, Basisschool De Springbeek
6-12
jaar

Volleyballen met je vriendjes en vriendinnetjes?

Schrijf je snel in!
Wij zijn Dyanne, Jesper en Matthijs; drie eerstejaars ALO-studenten in Nijmegen. In samenwerking met de volleybalvereniging Tupos hebben wij een volleybalclinic georganiseerd. Deze clinic is speciaal voor de klassen 3, 4 en 5! Gezelligheid en kennismaken met de sport volleybal staat hier centraal. Wij hopen dat jij er ook bij bent!
di 11 dec 16.00-17.00u
Baarlo, Sporthal de Kazing
6-9
jaar
Hou jij ook van uitdaging en wil je coole tricks leren? Dan is dit je kans! Minded Motion biedt dit blok in Ittervoort-Neeritter-Hunsel twee weken freerunning aan. Freerunning is een steeds populairder wordende moderne sport, waarbij je zo soepel en creatief mogelijk jezelf over obstakels verplaatst. Je springt tegen muurtjes, paaltjes en haalt spectaculaire tricks uit, waardoor de wereld één grote speeltuin wordt! Tijdens deze workshop, die onder begeleiding van een freerun-docent plaatsvindt, wordt ook creativiteit in bewegingen gewaardeerd! Minded Motion draagt een duidelijke visie op freerunning en creativiteit uit. Deze activiteit wordt aangeboden door Minded Motion. Het minimum aantal deelnemers is 8 en het maximum aantal is 25. Denk aan je sportkleding. Let op: Vol is Vol. Bekijk ook eens de website en Facebookpagina van Minded Motion! Locatie: Gymzaal Hunsel Marculphusstraat 7, 6013 RJ Hunsel
wo 12 - 19 dec 14.30 - 15.30 uur
Leudal, Gymzaal Hunsel
8-12
jaar
Hou jij ook van uitdaging en wil je coole tricks leren? Dan is dit je kans! Minded Motion biedt dit blok in Ittervoort-Neeritter-Hunsel twee weken freerunning aan. Freerunning is een steeds populairder wordende moderne sport, waarbij je zo soepel en creatief mogelijk jezelf over obstakels verplaatst. Je springt tegen muurtjes, paaltjes en haalt spectaculaire tricks uit, waardoor de wereld één grote speeltuin wordt! Tijdens deze workshop, die onder begeleiding van een freerun-docent plaatsvindt, wordt ook creativiteit in bewegingen gewaardeerd! Minded Motion draagt een duidelijke visie op freerunning en creativiteit uit. Deze activiteit wordt aangeboden door Minded Motion. Het minimum aantal deelnemers is 8 en het maximum aantal is 25. Denk aan je sportkleding. Let op: Vol is Vol. Bekijk ook eens de website en Facebookpagina van Minded Motion! Locatie: Gymzaal Hunsel Marculphusstraat 7, 6013 RJ Hunsel
wo 12 - 19 dec 13.30 - 14.30 uur
Leudal, Gymzaal hunsel
6-9
jaar
Hou je van de nieuwste games? Of vind je het erg leuk om met je vrienden of vriendinnen samen allerlei spellen te doen? Dan ben je bij E-Village in Roggel aan het goede adres! Hier kun je op woensdag 12 december aan de slag met de leukste games! We zullen starten met een parcours van ongeveer 45 minuten, waarin jullie kennis maken met bewegend gamen! Want wist je al dat deze actieve spellen een positieve bijdrage leveren aan je fysieke en mentale gezondheid? Daag elkaar uit voor een potje voetballen of bowlen op groot scherm. Oefen je dance moves met de nieuwste versie van de Just Dance of verbeter je high score met virtueel touwtje springen. Hierna kunnen jullie lekker vrij gamen! Deze activiteit wordt aangeboden door E-Village. Het minimum aantal deelnemers is 10 en het maximaal aantal is 35. Bekijk ook eens de website en Facebookpagina van E-Village Roggel! Locatie: E-village Heldensedijk 3, 6088 NT Roggel
wo 12 dec 13.00 - 14.30 uur
Leudal, E-village Roggel
6-12
jaar
Jong Nederland Haelen organiseert op zaterdag 15 december een spokentocht. Durf jij mee te doen? Aanmelden (voor 8 december) gaat als volgt: Meld je aan via haelensespokentocht@hotmail.com Vermeld de naam en leeftijd van je kind In de week van 10 december krijgen jullie meer informatie over de definitieve vertrektijd.
za 15 dec Vertrek tussen 17.00 - 23.00 uur
Leudal, Haelen
6-13
jaar